Petice proti přijetí uprchlíků ze Sýrie


Nepřihlášený uživatel

#451 USA V SYRII DELA OPERACE NELEGALNE

2015-10-19 16:45

Poté co dala Obamova administrativa zelenou k letecké podpoře syrských rebelů se kritici dotazují, na základě jakého právního podkladu tak činí. Konzultace s radou bezpečnosti OSN byla pouze minimální. Reportérka RT Gayane Chichakyan griluje ministerstvo zahr. US aby se dostala k jádru věci.


FAKTA VICE-Má Obama právo k leteckým zásahům v Sýrii? Ministerstvo zahr. US nedokáže odpovědět.


Nepřihlášený uživatel

#452

2015-10-20 06:07

Ministerstvo obrany zneužívá uprchlickou krizi k vyzbrojení AČR dalšími útočnými puškami a technikou pro nové operace NATO v Afghánistánu a Iráku! V Bruselu kolují zvěsti, že Američané by mohli přijít kvůli Rusům o Irák!

 

Irák se nebezpečně přiklání k Rusku [4], přiznává už i Reuters, protože v Bagdádu jsou překvapeni, jak účinné je ruské bombardování v Sýrii proti IS, zatímco americká letadla za dva roky neměla na islámisty žádný viditelný dopad. Bagdád už uvedl, že by uvítal ruskou intervenci proti IS na území Iráku [5], což v Pentagonu vyvolalo obrovské zděšení. Irák chce vidět větší účast Ruska v boji proti islamistům na iráckém území, a to všechno jsou velmi špatné zprávy pro americkou administrativu. Země, kterou americká vojska dobyla, se teď obrací k Rusku.

Ruský zástupce ministra obrany Anatolij Antonov uvedl před 2 dny, že Rusko je připraveno rozšířit své letecké operace proti islámistům i na území Iráku [6]. To by byla katastrofa pro americké ozbrojené síly, které Irák dosud považují za svoji sféru vlivu. Je však velkou otázkou, zda-li letecké útoky, jakkoliv úspěšné, budou schopny zničit islámský stát. V Sýrii funguje spolupráce syrských, íránských a libanonských pozemních jednotek, které za podpory ruského letectva postupují vpřed a vytlačují islámisty z jejich pozic.

 

VICE-Ministerstvo obrany zneužívá uprchlickou krizi k vyzbrojení AČR dalšími útočnými puškami a technikou pro nové operace NATO v Afghánistánu a Iráku! V Bruselu kolují zvěsti, že Američané by mohli přijít kvůli Rusům o Irák!

ZK...... HEREC SI MYSLI ZE BUDE K..... BUDOUCNOST LIDEM ČR 


Nepřihlášený uživatel

#453

2015-10-20 09:14

Vladimir Putin byl čestný, pokud jde o cíle Ruska v Sýrii, a také prostředky jejich dosažení, prohlásil americký vědec Steven Cohen v pořadu John Batchelor Show a dodal, že USA nemohou navrhnout životaschopnou alternativu vyřešení krvavé syrské krize a musí se připojit ke kampani, kterou řídí Moskva.

USA se ocitly na křižovatce, pokud jde o ruskou vojenskou účast v syrském konfliktu a nyní si mohou vybrat ze tří variant, tvrdí Cohen.

První varianta je podle Cohena následující: dělat to, co požadují američtí „jestřábi" (tak říkají anglojazyčná média americkým politikům, přívržencům agresívní zahraniční politiky — pozn. red.), včetně senátora Johna McCaina. Neustále vyzývají k vytvoření bezletového pásma nad Sýrii, k tomu, aby byla ruská letadla v případě, že Rusko tento režim naruší, sestřelována.

Druhou variantou je zůstat stranou a sledovat, jak Putin dosahuje cílů spolu se svými spojenci, soudí Cohen.

Více: TŘI VARIANTY USA TERORIS V SYRII

 

USA PROVÁDÍ UDERY V SYRII NELEGALNĚ NEMÁ NA TO PRAVO!!!ZATIM CO RUSKO VŠE DĚLÁ LEGALNĚ


Nepřihlášený uživatel

#454 USA NEMA PRAVO PROVADET OPERACE V SYRII VSE JE PODVOD

2015-10-20 09:15

USA NEMA PRAVO PROVADET OPERACE V SYRII VSE JE PODVOD

FAKTA VICE-Má Obama právo k leteckým zásahům v Sýrii? Ministerstvo zahr. US nedokáže odpovědět.


Nepřihlášený uživatel

#455

2015-10-20 12:20

Valerij Pjakin hovoří o raketě Kalibr, o postupu Ruska v Sýrii, o americkém bombardování nemocnice v Kunduzu, o Turecku, Erdoganovi a útoku v Ankaře, o Globálním prediktorovi a o dalším.

