Petice proti přijetí uprchlíků ze Sýrie


Nepřihlášený uživatel

/ #487

2015-10-31 18:23

(((((Otázky a odpovědi V.V. Pjakina ze dne 26.10.2015)))))

V další analýze Valerij Pjakin hovoří o návštěvě Velké Británie čínským prezidentem a vzrůstajícím vlivu Číny a juanu ve světě, o setkání Asada s Putinem v Moskvě, o Putinově projevu ve Valdaji, o IS, o Ukrajině, o globálním prediktorovi a dalším.

Úvod – Návštěva čínského prezidenta v Británii: Stěhování centra světové moci z Británie do Číny. Symbolika červených šatů a bílého motýlka, britská poslušnost GP (uvítací ceremoniál s nejvyššími poctami, jízda kočárem – video,  oběd). O vzestupu významu juanu tak, jak to bylo po celý rok naznačováno, ač věc byla dávno rozhodnutá. O nutnosti britské impérium ještě podržet, protože plány GP nevycházejí podle jeho představ.

Slavnostní oběd na počest čínského prezidenta:

05:19 – Návštěva Baššara Asada v Moskvě a ruské vyzvednutí role slabého vůdce:  Návštěva Asada byla demonstrací, že GP musí počítat s Ruskem a Sýrií. Asad není slabý vůdce, naopak, je to silný vůdce, který dokázal čtyři roky odolávat mezinárodnímu obklíčení a na rozdíl od Kaddáfího či Hussajna obstál v boji se Západem podporovaným terorismem. Asad je silný vůdce a je čest mít jej za spojence. Návštěva Asada v Moskvě byla ruskou odpovědí na slavnostní oběd Británie s čínským prezidentem, na kterém bylo jednáno o snahách Camerona spojit se v bojích v Sýrii s Čínou a vytlačit Rusko (zde) , ale ve skutečnosti je centrum řízení bojů s IS v Sýrii v Moskvě.

Asad se nemusí obávat nových voleb, protože lepšího vůdce Sýrie nemá, proto politické síly stojící proti němu, musí přistoupit na kompromis (poznámka: o kompromisu se právě jednalo ve Vídni, kde stojí na jedné straně proti-asádovská koalice USA, SA a Turecko, na druhé straně koalice pro-asádovská Rusko, Sýrie, Irák, Írán. Jednání se účastní celkem 19 zemí – také  Egypt, Jordánsko, Libanon, Spojené arabské emiráty, Katar, Německo, Francie, Velká Británie a EU. K jednáním byl přizván i Írán, jediný, kdo se nezúčastnil je Izrael. Po dvoudenních jednáních nebylo v otázce Asada stále dosaženo dohody a jednání byla odložena na příští týdny

Čína by IS nezničila, ale přes Turecko, Afgánistán a Střední Asii by jej nasměrovala na Rusko. Proto Rusko šlo do úderu jako první a tím zamíchalo všemi kartami, především USA jsou zmateny, nikdo neví, jak reagovat, ale Rusko úderem všem státům nakonec poskytlo čas na oddech, aby mohly přehodnotit svou státní politiku bez ohledu na USA. Otázka zněla, co bude Putin dělat, pokud někdo použije přenosné systémy protivzdušné obrany. O tom byla Putinova věta: „Udeříme jako první“. O spolupráci SA a Ukrajiny s IS (Ukrajina-IS video) , o rodině Saudů, o případných útocích na Rusko.

Putinova věta, o které Valerij Pjakin hovoří jako o odpovědi, pokud někdo proti Rusku použije  přenosné systémy protivzdušné obrany, je zde:

VICE-Otázky a odpovědi V.V. Pjakina ze dne 26.10.2015