Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #5886

2015-11-21 09:12

Hlavní úsilí vzdušných sil RF v Sýrii je soustředěno na podkopání finančně ekonomické základny IS, prohlásil v pátek ministr obrany RF, armádní generál Sergej Šojgu.

 „Hlavní úsilí je soustředěno na podkopání finančně ekonomické základny ISIS. Bylo zničeno 15 objektů skladování a zpracování ropy, 525 automobilových cisteren, hlásil Šojgu.

Podle ministra byla zastavena dodávka na černý trh 60 tisíc tun ropy denně, teroristé přišli o 1,5 milionu dolarů denně.

Více: RF v Sýrii je soustředěno na podkopání finančně ekonomické základny IS, prohlásil v pátek ministr obrany RF, armádní generál Sergej Šojgu.

Ministryně zahraničí EU Federica Mogheriniová nečekaně odřekla návštěvu Prahy. Podle zpráv médií je jednou z příčin zřeknutí se schůzky s prezidentem Zemanem, že čeští politici automaticky ztotožňují terorismus a islám. „Je to novinářská kachna, příčina tkví v jiném“, řekl Sputniku politolog, zakladatel Demokratické strany zelených Daniel Solis.

Daniel Solis: Hlavním cílem demarše Mogheriniové je zavrhnout českou zahraniční politiku, potrestat naše občany za jejich nálady a názory, jež se často neshodují s bruselskými směrnicemi. Chci připomenout, že koncem září, kdy se v New Yorku konalo jubilejní zasedání OSN, stal se český prezident prvním evropským politikem, který oficiálně přijal syrskou delegaci v čele s ministrem zahraničí Validem Muallemem. Hned na to se objevily zprávy o narušení v Česku lidských práv, o tom, že Češi trpí xenofobií a rasismem vůči migrantům. Tato obvinění měla jedinou příčinu: Česko se snaží provádět vlastní suverénní politiku, do které, mimo jiné, zapadá také návštěva Miloše Zemana v Moskvě během oslav sedmdesátého výročí Vítězství, konce Druhé světové války, a rovněž snaha českých firem neztratit obchodně ekonomické vztahy s Ruskem. Plujeme proti větru, proti politice izolace Moskvy, proti sankcím. Za což jsme byli potrestáni.

VICE-Zeman: Nejsme těsto, snažíme se myslet samostatně

České vedení ale není stejnorodé. Premiér Sobotka právě ostře kritizoval prezidentovo prohlášení na Albertově a označil jeho politiku za „hnědou," a rozsévající nenávist mezi lidem. Koho podporuje víc lidí?

Více: Ministryně zahraničí EU Federica Mogheriniová nečekaně odřekla návštěvu Prahy. Podle zpráv médií je jednou z příčin zřeknutí se schůzky s prezidentem Zemanem,