Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #6530 LEŽ ZVANÁ VRACENI UPRCHLIKU DO VALEČNICH ZON OPAK 1.1MILION DO EVROPY A VICE

2015-12-16 11:06

Evropa ztělesňuje skutečně absurdní scénář, dohodu o opatřeních pro boj s migrací, v jejímž rámci hodlá EU vyčlenit Turecku tři miliardy eur a zaktivizovat jednání o členství, tedy, pouze nadržuje zištnému prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganovi.

Evropa by se měla obávat společných podniků s Tureckem, jež mohou ohrozit principy integrace EU, praví se v článku. Je kupodivu, nakolik pokrytecky dokázala EU přimhouřit pod nátlakem krize oči nad četnými případy narušení lidských práv ze strany Ankary, a vyjít vstříc Erdoganovým požadavkům.

Seznámíme-li se s uveřejněnými zprávami o tureckých dodávkách zbraní džihádistům v Sýrii a s údaji Moskvy o ropných machinacích Ankary, pak není jasné, jak konkrétně může Turecko přispět k překonání krize, které samo napomáhá. A naprosto absurdně vypadá tato dohoda po incidentu se sestřeleným Su-24. Zatímco se Turecko agresivně zachovalo vůči Rusku, které posílilo letecké údery proti Daiš (IS, teroristická fronta zakázaná v RF) jako odvetu za pařížské teroristické útoky, vedení EU počítá s efektivní spoluprací s Erdoganem, zdůrazňuje The National Interest.

VICE-DWN: dohoda Merkelové s Erdoganem bude pro Evropu ortelem

Nejvýznamnějším přínosem k uzavření této „špinavé úmluvy", jak nazvala tuto dohodu veřejnost a masmédia, přispěla německá kancléřka Angela Merkelová, která vyvinula nátlak na lídry zemí EU, aby urychlili jednání.

Více: EVROPA BY SE MELA BAT TURECKA TURECKO ZVÝŠÍ KRIZI UPRCHLIKU S A.MERKELOVOU