Petice proti přijetí uprchlíků ze Sýrie


Nepřihlášený uživatel

/ #502

2015-11-13 16:39

RF je ochotna přihlédnout ke všem datům o místě pobytu teroristů v Sýrii

RF je ochotna přihlížet ve svých akcích ke všem hodnověrným informacím o místě pobytu teroristických skupin v Sýrii, spolupracovat s Washingtonem, nehledě na to, že jeho akce v Sýrii jsou prováděny za narušení mezinárodního práva, prohlásil prezident Vladimir Putin.

VICE-Islámský stat v detailech

„Mezitím RF je ochotna přihlížet ve svých akcích ke všem hodnověrným informacím o místě pobytu teroristických skupin. Máme dokonce jisté zkušenosti ze spolupráce se Svobodnou syrskou armádou. Ruské letectví zasadilo několik úderů na uvedené jí cíle. Přitom jsme vyloučili místa vyznačené veliteli SSA jako nacházející se pod její kontrolou", sdělil Putin.

„Mimochodem to potvrzuje, že nebombardujeme tak zvanou umírněnou opozici a civilní obyvatelstvo", dodal prezident.

Zdůraznil, že Moskva je připravena ke spolupráci s Washingtonem,"nehledě na to, že se jeho akce v Sýrii konají za narušení mezinárodního práva: nemá ani příslušnou rezoluci Rady bezpečnosti OSN, ani žádost syrského vedení."

Více: Prezident RF Vladimir Putin hovořil v interview pro ruská a turecká masmédia v předvečer summitu G20 o vojenské operaci VKS RF v Sýrii proti teroristům fronty Islámský stát, o reakci Západu na akce ruských vojsk v arabské republice a o postoji Moskvy v souvislosti se syrským konfliktem vcelku. Hlava státu komentoval kromě toho situaci na Ukrajině.