Petice proti přijetí uprchlíků ze Sýrie


Nepřihlášený uživatel

#426

2015-10-02 15:00

Válka proti teroru a strach o Al Kajdu

Kdo jiný by mohl podat fundovanější komentář k současnému dění v Sýrii, než Tereza Spencerová. Ve svém posledním článku, který vkládám, nevynechala ani postavu našeho premiéra Sobotky a jeho prohlášení, že „nevíme, koho Rusko v Sýrii vlastně bombarduje“ , tedy jeho výrok, ze kterého se mi udělalo ještě hůř než z jeho čerstvého prohlášení, že uprchlické kvóty prostě přijmeme.

Spojené státy chtějí o situaci v Sýrii jednat jen s Ruskem, Íránem a svými regionálními „klienty“, protože nevěří v loajálnost Evropy.

Už je to tady zase. Bývá dobrým zvykem, že alespoň americká strana po každém diplomatickém jednání vypouští do médií „anonymní úniky“, ale stejně jako dodnes nikdo nezúčastněný netuší, co že to John Kerryv květnu dojednal se Sergejem Lavrovem a Vladimirem Putinem v Soči, ticho provází i nynější Obamovu schůzku s Putinem v New Yorku. Nezbývá než spekulovat na základě toho, co se po těchto jednáních začalo dít. Po „Soči“ se postupně vyjasnilo, že USA (a tedy i NATO či EU) do války s Ruskem – přinejmenším kvůli Ukrajině – jít nechtějí, a celá krize tak začala „uvadat“, a to na úkor Kyjeva a evropských daňových poplatníků, kteří drží Ukrajinu nad vodou; kdo se ale v tomto procesu zorientoval nejdřív, vyhrál.

VICE-Válka proti teroru a strach o Al Kajdu


Nepřihlášený uživatel

#427

2015-10-04 07:42

DULEŽITÉÉÉÉÉÉ

Ruský generální štáb varuje Evropu: „Radikálové IS se v panice vzdávají, dezertují a míří do Evropy“

„V Sýrii provedlo ruské letectvo více než 60 misí a zničilo více než 50 objektů teroristických infrastruktur Islámského státu,“- řekl zástupce generálního štábu ruských ozbrojených sil, generálníh Andrei Kartapolov.

Dle Kartapolova se za tři dny podařilo zničit materiální základny teroristů a výrazně snížit jejich akceschopnost.  Poznamenal, že podle zpravodajských zpráv, radikálové opouštějí území pod ruskou kontrolou a utíkají ze Sýrie.

„V řadách IS začala po ruském bombardování panika a dezerce. Asi 600 žoldnéřů opustilo své pozice a snaží se dostat do Evropy,.“ – řekl náčelník hlavního operačního ředitelství generálního štábu ruských ozbrojených sil, generál Andrej Kartapolov, s odvoláním na zpravodajské informace. zdroj zde,

VICE-Ruský generální štáb varuje Evropu: „Radikálové IS se v panice vzdávají, dezertují a míří do Evropy“


Nepřihlášený uživatel

#428

2015-10-04 08:25

Ruská letecká skupina z letecké základny Chmejmim v Sýrii zasazuje i nadále velmi účinné bodové údery po objektech teroristického uskupení ISIL, prohlásil v sobotu oficiální mluvčí Ministerstva obrany RF Igor Konašenkov.

 

„V uplynulých 24 hodinách uskutečnila letadla Su-34 a Su-24M ruské letecké skupiny v Sýrii více než 20 letů na 9 objektů teroristického uskupení ISIL", oznámil Konašenkov na briefingu na MO RF.



Více: http://cz.sputniknews.com/svet/20151003/1291475.html#ixzz3naLpCGAe

 

 


Nepřihlášený uživatel

#429

2015-10-04 11:22

Vzdušná operace ruských vzdušných a kosmických vojsk se zasazováním úderů objektům skupiny Islámský stát v Sýrii přispívá k vymýcení terorismu v této zemi, prohlásil v sobotu šéf egyptské diplomacie Sameh Shoukry.