Úvod – Rakety Kalibr: 18 hodin byl Západ v šoku a rakety nekomentoval, prvním byl až Stoltenberg, který za NATO vyslovil velké znepokojení. Všechny ruské flotily mají tuto raketu, o které svět nevěřil, že ji má i Rusko (mimo USA a VB) a která se ukázala, že západní v mnohém předčí. Použití raket bylo konzultováno s Íránem i s Irákem, obě země věděly, kudy a kdy  rakety poletí, Západ o tom nevěděl vůbec nic a zůstal v šoku. Proč zmiňuji Irák? Všichni se tváří, že Irák je samostatným státem, ale to není pravda, Irák je pod okupací USA a vládne v něm absolutně loutková vláda, kontrolovaná USA a o všech činnostech musí irácká vláda informovat Spojené státy. Všechny telefony se tam musely rozpálit  do běla, že Rusové chtějí vypustit tyto střely, které budou mít takovou a takovou trasu.  A přesto to všechny šokovalo. Proč?

Globální prediktor a globální elity, které se zabývají řízením a to i USA, si uvědomovaly, že nedokážou zamezit úniku informací o použití těchto střel, takže se postaraly pouze o to, aby se informace dostaly jen na konkrétní místa-ke stanoveným adresátům a na těch musely být informace dokonce podrženy, dokud  k útoku nedošlo. Mluvím o tom podrobně, protože použití těchto střel bylo prakticky dohodnuto s nadnárodním řízením globálního prediktora. To on přes své globální elity zajistil potřebný psychologický dopad na Západ z jejich použití. A dopad byl takový, že letadlová loď Theodore Roosveelt okamžitě pelášila z Perského zálivu. Mimochodem- bylo vystřeleno 26 střel a Theodere Roosveelt byl 26. americkým prezidentem. To jen tak mimochodem. A asi proto Američané tvrdili, že 4 střely prý spadly na Írán.

Rusko řešením situace v Sýrie řeší situaci v celém světě a tak vlastně řeší úkol globálního významu, spočívající ve stabilizaci situace v celém světě. USA v této situaci čelí globálnímu prediktorovi, proto také budou globální elity USA spolupracovat s Ruskem stejně tak, jako spolupracovaly se Stalinem, když bylo nutné vyřešit problém Hitlera.

Demonstrovat zbraň Kalibr a sílu, jakou má obyčejná flotila bylo v rámci světa nutné. A bude nutné předvést ještě další ruské zbraně a předvést světu sílu ruské armády. Když proti IS začala bojovat západní koalice, IS se rozrostl z 15% území na 60%, když nastoupilo Rusko, tak syrská armáda mohla téměř začít útočit. Západní koalice v podstatě zajišťovala letecké krytí IS – IS je neregulérní armáda USA – šlo jen a jen o odstranění Asada, ten se ale držel lépe než Hussajn či Kaddáfí . Ale Rusko v Sýrii začalo řešit problém mezinárodního terorismu. Rusko raketami ukázalo že je schopno řešit problém chlebodárců teroristů. Bylo tím deklarováno, že Rusko v určitém ohledu spolupracuje s globálním prediktorem.

VICE-Otázky a odpovědi V.V. Pjakina z 12.10.2015


Nepřihlášený uživatel

#456

2015-10-20 14:22

V Evropě, která se střetla s nezvládnutelným přívalem uprchlíků, hrozbou proniknutí teroristů a vzrůstající společenskou nespokojeností, se začínají zamýšlet: Je možné, že Moskva, která jedná v Sýrii podle svého plánu, je schopná řešit tyto problémy lépe než Washington, píše analytický internetový portál Fond strategické kultury.

Jestliže vlády vedoucích členských zemí EU postaví na první místo válku proti teroristům Islámského státu místo požadavků odstoupení Asada, budou v syrské otázce blíže ke Kremlu než k Bílému domu. V každém případě ale politická jednota v řadách západních Evropanů už není. Stále hlasitěji se ozývají hlasy na podporu jednání Ruska, píše se v článku.

Během vystoupení, týkajícího se výsledků zasedání Rady NATO, 8. října hlava Pentagonu Ashton Carter zkritizoval jednání ruských vojáků v Sýrii. „My považujeme jednání Ruska v Sýrii za neprofesionální: narušení vzdušného prostoru Turecka, které je vzdušným prostorem NATO, vypuštění bez upozornění okřídlených raket, které proletěly několik mil od amerického bezpilotního letounu".

