Vyjádření podpory Divadlu v Řeznické


Nepřihlášený uživatel

/ #39

2015-12-15 09:17

Vyjádření na podporu Divadla v Řeznické
Divadlo v Řeznické navštěvuji moc ráda a docela často. Opakovaně se pak k některým kusům po čase vracím. Nikdy jsem nebyla v Divadle v Řeznické představením zklamána a proto ho často i doporučuji a mám stejnou zpětnou odezvu. Je to pro mě divadlo na jistotu dobrého večera. Tak je tomu ale už odedávna. Neodchází se z něho s namoženými svaly břicha od smíchu, jen se vám ani nechce vstát ze židle, příběh opustit a dále ho nechat zrát už jen ve svých pocitech. Potichu pak vstávají návštěvníci ze sedadel a rozcházejí se.
Člověk, který posudek se zamítavým vyjádřením psal, tam nikdy nebyl, stejně jako i členové komise. Honosí se a jsou oceňování za řízné ohodnocení a maskující komentář.
Pozvala bych je alespoň na jedno představení: Vražedný pátek. Potom by se autor textu a komise měli stydět za napsaný komentář. Jestli jim ale nepřisuzuji zbytečně lidštější chování než skutečně mají. Stejně bych ale mohla vyjmenovat i všechny ostatní kusy z repertoálu.
Nikde nemám tak dokonalý pocit vtažení do příběhu jako právě u nich v Řeznické a není to jen malým prostorem. Těch jsem navštívila v Praze několik.
Alespoň z pár zde vyjmenovaných postřehů a prožitků v Divadle v Řeznické odsuzuji nekompetentní komentář a nepřiznání dotace. Nechat bez pomoci toto divadlo je velkým poškozením divadelní kultury a nás diváků.
S pozdravem
Jarmila Maroušová
Vavřenova2
Praha4