Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #7139 USA PŘIŠLA V SYRII O UTVAR ŠITU KTEŘI PŘEŠLI POMOC B.ASADU V BOJI PROTI IS VEDOU USA

2016-02-14 12:44

Několik iráckých šiitských útvarů, které dříve podporovaly USA, nyní bojují v Sýrii na straně Bašára Asada proti povstaleckým syrským útvarům, jejichž spojenci jsou USA, oznámil informační zdroj Daily Beast s odvoláním na dva představitele ministerstva obrany USA.

„Při nejmenším tři brigády, které s úspěchem bojovaly proti Islámskému státu v Iráku, a sice brigáda organizace Badra, Kataib Hizballáh a Asaib Ahl al-Hakk byly zataženy do boje a mají ztráty na jihovýchodě provincie Aleppo", praví se ve zprávě.

VICE-Válka v Sýrii: kdo s kým bojuje

Přitom američtí armádní činitelé potvrdili, že brigáda Badra bojuje na straně jiných iráckých skupin, které podporují ruské vzdušné a kosmické síly, íránští odborníci a všichni, kdo jsou na straně armády prezidenta Bašára Asada

Více: UTVARY ŠITU VEDENI USA PŘECHAZEJ K B.ASADU

O boji s ISIL, perspektivách politického procesu v Sýrii, problému uprchlíků hovořil v interview pro ruská média syrský prezident Bašár Asad.

 

Západ zpočátku hovořil o syrských událostech jako o pokojných protestech, potom jako o vystoupeních umírněné opozice a teď už mluví o existenci terorismu v zastoupení ISIL a skupiny Džebhat an-Nusra, ovšem vinou syrského státu, syrského režimu a syrského prezidenta. A to znamená, že dokud pokračuje takový propagandistický kurz, budou muset přijmout ještě víc uprchlíků.

Více: B.ASAD ROZHOVOR KRIZE NENI V SYRII ALE V IRAKU MEDIA NAM LZOU