Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #6994

2016-01-29 10:24

Majdanizace českého státu podle notiček americké ambasády a norských fondů. Máme my, Česko, vůbec nějakou hrdost? Gumová páteř jako nezbytná výbava úspěšného českého politika dnešní doby!

   Nedá mi to, abych se nevyjádřil k aktivitě (aktivitám) některých velvyslanectví, jak jinak než příkladných „demokratických“ států, které tak ostentativně projevují starost o naši společnost, potažmo Českou republiku, konkrétně USA, Velké Británie, Kanady, Norska a Jižní Koreje. Jakkoli naše masmédia věnují jen minimální pozornost dění v těchto státech (snad jen s výjimkou USA), jejichž představitelé se s takovým zájmem zapojili do péče naší republiky obávám se, že sami mají víc než dost vlastního másla na své hlavě. I když se to přímo nevztahuje k současnému zaměření, tj. k úsilí těchto ambasád o transparentní prostředí v České republice (rozuměj boj proti korupci), pak zcela jistě by bylo možno obdobným, dle mého názoru jistě krajně nevhodným či nežádoucím způsobem (vměšování se do vnitřních záležitostí státu) projevovat např. nesouhlas či kritiku svébytného Norska ve věci ochrany a zájmů dětí včetně mladých lidí, kteří žijí v podmínkách, které by mohly poškodit jejich zdraví a vývoj, tzv. Barnevernet.

Pravda, naše orgány sice projevují nesouhlas s činností norských úřadů ve věci dětí české občanky, ale to je běžná forma mezinárodních jednání v případě, je-li k tomu dostatečně vážný důvod. Nic propagandisticky podobného se však nechystá ČR, natož se nějak spojovat s případnými spojenci a tímto způsobem vyslovit vážné obavy o správnosti počínání norských úřadů. Ani Velká Británie nemá „ani náhodou“ čisté svědomí a to v ne jednom případě, obdobné je to v případě Kanady a Jižní Koreje, kde zmíněná korupce má rozměry, o kterých nemáme ani ponětí. O tunách másla, které mají (obrazně řečeno) na hlavě Američané je lepší ani nezmiňovat, protože takto příkladný „nejdemokratičtější stát“ na světě je lépe nekomentovat.

Nicméně všichni dobře víme, že v úsilí aktivity velvyslanectví v zásadě nejde o upřímnou snahu a úsilí o vytvoření transparentního prostředí v České republice, ale zcela vědomě a bez uzardění lze říci, že vědomě, provokativně se vměšovat do vnitřních záležitostí státu. Co horší, že se k těmto nedůstojným a vůči platným mezinárodním úmluvám (OSN) nechali americkým kontroverzním velvyslancem Shapirem „naverbovat“ přátelé USA nejbližší, tedy velvyslanci(kyně) zmíněných ambasád.

     Jak uvádí portál amerického velvyslanectví [1], je provokativní „mise“ představitelů těchto velvyslanectví na téma boje proti korupci v ČR zřejmě zatím jen prvním krokem, protože jak předesílají, budou či hodlají pokračovat na téma:

  • Financování politických stran 25.1.-31.1. 2016
  • Open Government Partnership (otevřená data) 1.2.-7.2. 2016
  • Zákon o státní službě 8. 2 – 14. 2. 2016
  • Whistleblowers 15. 2. – 21. 2. 2016
  • Státní zástupci 22. 2. – 28. 2. 2016
  • Veřejné zakázky 29. 2 – 6. 3.2016.

VICE-Majdanizace českého státu podle notiček americké ambasády a norských fondů. Máme my, Česko, vůbec nějakou hrdost? Gumová páteř jako nezbytná výbava úspěšného českého politika dnešní doby!