 Podle jeho slov svědčí informace, které dostává Káhira v průběhu přímých kontaktů s Moskvou „o pozornosti, kterou věnuje Rusko boji s terorismem a omezováním jeho šíření v Sýrii".

„To, že se do tohoto boje zapojilo Rusko s jeho potenciálem a možnostmi, podle našeho názoru ovlivní omezování terorismu v Sýrii a bude mít za následek jeho vymýcení", prohlásil egyptský diplomat v interview pro saúdský televizní kanál Al-Arabia.

Více: http://cz.sputniknews.com/svet/20151004/1295500.html#ixzz3nb3de7rk


Nepřihlášený uživatel

#430

2015-10-05 12:15

Obama vs. Putin, Západ vs. Rusko, chytrost vs. moudrost. A slepota západních politiků

Probírá se Západ ze slepoty?

Především pod náporem uprchlické krize začal nejeden západní politik volat po řešení její příčiny a nejeden ruské akce v Sýrii vítá. Což v souhrnu znamená příklon k politice Ruska a konečně i otevírání očí pokud jde o politiku USA. Nezvládám sledovat, jak je kritika USA najednou povolena a jak jí dávají prostor i média (pokud jde o Česko, žasnu nad projevy v Poslanecké sněmovně, tvrdě se obouvající do USA a pokud jde o Českou televizi, zírám nad hosty, které zve do svých pořadů, z posledních doporučuji historie.cs). A jak je najednou i spoustě amifilů jasné, že to byly USA, kdo celý rozvrat na Blízkém východě způsobil (nemluvě o tom, jak je najednou i spoustě eurofilů jasné, o čem je EU – v tomto směru snad prozřela i soudružka Němcová a je škoda, že její návrh neprošel, možná by čtení nezávislých webů bylo k užitku).

A jak dochází na slova prezidenta Zemana (a Klause) a všech  tzv. „rusofilů“ a „putinofilů“, ukazuje se, že stačil obyčejný selský rozum, aby bylo zjevné, že politika USA vede svět do záhuby a že kdyby byla zastavena dříve(Jugoslávie a Kosovo, Irák, Libye a další, ve kterých NATO pod velením USA provádělo „humanitární“ akce)nemusel by svět dnes být tam, kde je. A katastrofu, způsobenou USA a celým Západem, by opět nemuselo zachraňovat Rusko, které se na ní navíc vůbec nijak nepodílelo!

Ano, Rusko hájí svůj zájem, kterým je podpora Assada, protože ten je „hlídačem“, aby se blízkovýchodní energetické zdroje nedostaly do Evropy a nenahradily tak ruské, po jejichž odstavení USA tolik touží, že k tomu pod rouškou vnášení demokracie a tzv. Arabským jarem rozbombardovaly celý Blízký východ, aby pro udržení své hegemonie donutily Evropu kupovat ropu pouze za dolary (plán Sedm zemí do pěti let). Je tohle snad čestné a fér, zatímco ruský zájem je nečestný?

Za vším hledej „trubky“ – přes Ukrajinu ruské zavřít, přes Turecko (Kurdistán) a Sýrii otevřít blízkovýchodní

A když pomineme Rusko – je snad čestné a fér, že Sýrie je další zemí, která má doplatit na americké energetické zájmy a že se v ní jako přes kopírák opakuje stejný scénář, jako v předešlých zemích, americkými slovy „odstranění diktátora“? Kde je respekt, že národ si „diktátora“ přeje? Kde zůstal ten „demokratický“ respekt například k největší demonstraci na podporu nějakého vůdce, jakou svět zažil a která se konala na podporu Kaddáfiho v Libyi?

Je snad čestné a fér, že každý blízkovýchodní vůdce, který nechtěl obchodovat ropu za dolary a který chtěl zdroje své země použít pro blaho svého lidu, musel padnout a že z lidí, kteří se měli tak, jak se mnoha Evropanům ani nezdá, jsou dnes běženci napříč Evropou?

