Petice proti přijetí uprchlíků ze Sýrie


Nepřihlášený uživatel

/ #468

2015-10-22 17:02

Analýza: Integrace muslimů do Evropy je předem odsouzena k nezdaru. Migranti se nikdy nevzdají 3 pilířů Islámu!

Pokud si zapnete televizi nebo rádio, uslyšíte z mainstreamu neustálé opakování základní mantry o potřebě integrace muslimů do západní civilizace v Evropě na straně jedné a důsledné zamlčování faktů, jak ta integrace už dnes vypadá ve velkých evropských městech a některých státech západní Evropy a Skandinávie na straně druhé. K problematice imigrace se vyjadřují nejrůznější pseudoexperti a zaměstnanci neziskovek, kteří sledují pouze ekonomický zájem svých penězovodů a ve skutečnosti provádí práci, která jde proti zájmům vlastní země. Pokud si opravdu někdo položí otázku, zda-li je možné muslimy integrovat do evropské společnosti, měl by se seznámit s pohledem odborníka na arabistiku. Poslouchal jsem včera tady na německém rádiu rozhovor s panem doktorem Bassamem Tibim a jeho zásadní myšlenky si zaslouží, aby se s nimi seznámili i čtenáři v Česku.

Dr. Bassam Tibi [1] je zde v Německu emeritním profesorem mezinárodních vztahů na univerzitě v Goettingenu. Původem syrský rodák z Damašku, který v 70. letech minulého století dostal v Německu občanství, dnes přednáší o islámu a evropské civilizaci a jeho celoživotní práce by se dala shrnout jedním slovem jako hloubková analýza muslimského světa a jeho absolutní nekompatibilita s demokracií [2] a základy západní civilizace. Je autorem teze tzv. „Leitkultur“ a jedním z mála arabistů, kteří otevřeně vystupují proti islamizaci Evropy a ztrátě kulturní identity Evropy. Je zastáncem multikulturní Evropy, reformy Islámu do moderní podoby dnešního světa, tedy procesu, kterému brání především široce rozvinutý fundamentalismus mezi muslimy v muslimských ghettech. Svým pojetím vnímání světa stojí uprostřed mezi podporovateli imigrace do EU a jejími odpůrci. Slyšet teze o Islámu a Islamismu z jeho pohledu rodilého Araba je velmi poučné.

Dr. Tibi došel k jednoznačnému závěru, že muslimské krize v jednotlivých zemích v Evropě, které probíhaly již dávno před vypuknutím současné migrační krize, jsou způsobeny celkem 3 faktory, které Tibi identifikoval jako tzv. 3 pilíře Islámu. Dr. Tibi doslova prohlásil: „Muslimové se musejí vzdát 3 věcí, pokud se chtějí stát Evropany: Musejí se rozloučit s myšlenkou na konvertování ostatních občanů v Evropě k islámu,  musejí se vzdát Džihádu a musejí se vzdát Šaríji.“ A jak Dr. Tibi uvádí, toto jsou mimochodem základní stavební bloky Islámu. Je to stejné, jako kdybyste žádali po křesťanech, aby se vzdali víry v Ježíše Krista, Bible a Otčenáše dohromady.

VICE-Analýza: Integrace muslimů do Evropy je předem odsouzena k nezdaru. Migranti se nikdy nevzdají 3 pilířů Islámu!