Petice proti přijetí uprchlíků ze Sýrie


Nepřihlášený uživatel

/ #482

2015-10-26 15:08

Jsou migranti hřebíkem do rakve Evropské unie? Vlna euroskepticismu se šíří v EU. Nevyhnula se ani Slovensku. "V mém okolí panuje úplné znechucení z Evropské unie a toto znechucení je mnohem citelnější, než bylo před několika lety," říká v rozhovoru pro Sputnik šéfredaktor známeho slovenského deníku Hlavné spravy Róbert Sopko.

Sputnik: Německý magazín Contra přinesl informaci, že slovenský premiér Robert Fico údajně pohrozil vystoupením Slovenska z EU, pokud nedojde ke zrušení povinných uprchlických kvót. Zdá se vám tento krok možný?

Róbert Sopko: Neslyšel jsem o tom. Z mého pohledu si momentálně něco nedokážu představit, že by něco takového udělal maďarský premiér Orbán, natož slovenský předseda vlády Fico. Ale situace se vyvíjí tak rychle, že za několik měsíců to nemusí být nereálná záležitost.

Více: SK EU MIGRACE

 

Ruské bojové letectvo během posledních tří dnů zaútočilo na 285 objektů teroristů Islámského státu a Fronty an-Nusra v Sýrii, sdělil v pondělí novinářům oficiální mluvčí ruského ministerstva obrany, generálmajor Igor Konašenkov.

„Během posledních tří dnů uskutečnila letadla ruské letecké skupiny 164 bojových letů a zaútočila na 285 objektů teroristické skupiny Islámský stát. Během posledních čtyřiadvaceti hodin uskutečnila ruská letecká skupina 59 startů a zasáhla 94 objektů teroristů v provinciích Hamá, Idlíb, Lázikija, Damašek, Aleppo a Dajr az-Zaur, uvedl Konašenkov.

„Poblíž obce Salma v provincii Lázikija zlikvidovaly bitevníky Su-25 tři opevněná stanoviště bojovníků ISIL vybavená vojenskými kryty, stálými palebnými postaveními a pozicemi minometů", řekl Konašenkov.

Více: RUSKO UDERY NA HLAVNI BUDOVY VELKA ZAKLADNA IS PADLA

Pro západní média je mnohem jednodušší vymýšlet neodpovídající pravdě informace o akcích Ruska v Sýrii, než se pokusit projednat nejen problémy, ale také příčiny, jež k nim vedly, míní americký politolog Paul Craig Roberts.

„Západní masmédia mají pouze dva nástroje. Jedním z nich je pobuřující lež," míní analytik a zdůrazňuje, že tento nástroj nefunguje dnes prakticky nikde než v USA. „Podivuhodná přesnost ruských raket s plochou dráhou letu a vzdušných útoků vystrašuje Pentagon. Ale podle západních médií, ruské rakety dopadly na íránské území a téměř nikdy nedosáhly cíle, tedy IS. Podle těchto lživých zpráv, ruské vzdušné útoky pouze zabíjejí civilisty a vyhazují do povětří nemocnice,"Roberts.

Přitom, podle politologa, je obraz světa v podání západních médií ničím jiným než sebeklamem.

„Dalším nástrojem lživých novinářů je posouzení problémů bez ohledu na jejich pravé příčiny. Například, problém migrantů. Říkají jim migranti, ale nikoli běženci," napsal Roberts.

Více: MEDIA USA POHADKY O RUSKU A VYMYSLE BEZ FAKTU