Petice proti přijetí uprchlíků ze Sýrie


Nepřihlášený uživatel

/ #457

2015-10-20 16:15

V pondělí se konala v Drážďanech početná demonstrace hnutí PEGIDA (Vlastenečtí Evropané proti islamizaci Západu), která skončila střety odpůrců a přívrženců uprchlíků. Zraněn tam byl i předseda poslaneckého klubu Úsvit Marek Černoch, do očí mu stříkli sprejem a praštili ho do zad dlažebním kamenem.

Podrobnosti sdělil Marek Černoch Sputniku.

Marek Černoch: Dnes už se cítím mnohem líp, záda mě ale ještě trochu bolí. Na demonstraci do Drážďan, pořádanou na počest prvního výročí hnutí PEGIDA, jsem byl pozván oficiálně. Přijímali nás přátelsky. Šli jsme po náměstí, dav se rozestupoval, vytvořili pro nás jakousi chodbu, tleskali nám, což nás, to musím přiznat, dost nadchlo: bojujeme za stejné cíle. Vystoupil jsem, mluvil o tom, že migrační krize, kterou dnes prožívá Evropa, je nejzávažnější od dob existence Evropské unie. My, jako Evropa, přestaneme pod náporem obrovských lidských mas hrnoucích se na náš kontinent existovat. Když se nám tok běženců nepodaří zastavit, stane se problém neřešitelným.

PEGIDA rychle získává popularitu. Může toto hnutí ovlivnit evropskou politiku týkající se uprchlíků?

O tom jsem naprosto přesvědčen. I když musím zdůraznit, že jsem proti jakýmkoli násilným akcím, proti tomu, aby na demonstrace přinášeli makety šibenic. To, co se odehrává v Německu, odsuzuji. Takovým způsobem se nic vyřešit nedá. Je to možné, když budeme upozorňovat úřady na nesouhlas lidí s migrační politikou EU, na jejich obavy o budoucnost Evropy…

Více: MAREK CERNOCH DRAZDANECH DEMONSTRACE

MATOUŠ 24 KAPITOLA