Petice za vystoupení ČR z EU a NATO.


Nepřihlášený uživatel

/ #825

2015-11-23 14:19

Kyjev společně s Kremlem odsoudily útok Pravého sektoru na sloupy elektrického vedení na Krym. Kyjev nemá dobrovolnické prapory pod kontrolou!

Neobvykle smířlivá reakce Kremlu přišla v odezvě na noční útok Pravého sektoru na jihu Ukrajiny v Kersonské oblasti na dálkové vedení vysokého napětí, které zásobuje Krym ukrajinskou elektřinou. Oddíly Pravého sektoru spolu se skupinou muslimských obyvatel Krymu, zejména etnických Tatarů, zničily několik stožárů s vedením vysokého napětí a po celý den bránily ukrajinským energetikům v jejich opravě [1]. Do celé věci se nakonec musel vložit Kyjev, který vyslal na místo vojáky národní gardy spolu s dobrovolníky z oddílů kersonské domobrany, která de facto nahradila rozpadlou ukrajinskou armádu, která přestala existovat a operuje pouze v klíčových oblastech na Ukrajině, mnohdy jen na papíře. Vojáci se dostali na místě samém do potyčky se členy Pravého sektoru a s několika Tatary, jak ukazuje video nahoře.

Tichá reakce Moskvy je způsobená tím, že Kremlu je zcela jasné, že útok na elektrické vedení je dílem Pravého sektoru, který není pod kontrolou ukrajinské vlády, ale amerického velvyslanectví v Kyjevě. To nadále podporuje Pravý sektor a financuje výplatní pásky jeho žoldáků. Kyjev ihned vyslal na místo skupiny energetiků, aby dodávku elektřiny obnovili, protože elektřina pro Krym je součástí dohody Ukrajiny a Ruské federace ohledně dodávek plynu pro Ukrajinu na nadcházející zimu. Smlouva uzavřená v září tohoto roku stanovuje, že Ukrajina zajistí smluvní dodávky elektřiny, pitné vody a bezpečnost komunikačních kabelů, včetně terestrického roamingu mobilních operátorů pro Krym. Na oplátku Moskva zajistí Ukrajině dodávky plynu za zvýhodněnou sazbu garantovanou Evropskou komisí, která se stala platebním garantem úhrad za ruský plyn pro Ukrajinu.

vice-Kyjev společně s Kremlem odsoudily útok Pravého sektoru na sloupy elektrického vedení na Krym. Kyjev nemá dobrovolnické prapory pod kontrolou!