Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #6959

2016-01-25 17:24

S teroristy v Iráku budou bojovat „pouze irácké síly“, bez vměšování zvenčí, sdělil novinářům ministr zahraničních věcí této země Ibrahím al-Džafarí. Zúčastnil se ministerské schůzky Prvního arabsko-indického fóra, které se konalo v neděli v hlavním městě Bahrajnu Manámě.

„Reálně budou pozemní nebo jakékoli jiné operace proti terorismu v Iráku řídit pouze irácké síly, bez vměšování jakýchkoli jiných sil, s výjimkou jednotlivých poradců", řekl al-Džafari.

Kromě toho zdůraznil, že „Irák je svrchovaný stát, který nikomu nedovolí, aby porušil jeho suverenitu". Al-Džafari vyslovil naději, že v letošním roce se podaří skoncovat s teroristickou skupinou Islámský stát (IS, v Rusku zakázaná) na celém území Iráku.

Více: IRAK VE SVÉ ZEMI NECHCE ŽÁDNÁ CIZI VOJSKA PROTI IS BUDE BOJOVAT SVOJI SILOU

Vedení Islámského státu (Daiš), které ztratilo na západě Sýrie iniciativu, se rozhodlo, že hlavní úsilí soustředí na dobytí největšího města regionu – Dajr az-Zauru, sdělil v pondělí novinářům náčelník hlavní operativní správy generálního štábu ruských ozbrojených sil, generálporučík Sergej Rudskoj.

Podle jeho slov přesunul Islámský stát minulý týden do okolí tohoto města až dva tisíce bojovníků s obrněnou technikou.

„Po tom, co ztratilo iniciativu v západní části Syrské arabské republiky, přijalo vedení ISIL rozhodnutí o soustředění hlavního úsilí na dobytí města Dajr az-Zaur, které bylo po dlouhou dobu obklíčeno teroristy", řekl Rudskoj.

Více: Vedení Islámského státu (Daiš), které ztratilo na západě Sýrie iniciativu, se rozhodlo, že hlavní úsilí soustředí na dobytí největšího města regionu

 

V boji proti terorismu bude Rusko jednat pečlivě, ale bojovat bude ze všech sil, prohlásil ruský prezident Vladimir Putin na zasedání meziregionálního fóra Všeruské lidové fronty.

 

„Budeme jednat tak, jak říkal hrdina ze známého filmu: pečlivě, ale ze všech sil. Ze všech sil, ale pečlivě", řekl Putin.

Více: V boji proti terorismu bude Rusko jednat pečlivě, ale bojovat bude ze všech sil, prohlásil ruský prezident Vladimir Putin na zasedání