Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #6528 ISLAMSKA KOALICE SVECI O NEUSPECHU USA

2015-12-16 09:51

To, že Saúdská Arábie vytvořila antiteroristickou koalici 34 zemí, svědčí o neúspěšnosti pokusů USA zaujmout vedoucí postavení na Blízkém východě, řekl agentuře Sputnik americký senátor John McCain.

Saúdská Arábie vytvořila islámskou vojenskou koalici pro boj s terorismem, tvoří ji 34 zemí. Spojené velitelské operativní centrum bude mít sídlo v hlavním městě Saúdské Arábie Rijádu. Jak vyplývá z textu prohlášení, koalice se vytváří proto, aby „čelila terorismu, který ohrožuje zájmy Islámského národa, a kromě toho vychází z práva národů na sebeobranu".

„Zcela zjevným důkazem nedostatečného vůdčího postavení Ameriky je to, že se Saúdská Arábie a další země rozhodly pro vlastní strategie v boji jak proti Islámskému státu (arabský název Daiš, organizace zakázaná v Rusku), tak i proti íránské hrozbě", cituje agentura McCaina.

Více: MCCAIN ISLAMSKA KOALICE SVĚČÍ O NEUSPĚCHU USA

VICE-iDnes.cz šíří podvržené fotografie, aby očernil syrskou vládu Bašára Assada a zdiskreditoval ruskou intervenci v Sýrii! Ale jednání Johna McCaina s dnešními předáky Islámského státu mainstreamu nevadí?

Rétorika Turecka, která následovala za incidentem se sestřeleným ruským bombardérem, znemožnila jeho konstruktivní dialog s Ruskem, prohlásila oficiální mluvčí ruského ministerstva zahraničních věcí Maria Zacharovová.

„To, čeho jsme byli svědky — nejen po sestřelení bombardéru (Su-24), ale i ta strašlivá rétorika ze strany Ankary, to všechno bohužel uzavřelo veškeré možnosti pro konstruktivní dialog", zdůraznila Zacharovová na brífinku.

Více: Rétorika Turecka, která následovala za incidentem se sestřeleným ruským bombardérem, znemožnila jeho konstruktivní dialog s Ruskem,