Petice proti přijetí uprchlíků ze Sýrie


Nepřihlášený uživatel

/ #456

2015-10-20 14:22

V Evropě, která se střetla s nezvládnutelným přívalem uprchlíků, hrozbou proniknutí teroristů a vzrůstající společenskou nespokojeností, se začínají zamýšlet: Je možné, že Moskva, která jedná v Sýrii podle svého plánu, je schopná řešit tyto problémy lépe než Washington, píše analytický internetový portál Fond strategické kultury.

Jestliže vlády vedoucích členských zemí EU postaví na první místo válku proti teroristům Islámského státu místo požadavků odstoupení Asada, budou v syrské otázce blíže ke Kremlu než k Bílému domu. V každém případě ale politická jednota v řadách západních Evropanů už není. Stále hlasitěji se ozývají hlasy na podporu jednání Ruska, píše se v článku.

Během vystoupení, týkajícího se výsledků zasedání Rady NATO, 8. října hlava Pentagonu Ashton Carter zkritizoval jednání ruských vojáků v Sýrii. „My považujeme jednání Ruska v Sýrii za neprofesionální: narušení vzdušného prostoru Turecka, které je vzdušným prostorem NATO, vypuštění bez upozornění okřídlených raket, které proletěly několik mil od amerického bezpilotního letounu".

Výčitky Cartera na adresu ruských letců ohledně profesionality portál srovnává s opačným prohlášením zástupce ministra zahraničních věcí Sýrie Faisala Mekdada, který ocenil efektivnost jednání ruského letectva následujícím způsobem: „Letecké údery vzdušných kosmických sil RF v Sýrii během několika dní způsobily větší škodu teroristickým skupinám, než akce mezinárodní koalice v čele s USA za rok".

Více: USA SOU NEPOTŘEBNÍ K BOJI S ISIS RUSKO JE PROFESIONALEM OPROTI USA TERORU KTERE NIC NENIČÍ