Jugoslávií počínaje, Gruzií, Čečenskem, Blízkým východem a Ukrajinou a dalšími zeměmi pokračujíc, tam všude jde o onu „čestnou a fér demokracii“ podle představ (=egoistických zájmů) Spojených států, a to za vydatné podpory západních politiků. Mnozí z americké zádele (náš premiér Sobotka už tam asi je včetně bot) nevylezli ani poté, co už je do očí bijící, k čemu tato politika svět dovedla a kdy Evropě hrozí doslova zánik.

VICE-Obama vs. Putin, Západ vs. Rusko, chytrost vs. moudrost. A slepota západních politiků


Nepřihlášený uživatel

#431

2015-10-05 15:09

Přes tři tisíce bojovníků ze skupin Islámský stát, Džabhat an-Nusra a Džejš al- Jarmuk uprchly ze Sýrie do Jordánska v obavě před rozsáhlým útokem syrské armády, oznámil RIA Novosti vojenský zdroj.

 

„Nejméně tři tisíce bojovníkům z IS, Nusry a Džejš al-Jarmuk uprchly do Jordánska. Mají strach z aktivizace armády na všech frontách a z leteckých úderů ruských letadel", řekl zdroj agentury.



Více: http://cz.sputniknews.com/svet/20151005/1300155.html#ixzz3nhrMuGxk


Nepřihlášený uživatel

#432

2015-10-05 20:11

Lidé, kteří podporují islámské náboženství a snaží se ho implementovat do naší společnosti a zvou k nám islámisty, by měli být velmi tvrdě souzeni, protože vědomě a cíleně likvidují naší kulturu a civilizaci a připravují nám smrt.

Taková je skutečnost: IS chystá největší masakr v dějinách


Nepřihlášený uživatel

#433

2015-10-06 13:16

Když tolerance, tak všem stejnou měrou!

Přeneseno na naše domácí podmínky, mohli bychom muslimským, potažmo islámským imigrantům (pokud ovšem budou chtít v ČR zůstat) rovněž vyjít vstříc s tím, že jim umožníme jejich pobyt, ale za jistých podmínek. Ty by např. byly, že budou předem (písemně) deklarovat, že v rámci nám (některými lidmi) vytýkané netolerantnosti a xenofobii, jim umožníme nejen trvalý pobyt (azyl) v ČR, ale budeme tolerovat praktikování islámského náboženství a všech muslimských praktik a zvyklostí (případně povolíme i ty mešity). Imigranti, resp. islamisté) na oplátku budou tolerovat, to jest respektovat, všechna práva, zákony, zvyklosti a náboženské rituály české společnosti a jejich občanů.

     Myslím, že je to (jen v jiné formě) projev stejné tolerantnosti, jakou navrhuje Jiggs McDolnald v Ontariu. Ostatně, uplatnění či realizaci jím navrhovaných forem tolerantnosti nemusí být vyloučeno. Závisí to od toho, jak se k nabízené „tolerantnosti“ sami imigranti postaví. Pokud by snad na dohodu o vzájemné tolerantnosti nepřistoupili, pak bez pardonu, tolerance-netolerance, je obratem poslat tam, odkud přišli! To už totiž nejde jen o toleranci, ale i o práva, zákony a zájmy občanů ČR!

Pozn. redakce: Teze o nečistém vepřovém mase jsou nejen v Koránu, ale i v Bibli. Problém je především ve výkladu těchto knih. Zatímco Bible prošla za dva tisíce let úpravami a vývojem věrouky, Korán je dodnes muslimy považován za rigidní text, který se musí vykládat tak, jak byl sepsán, bez úprav a ohýbání. Bohužel, toto je používáno muslimy jako důkaz o pokřivení křesťanství, kdy podle muslimů se křesťané přestali písmem Bible řídit. Velmi nebezpečně toho potom využívají islámští imámové ve svých proslovech a jsou velmi obratní ve výkladu, kdy se snaží ukázat, že Bible a Korán mají mnoho společného, jako např. ve videu.Eating of Pork is ‘Haraam’ in Islam & Christianity | Answers by Dr Zakir Naik

VICE-Když tolerance, tak všem stejnou měrou!