Výčitky Cartera na adresu ruských letců ohledně profesionality portál srovnává s opačným prohlášením zástupce ministra zahraničních věcí Sýrie Faisala Mekdada, který ocenil efektivnost jednání ruského letectva následujícím způsobem: „Letecké údery vzdušných kosmických sil RF v Sýrii během několika dní způsobily větší škodu teroristickým skupinám, než akce mezinárodní koalice v čele s USA za rok".

Více: USA SOU NEPOTŘEBNÍ K BOJI S ISIS RUSKO JE PROFESIONALEM OPROTI USA TERORU KTERE NIC NENIČÍ


Nepřihlášený uživatel

#457

2015-10-20 16:15

V pondělí se konala v Drážďanech početná demonstrace hnutí PEGIDA (Vlastenečtí Evropané proti islamizaci Západu), která skončila střety odpůrců a přívrženců uprchlíků. Zraněn tam byl i předseda poslaneckého klubu Úsvit Marek Černoch, do očí mu stříkli sprejem a praštili ho do zad dlažebním kamenem.

Podrobnosti sdělil Marek Černoch Sputniku.

Marek Černoch: Dnes už se cítím mnohem líp, záda mě ale ještě trochu bolí. Na demonstraci do Drážďan, pořádanou na počest prvního výročí hnutí PEGIDA, jsem byl pozván oficiálně. Přijímali nás přátelsky. Šli jsme po náměstí, dav se rozestupoval, vytvořili pro nás jakousi chodbu, tleskali nám, což nás, to musím přiznat, dost nadchlo: bojujeme za stejné cíle. Vystoupil jsem, mluvil o tom, že migrační krize, kterou dnes prožívá Evropa, je nejzávažnější od dob existence Evropské unie. My, jako Evropa, přestaneme pod náporem obrovských lidských mas hrnoucích se na náš kontinent existovat. Když se nám tok běženců nepodaří zastavit, stane se problém neřešitelným.

PEGIDA rychle získává popularitu. Může toto hnutí ovlivnit evropskou politiku týkající se uprchlíků?

O tom jsem naprosto přesvědčen. I když musím zdůraznit, že jsem proti jakýmkoli násilným akcím, proti tomu, aby na demonstrace přinášeli makety šibenic. To, co se odehrává v Německu, odsuzuji. Takovým způsobem se nic vyřešit nedá. Je to možné, když budeme upozorňovat úřady na nesouhlas lidí s migrační politikou EU, na jejich obavy o budoucnost Evropy…

Více: MAREK CERNOCH DRAZDANECH DEMONSTRACE

MATOUŠ 24 KAPITOLA 


Nepřihlášený uživatel

#458

2015-10-20 16:29

Vtipálci z pořadu In The Now napsali titulky k řeči bojovníka. Podle titulků říká: „USA nás bombardovaly celé měsíce a všechno bylo fajn, pak přišli Rusové a všechno se zřítilo do pekla."

Obrací se i na Johna McCaina, u kterého žádá o „humanitární pomoc". Dodal také, že kvůli leteckým útokům „nejsou s to prodávat ropu, kterou ukradli".

Více: DŽIHADYSTA NADÁVÁ ZKRS UTOKY RF V SYRII


Nepřihlášený uživatel

#459

2015-10-20 16:44

Skupina filmařů LifeNews pobývala v syrském městě Dajr az-Zaur, které se už asi tři roky nachází v obklíčení ISIL. Leží ve východní části země na břehu řeky Eufrat.

Aby se dostali do Dajr az-Zauru z centrálních oblastí Sýrie, novináři LifeNews se museli nejdříve vydat dopravním letadlem do Kámišlí — města nedaleko od hranice s Irákem. Posádka hned zamířila s těžkým letounem do maximální výšky, aby ho teroristé nemohli sestřelit.
 
Takové letecké linky do východní provincie země se uskutečňují každý den. Během letů se na obrazovkách radarů pravidelně objevují letadla koalice v čele s USA. Po přistání pracovníci letiště v Kámišlí přivítali piloty doslova tak, jako by se vrátili z válečného pole. Vysvětluje se to tím, že teď každý přelet je svým způsobem hrdinský čin.

Pokračovat v cestě mohla filmařská skupina po několika hodinách vrtulníkem Mi-8. Společně s nimi se do místa bojů vydali vojáci, kteří se vrátili na frontu z dovolenky nebo léčení.


Více: RUSKY NOVINARI V OBLASTI PLNE ISIS A USA SI HRAJE NA HRDINY

 

A DODÁM ŽE USA NIC NEUDELALA JEN ZNICILA NEMOCNICI A HRAJOU SI NA HRDINY TERORISTE S PENTAGONU


Nepřihlášený uživatel

#460

2015-10-20 16:54

Spojené státy, jak se ukázalo, nejsou připraveny na vojenskou sílu, kterou Rusko předvedlo v Sýrii, píše italský novinář Paolo Guzzanti v Il Giornale.

