Petice proti přijetí uprchlíků ze Sýrie


Nepřihlášený uživatel

/ #508

2015-11-16 11:53

Nebylo by reálné očekávat, že se dvacetiminutová schůzka Putina s Obamou stane průlomovou, neshody přetrvávají, existuje ale pochopení nutnosti dialogu, prohlásil tiskový mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov.

 
„Víte, je zřejmě absolutně nereálné očekávat, že by se dvacetiminutová schůzka mohla stát nějakým průlomem ve dvoustranných vztazích. Dvoustranné vztahy jsou takové, jaké jsou. Neshody jsou takové, jaké jsou. Současně je ale — řekněme to takhle — pochopení bezalternativnosti dvoustranného dialogu alespoň při projednávání existujících problémů rovněž takové, jaké je", řekl Peskov, když odpovídal na otázku novináře o tom, co si v Kremlu myslí o schůzce Putina s Obamou, a jestli se dá označit za průlomovou ve vztazích mezi Moskvou a Washingtonem.

Více: Nebylo by reálné očekávat, že se dvacetiminutová schůzka Putina s Obamou stane průlomovou, neshody přetrvávají, existuje ale pochopení nutnosti dialogu, prohlásil tiskový mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov.

Uprchlíky ze Sýrie, kterých přicházejí do evropských zemí statisíce, bychom mohli vycvičit, aby se z nich dala sestavit armáda, která „osvobodí“ jejich vlast, prohlásil nový šéf polské diplomacie Witold Waszczykowski, který se oficiálně ujal své funkce v pondělí, v rozhovoru pro místní televizi.

Po sérii teroristických činů, které otřásly Paříží, Polsko prohlásilo, že nevidí žádnou politickou možnost pro přijímání uprchlíků. Varšava souhlasila s tím, že v rámci programu přerozdělování běženců, kteří dorazili do Evropy, přijme během dvou let 7 tisíc lidí. První skupina uprchlíků měla dorazit do Polska na začátku příštího roku.

„Do Evropy nedávno dorazily statisíce Syřanů. Můžeme jim poskytnout pomoc při vytváření armády", cituje slova šéfa polské diplomacie agentura Reuters. Waszczykowski zdůraznil, že v tomto případě budou moci „odjet bojovat, aby osvobodili svou zem".

Více: Uprchlíky ze Sýrie, kterých přicházejí do evropských zemí statisíce, bychom mohli vycvičit, aby se z nich dala sestavit armáda, která „osvobodí“ jejich vlast, prohlásil nový šéf polské diplomacie Witold Waszczykowski, který se oficiálně ujal své funkce v pondělí, v rozhovoru pro místní televizi.