Petice proti přijetí uprchlíků ze Sýrie


Nepřihlášený uživatel

/ #480

2015-10-25 16:40

Šéf ruské diplomacie Sergej Lavrov a ministr zahraničí USA John Kerry projednali telefonicky perspektivy politického urovnání v Sýrii s účastí úřadů a vlastenecké opozice, oznámili na ruském ministerstvu.

„Ministři zahraničí pokračovali v projednávání perspektiv politického urovnání v Sýrii s účastí úřadů a vlastenecké opozice za podpory tohoto procesu mezinárodním společenstvím, včetně předních regionálních států", praví se ve zprávě zveřejněné na webu ruského MZV v neděli.

Více: LAVROV A KERRY JEDNANI SYRIE

Projev prezidenta Ruska Vladimira Putina k účastníkům dvanáctého každoročního zasedání mezinárodního diskusního klubu Valdaj si zasluhuje, aby ho uvítali v celém světě jako vyslovenou „reálnou politiku,“ míní kolumnista z Asia Times Pepe Escobar.

Jak ale ironicky poznamenal novinář, současný svět je „svět, kde Irák měl zbraně hromadného ničení, Írán vyráběl jadernou bombu, v kterém je masová poprava zastřelením legitimní, Al-Káida v Sýrii se skládá z „umírněných povstalců", Rusko, Čína a Írán představují větší hrozbu pro Pentagon než Islámský stát. Pentagon má za to, že dokáže bez následků zvítězit ve válce proti všem těmto údajným hrozbám: Rusku, Číně, Íránu. Svět, kde mír znamená válku."

Více: PUTIN POLITIKA USA CHCE VALKU