Petice proti přijetí uprchlíků ze Sýrie


Nepřihlášený uživatel

/ #512

2015-11-17 17:38

Skupina ruských Vzdušných a kosmických sil (VKS) se základnou v Sýrii vykonala v úterý 65 bojových vzletů, v jejichž důsledku bylo zničeno 6 velitelských stanovišť teroristické fronty Islámský stát, prohlásil náčelník Generálního štábu armády RF armádní generál Valerij Gerasimov.

„Skupina VKS RF, jež je dislokována na letišti Hmeimim v Latakii, vykonala 65 bojových náletů z 98 plánovaných na den. V důsledku leteckých úderů bylo zlikvidováno 6 velitelských stanovišť IS, 8 muničních skladů, 4 továrny na výrobu fugasů a raket a 6 palivových skladů," řekl Gerasimov.

Ruské strategické bombardéry Tu-160, Tu-95MS a Tu-22 jsou zapojeny do operace Vzdušných a kosmických sil RF v Sýrii. Referoval o tom ministr obrany RF Sergej Šojgu v úterý prezidentu RF Vladimiru Putinovi v Národním centru řízení obrany RF.

Více: Vzdušných a kosmických sil (VKS) se základnou v Sýrii vykonala v úterý 65 bojových vzletů, v jejichž důsledku bylo zničeno 6 velitelských stanovišť teroristické fronty Islámský stát, prohlásil náčelník Generálního štábu armády RF armádní generál Valerij Gerasimov.

Prezident RF Vladimir Putin nařídil přípravu společného s francouzským námořnictvem akčního plánu pro Sýrii.

„V nejbližší době se má do oblasti naších akcí dostavit francouzský oddíl vojenských lodí v čele s letadlovou lodí. Je třeba navázat přímý styk s Francouzy a pracovat s nimi jako se spojenci. Náčelník Generálního štábu a ministr obrany dostali příslušné pokyny. Spolu s nimi musí být vypracován plán společných akcí jak na moři, tak ve vzduchu," řekl Putin obraceje se na kapitána prvního stupně Olega Krivoroga.

Putin nařídil posádce křižníku Moskva, aby navázala kontakt s francouzskou skupinou v čele s letadlovou lodí v místě jejího působení ve Středozemním moři v zájmu boje s Islámským státem.

Více: RUSKO A FRANCIE SPOLECNE PROTI ISIS

Ruský prezident Vladimir Putin a jeho francouzský kolega Francois Hollande budou jednat 26. listopadu v Moskvě o boji s terorismem, oznámila tisková služba Kremlu.

V průběhu telefonického rozhovoru rovněž oba lídři projednali rozšiřování dvoustranné a mnohostranné spolupráce, jejímž cílem je čelit mezinárodnímu terorismu.
 
„Má se na mysli, že na schůzce v Moskvě bude 26. listopadu pokračovat osobní dialog o otázkách boje s terorismem i o dalších aktuálních tématech", praví se ve zprávě.

Více: Ruský prezident Vladimir Putin a jeho francouzský kolega Francois Hollande budou jednat 26. listopadu v Moskvě o boji s terorismem, oznámila tisková služba Kremlu.