Petice proti přijetí uprchlíků ze Sýrie


Nepřihlášený uživatel

/ #462

2015-10-21 08:38

Prezident Sýrie Bašár Asad je toho názoru, že bez akcí Ruska v jeho zemi by se rozšířil terorismus na ještě větší území.

Prohlásil to na jednáních s ruským předákem Vladimirem Putinem. Oznámily to webové stránky Kremlu.

„Nebýt vašich akcí a vašich rozhodnutí (akcí a rozhodnutí ruské strany), terorismus, který se nyní rozšířil v regionu, by uchvátil mnohem větší území a rozšířil by se na ještě větší prostor. Tyto kroky se potvrdily v tom, že jste se zúčastnili bojových akcí v jednotné frontě v boji s terorismem", podotkl Asad.

Více: ASAD A RUSKO

Bašár Asad navštívil Moskvu v úterý večer a uskutečnil jednání s Putinem, oznámil tiskový mluvčí prezidenta RF Dmitrij Peskov.

„Včera večer Moskvu navštívil prezident SAR Bašár Asad. Konala se jednání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem v úzkém a rozšířeném složení", řekl Peskov.

Podle Peskova se zúčastnili jednání členové nejvyššího vedení Ruska. „Jednání byla dost dlouhá, téma jednání je jasné", dodal.

„Samozřejmě otázky boje s teroristickými skupinami, otázky týkající se pokračování ruské operace a podpory ofenzív syrské armády. Prezident byl detailně informován o situaci v Sýrii a perspektivních plánech. Také nejrůznější aspekty dvoustranných vztahů", řekl Peskov.

Peskov však neupřesnil, jestli šlo o budoucnosti Bašára Asada.

Více: ASAD A PUTIN MOSKVA JEDNANI