 „Nejde pouze o nejnovější a velmi přesné zbraně, ale i o styl, rychlost vojenské operace", poznamenává.

Více: RUSKO SOKOVALO USA TERORIS


Nepřihlášený uživatel

#461

2015-10-21 08:32

Jak nás do redakce dnes večer upozornilo několik čtenářů, v čerstvě vydané čtvrtletní zprávě ministerstva vnitra o stavu extremismu v ČR opět figuruje náš server Aeronet. Náš portál je ve zprávě zařazen mezi tzv. ústřední servery, které podle vnitra prý v ČR šíří paniku a strach ve společnosti (ohledně migrantů). Kromě nás zmiňuje zpráva ještě ruský server Sputnik. Výroční zpráva se opět omezuje na klasické škatulkování levice/pravice, přičemž migrační krize jasně ukazuje, že toto téma vnímají stejně voliči z celého politického spektra.

Aeronet přináší informace bez obalu a důsledně informujeme nejen o problematice uprchlíků, ale i o dalších vnitropolitických a zahraničních souvislostech. Redakce Aeronetu odmítá označení a nálepku serveru, který by měl cokoliv společného s extrémismem, pokud tedy za extrémismus není považováno vlastenectví a boj za zachování české kultury a národní identity v tzv. Nové Evropě, která má mít podle světových elit charakter multikulturního souručenství prostoupeného militantním islámem a má být charakterizována chudou střední třídou a transformací vyspělé ekonomiky a společnosti do neofeudalistického evropského systému, kdy občané, státy a jejich národy budou nevolníky ve svých vlastních zemích pod diktátem Bruselu a světových globalistických elit.

VICE-Aeronet opět ve čtvrtletní zprávě Ministerstva vnitra ČR


Nepřihlášený uživatel

#462

2015-10-21 08:38

Prezident Sýrie Bašár Asad je toho názoru, že bez akcí Ruska v jeho zemi by se rozšířil terorismus na ještě větší území.

Prohlásil to na jednáních s ruským předákem Vladimirem Putinem. Oznámily to webové stránky Kremlu.

„Nebýt vašich akcí a vašich rozhodnutí (akcí a rozhodnutí ruské strany), terorismus, který se nyní rozšířil v regionu, by uchvátil mnohem větší území a rozšířil by se na ještě větší prostor. Tyto kroky se potvrdily v tom, že jste se zúčastnili bojových akcí v jednotné frontě v boji s terorismem", podotkl Asad.

Více: ASAD A RUSKO

Bašár Asad navštívil Moskvu v úterý večer a uskutečnil jednání s Putinem, oznámil tiskový mluvčí prezidenta RF Dmitrij Peskov.

„Včera večer Moskvu navštívil prezident SAR Bašár Asad. Konala se jednání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem v úzkém a rozšířeném složení", řekl Peskov.

Podle Peskova se zúčastnili jednání členové nejvyššího vedení Ruska. „Jednání byla dost dlouhá, téma jednání je jasné", dodal.

„Samozřejmě otázky boje s teroristickými skupinami, otázky týkající se pokračování ruské operace a podpory ofenzív syrské armády. Prezident byl detailně informován o situaci v Sýrii a perspektivních plánech. Také nejrůznější aspekty dvoustranných vztahů", řekl Peskov.

Peskov však neupřesnil, jestli šlo o budoucnosti Bašára Asada.

Více: ASAD A PUTIN MOSKVA JEDNANI


Nepřihlášený uživatel

#463

2015-10-21 09:23

EU A USA SOU K NIČEMU KDYBY EVROPA PREMYSLELA TAK POZNAJ ZE TO VSE JDE AJ BEZ EU A USA EVROPA MA VICE MOZNOSTI JAKO CELKOVA NEPOTREBUJEM EU POTRAVINY A TTIP SR..... S USA VICE SE DOČTETE NA 

VICE-Vláda nejmenované země EU věří, že Obama není duševně v pořádku. Diplomat se vyptával, jaké jsou možnosti odvolání amerického prezidenta. Stojí za výrokem Německo?

VICE-TTIP FAKTA


Nepřihlášený uživatel

#464

2015-10-21 11:55

 

FAKTA DEMOKRATICKE MEDIA

Ministerstvo obrany zveřejnilo videozáznam neznámého bezpilotního letounu, který natočil ruský pilot během jednoho letu v Sýrii.

