Petice proti přijetí uprchlíků ze Sýrie


Nepřihlášený uživatel

/ #485

2015-10-31 14:43

Ruské vojenské letectvo dislokované na syrské základně Hmeimim nedaleko města Lázikija použilo proti teroristům výkonnou korigovanou leteckou pumu KAB-1500, sdělil novinářům mluvčí ruských vzdušných a kosmických sil, plukovník Igor Klimov.

 Dvě takové bomby byly umístěny do bombardéru Su-34. Letadlo zamířilo na východ země, do oblastí kontrolovaných bojovníky teroristických organizací. Bombardér doprovází stíhačka Su-30SM,která zajišťuje ochranu Su-34 ze vzduchu.

Více: Ruské vojenské letectvo dislokované na syrské základně Hmeimim nedaleko města Lázikija použilo proti teroristům výkonnou korigovanou leteckou pumu KAB-1500

Ruské letadlo Airbus-321 zmizelo v sobotu ráno z obrazovek radarů v Egyptě.

Ministr zahraničí USA John Kerry vyslovil soustrast v souvislosti s havárií ruského letadla v Egyptě.

„Dnes jsme se dozvěděli o nehodě ruského letadla, které letělo ze Sharm El Sheikhu do Petrohradu. Chtěl bych vyslovit hlubokou soustrast Rusku a všem rodinám obětí. Zatím nejsou známé podrobnosti, první informace ale svědčí o tom, že je to obrovská tragédie pro všechny", řekl Kerry na zahájení konference v Biškeku.

Více: Ruské letadlo Airbus-321 zmizelo v sobotu ráno z obrazovek radarů v Egyptě.

Od té doby, kdy ruské vojenské letectvo zahájilo operaci v Sýrii, se počet leteckých úderů USA v regionu snížil, píše Financial Times.

 Zatímco, jak tvrdí američtí vojáci, účast Ruska v syrském konfliktu nijak neovlivnila americkou kampaň proti Islámskému státu, údaje poskytnuté Pentagonem tvrdí opak, informují noviny.

Podle údajů FT připadá vrchol americké aktivity v regionu na červenec: 368 úderů za měsíc. Od té doby se počet leteckých úderů v Sýrii prudce snížil. Nejnižší ukazatele připadají na září: v průměru 2,5 úderu na pozice IS denně. Za říjen byly ukazetele trochu vyšší: průměrně 2,8 úderu. Minimálně 10 dní USA vůbec neprovádí údery na pozice bojovníků-islamistů v Sýrii.

Více: USA NENIČÍ CÍLE ISIS UŽ 10 DNÍ