Petice proti přijetí uprchlíků ze Sýrie


Nepřihlášený uživatel

/ #529

2015-12-05 06:54

Otázky a odpovědi V.V.Pjakina ze dne 30.11.2015

Ruský analytik hovoří o tureckých obchodech s ropou a jeho spolupráci s IS, o roli Ruska v Sýrii a ve světě, o rozpadu Turecka a vytváření Kurdistánu, o úloze Číny v globalizačním procesu, o spojení Hollandeho s Ruskem, o NATO, o evropské situaci v souvislosti s migrací a energetickou závislostí a o mnohém dalším.

00:00 – Dnes všichni mluví o Turecku a útoku na ruské letadlo. Ale jsou nějaké události, které unikly pozornosti?  

Opravdu došlo k události, která kardinálním způsobem mění politický průběh života na planetě Zemi. Spadá do kategorie globální politiky, ale média jí nevěnovala dostatečnou pozornost. Prezident Putin na setkání s bolívijským prezidentem Evo Moralesem na jeho žádost slíbil prozkoumat požadavek Bolívie vůči Chile na přístup k oceánu a tato informace mění všechno. Rusko se reálně stalo centem řízení globálního významu. Svět to vidí a země s řešením problémů přicházejí za Ruskem jako prostředníkem. V každém problému je nutno brát zřetel na tento fakt. Nedošlo k tomu jen tak a pro mnoho lidí to bylo očividné, když Putin vyřešil konflikt mezi Indií a Pákistánem, kdy hrozila jaderná katastrofa pro celý svět a kdy se jejich vztahy normalizovaly.

03:22 – Erdogan tvrdí, že na summitu G20 varoval Putina před narušováním tureckého vzdušného prostoru. Nahrálo Rusko protivníkovi?

Absolutně ne a to je složitá otázka. Na summitu G20 naopak varoval Putin Erdogana, že Rusku došla trpělivost a pokud v Sýrii nebude možná dohoda, bude odhalen Erdoganův byznys, proto byly prezentovány snímky konvojů autocisteren, směřujících do Turecka (více a videa).

Rusko plní své dohody, kdyby je neplnilo, rozpoutalo by to ještě větší antiruskou politiku. Rusko podepsalo dohodu s USA a tím s celou koalicí NATO o bezpečnosti vzdušného prostoru nad Sýrií, krytí ruské stíhačky nebylo žádoucí, protože tím by Rusko vypadalo, že nevěří americkému slovu. Američané nikomu nevysvětlují, co tam dělají jejich letadla, ale situace je jako za Hitlera a Japonska – Rusko si muselo vybrat, kam se zaměřit dříve, jestli bojovat nebo hlídat provokaci a nyní je to stejné. Ruští letci museli létat bez krytí, vše stálo jen na tom, jestli USA půjdou do provokace proti Rusku. Erdogan věděl, že Rusko ví o konvojích a že se snaží s Tureckem o Sýrii dohodnout a jen čeká, jestli Erdogan přistoupí na provokaci, ke které došlo. Ta ale nebyla v jeho kompetenci, byla výlučně v kompetenci USA, které Erdogana využily. Provokace však nebyla naplánována proti Rusku, ale proti Sýrii či Číně. Migrace do Evropy probíhá, ale do dění vstupuje Rusko a kříží plány, zájmem proto je vyvolat v Sýrii kromě migrace pozemní válku, za tím účelem je obětován Erdogan. Proč Erdogan na provokaci přistoupil? Měl od USA slíbeno, že v Rusku dojde ke státnímu převratu a ke svržení Putina. Kyjev dlouho předvádí, že je nutné poslouchat USA a Erdogana USA přesvědčily, že veškerá světová elita vzhlíží k Washingtonu, že ruský krach se blíží a on se v budoucnu stane velkým vůdcem regionu a obnoví moc Turecka. Ale kde je ten převrat? Antiruská a antiputinovská koalice byla chycena pod krkem a kdo to udělal? Globální elita, která dala všem najevo, že v Rusku zatím žádný převrat nebude. Rusko na provokaci nepřistoupilo, Erdogan je na holičkách, pod sankcemi a lísá se Putinovi.

 VICE-Otázky a odpovědi V.V.Pjakina ze dne 30.11.2015