„V syrském vzdušném prostoru se zvýšila aktivita létacích strojů", praví se v komentáři k tomuto videu na kanálu Ministerstva obrany v YouTube. MO nekonkretizovalo typ a příslušnost přístroje, připomínajícího bezpilotní letoun MQ-9 Reaper, jehož používaje hlavně vojenské letectvo USA.


Více: ZAZNAM RUSKE STIHACKY S KABINY NA BEZPILOTNI LETOUN

 

LŽI NOVINKY.CZ

Ruská stíhačka se nad Sýrií přiblížila k bezpilotnímu letounu, Moskva záběry zveřejnila

Ruské ministerstvo obrany zveřejnilo v úterý záběry bezpilotního letadla pořízené z kokpitu ruské stíhačky operující nad Sýrií. Nepřímo tak potvrdilo americké výhrady, že ruští piloti často sledují bezpilotní letadla.

Ruské ministerstvo obrany nezveřejnilo, jaký dron je na záběrech. Silueta trochu připomíná americký MQ-9 Reaper, který se používá nejen k průzkumu a monitorování situace na zemi, ale i k útokům. Na rozdíl od jiných dronů není jeho let naprogramován, ale řídí ho na dálku dvoučlenná osádka.

LŽI-RUSKA STIHACKA

 

FAKTA A LŽI

MASMEDII JAK SE DELA INFORMACNI VALKA TAK SEM VAM DAL NA SROVNÁNÍ PAR ODKAZU S FAKTU A LŽI 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#465

2015-10-21 12:10

FAKTA DEMOKRATICKE MEDIA

Bašár Asad navštívil Moskvu v úterý večer a uskutečnil jednání s Putinem, oznámil tiskový mluvčí prezidenta RF Dmitrij Peskov.

„Včera večer Moskvu navštívil prezident SAR Bašár Asad. Konala se jednání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem v úzkém a rozšířeném složení", řekl Peskov.

Podle Peskova se zúčastnili jednání členové nejvyššího vedení Ruska. „Jednání byla dost dlouhá, téma jednání je jasné", dodal.

Více: PUTIN A ASAD MOSKVA

 Tvrzení o smrti třech Rusů v Sýrii vypadají na informační podvrh, ruští diplomaté nemají takovou informaci k dispozici, sdělili RIA Novosti na velvyslanectví RF v Damašku.

 „Žádnou informaci o údajné „smrti tří Rusů" nebo „tří ruských vojáků" v Sýrii, o čemž informovala agentura Reuters, k dispozici nemáme", řekli v diplomatickém úřadu.

„Vše je to velmi podobné dalšímu informačnímu podvrhu, tím spíše, že zdrojem těchto údajů bylo Londýnské centrum sledování lidských práv, které se odvolává na jakési „vlastní zdroje", uvedli na Velvyslanectví Ruska v Damašku.

Více: SMRT RUSKYCH VOJAKU BYL PODVRH

 

 

 

LŽI NOVINKY.CZ

Asad jednal v Moskvě s Putinem

Prezident Sýrie Bašár Asad jednal v úterý večer v Moskvě se svým ruským protějškem Vladimirem Putinem. Uvedla to ve středu agentura TASS s odvoláním na mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova. Ten také popřel, že by v Sýrii padli ruští vojáci.

Rusko popřelo úmrtí vojáků v Sýrii

Peskov se také stručně vyjádřil k úterním zprávám o tom, že v Sýrii zemřeli nebo padli ruští vojáci: „Pokud vím, prověřovalo se to, a podstatné je, že tyto zprávy neměly jasný zdroj.“

Už v úterý uvedlo ruské ministerstvo obrany: „Ke zprávám zahraničních hromadných sdělovacích prostředků o údajných úmrtích ruských vojáků v Sýrii prohlašujeme – žádné ztráty mezi vojáky ozbrojených sil Ruské federace v Sýrii nejsou.“

VICE-ASAD A PUTIN V MOSKVE A LŽI NOVINEK.CZ

 

 

FAKTA A LŽI

MASMEDII JAK SE DELA INFORMACNI VALKA TAK SEM VAM DAL NA SROVNÁNÍ PAR ODKAZU S FAKTU A LŽI 


Nepřihlášený uživatel

#466

2015-10-21 18:24

TU MATE FAKTA VŠECKY CO VAM MEDIA UTAJILA A DELAJ Z RUSKA OKUPANTY ANI SYRII NEOKUPUJOU ONI JEN PODLE ZAKONU KTERE SI NECHALY SCHVALIT KONAJ TAK JAK KONAJ PLUS AJI SI CHRANI SVE ZAJMY JAK BY TO DELAL KAŽDÝ STAT V EVROPE!!!!

