Petice proti přijetí uprchlíků ze Sýrie


Nepřihlášený uživatel

/ #528

2015-12-04 06:18

Čeští odbojáři vyjádřili podporu Rusku v boji proti Daiš (arabská zkratka pro IS, pozn. red.). „Podle nás Rusko brání nejen Evropu, brání i naše národy a naši civilizaci,“ říká v rozhovoru pro Sputnik doktor Jiří Jaroš Nickelli, předseda OV Českého svazu bojovníků za svobodu Boskovice.

Veřejně jste dopisem vyjádřil podporu ruskému zásahu v Sýrii a v případě sestřeleného bombardéru. Co vás k tomu přimělo?

Jiří Jaroš Nickelli: Stanovisko k sestřelení ruského letounu Tureckem jsem nevyjádřil jen jako soukromá osoba. Podal jsem je též jako zvolený zástupce okresní organizace odbojářů v regionu Boskovicka.

Jsem pozůstalý a příbuzný po pěti odbojářích. Jednoho zabilo gestapo, druzí dva zahynuli v Osvětimi, čtvrtý padl pod sekyrou nacistů v Praze.

VICE-Sarkozy: K likvidaci IS je nezbytná koalice s Ruskem

Jak ruský zásah v Sýrii vnímají čeští veteráni?

Naši odbojáři už drahnou dobu sledují tance Evropské unie kolem boje s islamisty. A co vidí? Zatím co evropští politici žvaní, naši slovanští bratři Rusové konají. Bojují se silami, které opakují starý fašismus. Bojují se silami, které hlásají vyvolenou panskou rasu, zabíjejí své vlastní ženy a vraždí takzvané nevěřící všemi možnými způsoby s výkřikem Alláhu akbar.

Více: Čeští odbojáři vyjádřili podporu Rusku v boji proti Daiš (arabská zkratka pro IS, pozn. red.). „Podle nás Rusko brání nejen Evropu, brání i naše národy a naši civilizaci