Petice proti přijetí uprchlíků ze Sýrie


Nepřihlášený uživatel

/ #448

2015-10-15 04:42

USA odmítly přijmout ruskou delegaci a jednat o situaci v Sýrii. Sýrie, Írán a Rusko připravují velkou ofenzívu. Bude Rusko bombardovat americká letadla?

V úterý ruský prezident Vladimír Putin informoval o návrhu Ruska uspořádat mezinárodní schůzku věnovanou Sýrii a vyslat do Washingtonu ruskou delegaci v čele s premiérem Dmitrijem Medveděvem.

„Dostali jsme (od Spojených států) odpověď, že poslat (americkou) delegaci do Moskvy nemohou a přijmout ruskou delegaci ve Washingtonu rovněž nemohou“, řekl Lavrov ve svém vystoupení ve Státní dumě (více a video zde).

 
NATO SE DO BOJŮ NEZAPOJÍ
 
Pak zde máme NATO, které od začátku prohlašuje, že se do bojů v Sýrii nezapojí a máme zde EU, která – ač nejvíce odnáší americkou politiku na Blízkém východě a jeho rozvrat, kterého je uprchlická krize výsledkem – volá, aby Rusko přestalo bombardovat Al-Káidu a Jeb al Nusru a další odnože IS (a čerstvě EU označila prezidenta Zemana, který od začátku volá po spojenectví v boji proti islámským teroristům zaislamofoba). 
 
Celá současná situace vyznívá tak, že Rusko zůstalo ve svém boji proti radikálům IS zcela osamoceno (nepočítáme-li Sýrii, Írán a event. Čínu, která se netají případnou podporou Ruska, Sýrie a Íránu). A nejlépe postoj západního světa asi shrnul čečenský prezident Kadyrov, který řekl: „Zdá se, že celý svět by měl Rusku tleskat, ale Spojené státy a západní země se nejvíce obávají ztráty IS,“