FAKTA VICE-„Okupant“ Putin na Krymu. A setkání s Berlusconim. Videa

FAKTA VICE-Projev Vladimira Putina na 70. zasedání VS OSN - 28.09.2015 Titulky CZ

FAKTA VICE-Krymský projev Vladimira Putina


Nepřihlášený uživatel

#467

2015-10-22 09:30

Rusko může zastavit uprchlickou vlnu

S přibývajícími úspěchy Ruska v Sýrii začalo přibývat pozitivních komentářů na adresu Ruska i v jiných oblastech. A především v té, která je pro Evropu nejaktuálnější – na téma uprchlické krize. Deník Washington Times uvádí, že zatímco Obama a další evropští lídři jen netrpělivě přihlížejí krokům Putina a jeho podpoře Asada, Rusko může radikálně změnit situaci v Sýrii a nejen ukončit trvající konflikt, ale zároveň zastavit tok uprchlíků.

„Zatímco prezident Obama, spolu s dalšími evropskými vůdci lomí rukama a úzkostlivě sleduje Putina, posílení postavení syrského prezidenta Bašára al-Asada může změnit situaci a skoncovat s konfliktem, který umožní zoufalým Syřanům, aby zůstali ve své zemi“, – píše deník.

„Jedním z paradoxů naší doby je, že Putin může ukončit krveprolití v Sýrii na základě národních zájmů. To je mimo chápání amerického prezidenta „světa“, který nyní stojí na vedlejší koleji a fňuká nad skutečností, že Rusko převzalo vedoucí roli na Blízkém východě, „- píše se v článku (zdroj).

 Rusko, Sýrie – kam se posunul svět. A co chce sdělit Jimmy Carter?

Od začátku svých operací v Sýrii Rusko žádá západní země a obzvláště USA o spolupráci, především o mapy pozic základen IS a o uvolnění vzdušného prostoru tak, aby si letadla nepřekážela a byly vyloučeny případné incidenty (úvodní žádost Ruska, aby americká letadla opustila vzdušný prostor Sýrie, neboť tam jsou v podstatě nelegálně).

Místo spolupráce Rusko od začátku čelilo (a čelí) informační válce („bombarduje civilisty“, bombarduje „mírumilovnou“ opozici) a prognózám, jak „uvízne v bahně“. Ke zklamání USA a podle jejich noty tančící Evropy se ale Rusko v bahně netopí, naopak, už po prvních dnech se ukázalo být v boji proti IS skutečně úspěšným a dále v tom pokračuje. Průlomem se stalo použití raket Kalibr, po kterém komentáře k ruským zbraním neustávají.

Vojenská síla Ruska šokovala svět

Reakce stále pokračují a např. podle italského novináře: „trauma“, které dostaly USA, je srovnatelné s vypuštěním prvního umělého sputniku Země v roce 1957. Ale jestli tehdy byla pro Washington nečekaná úroveň technologií, tak teď je to stav „vojenského stroje“, který se Rusku podařilo „opatrně spustit“ dokonce v době poklesu cen za ropu. Následkem toho prezident USA Barack Obama „kardinálně změnil kurs“ a odmítl vyvést vojska z Afghánistánu, poznamenává novinář.

Američané a Evropané si do poslední chvíle představovali ruská vojska jako „miliony vojáků v obnošené uniformě a miliony tun železa“, píše Il Giornale, ale teď vojenská technika, velitelská střediska a dokonce uniforma ruské armády vypadají „doslova jak na výstavě“. A bojuje ta armáda odpovídajícím způsobem, poznamenává Guzzanti (zdroj).

Německý tisk: Bílý dům zbytečně neprojevil zájem o nabídku Moskvy, aby vytvořily společnou strategii pro boj proti IS, a nyní jsou Spojené státy nuceny s úžasem sledovat, jak ruské vojenské letectvo uštědřuje údery pozicím militantů, a zároveň si musí přiznat, že neexistuje vlastní strategie, uvedly Süddeutsche Zeitung.

Deník konstatuje, že ve Washingtonu nechápou, jak se Rusku podařilo přeskupit své síly v tak krátkém čase, přestože Moskva už dlouho pracuje na modernizaci armády, a jak ukázaly nedávné události, její úsilí přináší působivé výsledky.

Od počátku ruských leteckých úderů v Sýrii mezi Moskvou a Washingtonem dochází k obratu v konkurenci nejen na politické, ale i na vojenské úrovni, zdůrazňuje Süddeutsche Zeitung. Účast v syrském konfliktu dalo Rusku příležitost prokázat svou vojenskou moc, což se mu, podle autora, daří. Zvláště zapůsobily pokročilé bombardéry Su-34, na jejichž palubě mohou být řízené střely „vzduch-vzduch“ a přesně naváděná munice, poznamenaly noviny.

