Petice proti přijetí uprchlíků ze Sýrie


Nepřihlášený uživatel

/ #507

2015-11-16 11:48

Video odhaluje, že francouzská policie nedisponovala dostatečnou palebnou silou proti teroristům! Plus unikátní video z počátku střelby v klubu Bataclan!

Unikátní autentické video nahoře zachycuje, jak francouzská policie čelí palebné přesile teroristů z automatických zbraní během přestřelky u klubu Bataclan. V jednom okamžiku dokonce teroristé zasypou policisty dávkou ze samopalu, až odskakují jiskry od zaparkovaných aut, o které se projektily odrážejí a francouzští policisté se dávají na ústup. Video zcela jasně dokazuje, že francouzská policejní reforma z roku 2009, kdy policistům nový služební zákon zakázal používat automatické zbraně při výkonu služby bez zvláštního povolení ministerstva vnitra, způsobila během prvotních okamžiků bizarní situaci, že policie de facto nedisponovala dostatečnou palebnou silou proti útočníkům.

Zoufalý je potom ve videu pohled na skrčeného policistu za autem, který drží v ruce 9mm služební pistoli, anebo záběr na vyděšeného policistu, který v pudu sebezáchovy ustupuje před dávkou ze samopalu. Ve Francii platí jedny z nejpřísnějších zákonů ohledně držení zbraní, které se vztahují dokonce i na policisty. Je otázkou, a zcela správnou, kolik životů by se podařilo zachránit, kdyby někdo z návštěvníků koncertu v klubu Bataclan měl u sebe zbraň a mohl klást ozbrojený odpor útočníkům. Jak by dopadl útok, kdyby z několika stovek návštěvníků by jich třeba jen 5 nebo 10 mělo legálně držené zbraně?

Další zajímavé video je svědecký záznam z okamžiku zahájení střelby právě uvnitř klubu Bataclan během koncertu americké kapely Eagles of Death Metal.

VICE-Video odhaluje, že francouzská policie nedisponovala dostatečnou palebnou silou proti teroristům! Plus unikátní video z počátku střelby v klubu Bataclan!