Americká armáda, včetně Bena Hodgese, velitele amerických sil v Evropě, uznávají, že nemohli předvídat schopnost ruských ozbrojených sil tak rychle reagovat na události v Sýrii, a ministr zahraničí USA John Kerry se v průběhu příštího setkání s ruským ministrem zahraničí Sergejem Lavrovem bude moci osobně ujistit, že Moskva si je jistá sama sebou více, než kdy jindy, uzavřely noviny (zdroj).

VICE-Rusko, Sýrie – kam se posunul svět. A co chce sdělit Jimmy Carter?


Nepřihlášený uživatel

#468

2015-10-22 17:02

Analýza: Integrace muslimů do Evropy je předem odsouzena k nezdaru. Migranti se nikdy nevzdají 3 pilířů Islámu!

Pokud si zapnete televizi nebo rádio, uslyšíte z mainstreamu neustálé opakování základní mantry o potřebě integrace muslimů do západní civilizace v Evropě na straně jedné a důsledné zamlčování faktů, jak ta integrace už dnes vypadá ve velkých evropských městech a některých státech západní Evropy a Skandinávie na straně druhé. K problematice imigrace se vyjadřují nejrůznější pseudoexperti a zaměstnanci neziskovek, kteří sledují pouze ekonomický zájem svých penězovodů a ve skutečnosti provádí práci, která jde proti zájmům vlastní země. Pokud si opravdu někdo položí otázku, zda-li je možné muslimy integrovat do evropské společnosti, měl by se seznámit s pohledem odborníka na arabistiku. Poslouchal jsem včera tady na německém rádiu rozhovor s panem doktorem Bassamem Tibim a jeho zásadní myšlenky si zaslouží, aby se s nimi seznámili i čtenáři v Česku.

Dr. Bassam Tibi [1] je zde v Německu emeritním profesorem mezinárodních vztahů na univerzitě v Goettingenu. Původem syrský rodák z Damašku, který v 70. letech minulého století dostal v Německu občanství, dnes přednáší o islámu a evropské civilizaci a jeho celoživotní práce by se dala shrnout jedním slovem jako hloubková analýza muslimského světa a jeho absolutní nekompatibilita s demokracií [2] a základy západní civilizace. Je autorem teze tzv. „Leitkultur“ a jedním z mála arabistů, kteří otevřeně vystupují proti islamizaci Evropy a ztrátě kulturní identity Evropy. Je zastáncem multikulturní Evropy, reformy Islámu do moderní podoby dnešního světa, tedy procesu, kterému brání především široce rozvinutý fundamentalismus mezi muslimy v muslimských ghettech. Svým pojetím vnímání světa stojí uprostřed mezi podporovateli imigrace do EU a jejími odpůrci. Slyšet teze o Islámu a Islamismu z jeho pohledu rodilého Araba je velmi poučné.

Dr. Tibi došel k jednoznačnému závěru, že muslimské krize v jednotlivých zemích v Evropě, které probíhaly již dávno před vypuknutím současné migrační krize, jsou způsobeny celkem 3 faktory, které Tibi identifikoval jako tzv. 3 pilíře Islámu. Dr. Tibi doslova prohlásil: „Muslimové se musejí vzdát 3 věcí, pokud se chtějí stát Evropany: Musejí se rozloučit s myšlenkou na konvertování ostatních občanů v Evropě k islámu,  musejí se vzdát Džihádu a musejí se vzdát Šaríji.“ A jak Dr. Tibi uvádí, toto jsou mimochodem základní stavební bloky Islámu. Je to stejné, jako kdybyste žádali po křesťanech, aby se vzdali víry v Ježíše Krista, Bible a Otčenáše dohromady.

VICE-Analýza: Integrace muslimů do Evropy je předem odsouzena k nezdaru. Migranti se nikdy nevzdají 3 pilířů Islámu!

Orel

#469 Re: Pozor jsou to teroristi, mochli ñam zabit

2015-10-22 22:04

Orel

#470

2015-10-22 22:22

#176: -  

 Mas pravdu a jeste na vic jsou to teroristi


Nepřihlášený uživatel

#471

2015-10-23 17:13

Ruská letadla pomáhají syrské armádě bojovat proti teroristům IS.

Podívejte se na syrská obrněná vozidla, která se pohybují směrem k městu Aleppo.
Více: Ruská letadla pomáhají syrské armádě bojovat proti teroristům IS.


Nepřihlášený uživatel

#472

2015-10-24 13:38

Video: O Rusech v Sýrii, uprchlicích v Evropě a o médiích hovoří Ivan. A Rusové mají dost Putina!

Ironie mnohdy řekne víc, než spousta slov a jedna taková, která shrnuje události v Sýrii, uprchlickou vlnu v Evropě, roli Ruska, ale i roli Západu a USA a informační války je ve vloženém videu.

Ironicky přidávám ještě jedno video z nedávné „mohutné“ moskevské demonstrace proti Putinovi a proti ruskému zásahu v Sýrii, kterou organizovalo hnutí „Solidarita“ (co dodat?):

Moskevská demonstrace proběhla ve stejný den, kdy Praha podobně „mohutně“ demonstrovala proti Alexandrovcům a použila k tomu 12-ti metrový postler:

Ukrajinská dívka žijící v Praze Ivanka Rada Illyenko k demonstraci zveřejnila vzkaz všem českým obdivovatelům ruského armádního souboru Alexandrovci. Svůj příspěvek nazvala podle staré přezdívky tohoto slavného souboru: „Zpívající zbraň“ a textem, kde Alexandrovce kritizuje za píseń „Slušní lidé“, se obrací k českým občanům a varuje je před Ruskem.

V závěru textu říká: „Vy už si nikdy nedokážete klidně poslechnout českou hymnu. Už při prvním „Kde domov můj“ žalem vám budou téct slzy. Za všechny mrtvé, co jste znali a neznali. Mezi tím „vežlivye ľudi“ („slušní lidé“) zařídí ještě několik provokací i tam, kde válka zdanlivě není. Dejme tomu v Brně a Plzni. I tam zemřou lidé. Strach se stane vašim věrným kamarádem. A „vežlivye ľudi“ celému světu o vás budou jen lhát, lhát a lhát.“

Závěr textu jsem vložila, protože mi přijde vizionářský. Jen v něm opět je kus ironie:  nebezpečí „slušných lidí“ totiž nevidím v Alexandrovcích, ale v Bruselu (a tentokrát „slušných“ v uvozovkách nikoliv ve smyslu citace). Píseň „Slušní lidé“, věnovanou přičlenění Krymu k Rusku vkládám, celý text výzvy Ukrajinky a zdrojzde

VICE-Video: O Rusech v Sýrii, uprchlicích v Evropě a o médiích hovoří Ivan. A Rusové mají dost Putina!


Nepřihlášený uživatel

#473

2015-10-24 14:19

Operace ruského vojenského letectva v Sýrii upevnila morálního ducha Syřanů, píše Associated Press.

Jde o uprchlíky v táboře na předměstí přístavního města Latákie. Právě u Latákie se nachází letecká základna Hmeimim, z níž létají letadla RF na bojové operace proti islamistům.

Více: UPRCHLICI DEKUJI PUTINOVI ZA OPERACE V SYRII


Nepřihlášený uživatel

#474 DULEŽITÉÉÉ

2015-10-24 15:55

Ruský prezident podává Západu olivovou větev, a politici by měli jeho návrh přijmout, soudí novinář Bryan MacDonald.

Moskva navrhuje spolupráci, Washington je však příliš tvrdohlavý, aby změnil svůj kurz, i když si snad uvědomuje, že to bude muset dříve či později udělat, soudí novinář.

Podle jeho názoru stojí Barack Obama před problémem. Kdy nastoupil do funkce prezidenta USA před téměř sedmi lety, USA teprve začínaly podnikat kroky k zachování monopolárního světa. Teď se ale situace změnila. Svědčí o tom rychlý růst Číny, obrození Ruska z popelu SSSR, a také záporné následky nákladných válek v Iráku a Afghánistánu.

„Vladimir Putin to ví, stejně jako Barack Obama. Ten poslední se však nemůže smířit s tím, že se bude na něho pamatovat jako na prezidenta, který zmařil americkou převahu", soudí analytik

Více: OBAMA A PUTIN A RUSKO


Nepřihlášený uživatel

#475 DULEŽITÉÉ

2015-10-24 16:34

V rámci boje s Islámským státem je Moskva ochotna podpořit ze vzduchu pozemní akce opoziční Svobodné syrské armády, prohlásil ministr zahraničních věcí RF Sergej Lavrov.

 „Jsme ochotni podpořit ze vzduchu vlasteneckou opozici, mj. také tzv. Svobodnou syrskou armádu, i když nám odmítají poskytnout informaci o tom, kde se podle amerických odhadů nacházejí teroristé, a kde vlastenecká opozice", řekl Lavrov v interview pro pořad Vesti v sobotu televizního kanálu Rossija 1.

V Sýrii trvá od března roku 2011 ozbrojený konflikt, jehož obětí se podle údajů OSN stalo přes 220 000 lidí.

Více: RUSKO PODPORA SYRIE OPOZICE