Nepřihlášený uživatel

#434

2015-10-07 10:29

Petici podepisují z přesvědčení, že infiltrace muslimských občanů je pro naši společnost nebezpečná a pro naše potomky zničující. Vytváří se reálný předpoklad pro velice konfliktní budoucnost.

Nepřihlášený uživatel

#435

2015-10-07 13:31

Teroristé IS přišli na způsob, kam skrýt zbraně i sebe – stěhují se do obytných oblastí a mešit, protože vědí, že tam ruské nálety mířit nebudou

Na druhou stranu – stačí, aby nějakou mešitu vyhodili do vzduchu a na světě bude další obvinění, že Rusko útočí na civilisty. Navíc ruské Ministerstvo nevylučuje, že IS chystá provokaci.

A v rámci informační války se hodí cokoliv. Od začátku útoků jí Rusko ve velkém čelí, mluvčí MZV Maria Zacharová vyvrací nepravdivé zprávy ,stejně jako MO, denně, dnes na to téma uskutečnila hodinový brífink. Česká televize z něj odvysílala cca 20.ti vteřinový šot, zatímco odvysílala celý projev šéfa NATO Stoltenberga a opakovaně tu část, kde hovořil, že nebyla náhoda, že Rusko se dvakrát ocitlo v tureckém vzdušném prostoru na hranicích se Sýrií. Na což i turecký prezident Erdogan reagoval tak, že hrozí znepřátelení vztahů Ruska a Turecka a že Rusko by si mělo uvědomit, že Turecko je členem NATO. A Erdogan dnes v Bruselu informoval, že kvůli Rusku přijdou do Evropy další tři miliony uprchlíků.

VICE-Teroristé IS přišli na způsob, kam skrýt zbraně i sebe – stěhují se do obytných oblastí a mešit, protože vědí, že tam ruské nálety mířit nebudou

Vlastimil

#436 Re:

2015-10-07 19:02

#10: -  

 Souhlasím a podtrhuji !!!


Nepřihlášený uživatel

#437 Re: Souhlasím zcela bez výhrad

2015-10-07 19:04

#10: -  

 


Nepřihlášený uživatel

#438

2015-10-08 04:11

DULEŽITÉ

Rusko odpálilo z Kaspického moře 26 střel s plochou dráhou letu. V Sýrii zasáhly cíle Islámského státu. USA chtějí Assada i Putina žalovat před mezinárodním tribunálem. Brzezinsky navrhuje odzbrojit Rusy v Sýrii!

Kaspická flotila ruského námořnictva odpálila z raketových křižníků celkem 26 střel s plochou dráhou letu proti pozicím Islámského státu v Sýrii [1]. K útoku byly použity přesné naváděné střely „Kalibr NK“, které jsou ekvivalentem amerických střel Tomahawk. Křižující střely, které během letu mění trajektorii letu, proletěly nad severním územím Iráku a zasáhly pozice IS v Sýrii. Rusko se tak rozhodlo nezůstávat jen u leteckého přímého bombardování pozic v Sýrii, ale zapojit do operace právě i střely s plochou dráhou letu

Pentagon zuří, střely s plochou dráhou letu narušily jejich operační prostor v severní části Iráku a zdá se, že Rusko začíná velmi vadit. Jak jinak si vysvětlit poslední výkřik [2] Stephena Rappa (bývalého zmocněnce amerického ministerstva zahraničí pro vyšetřování válečných zločinů) v pořadu známé moderátorky Christiane Amanpourové, který pro CNN uvedl, že Bašár Assad a společně i Rusko (tzn. Putin?) by mohli čelit, a to se podržte, obviněním z válečných zločinů před mezinárodním soudem! Rusko prý bombarduje „umírněnou opozici“ vycvičenou CIA, a to je prý genocida civilistů, ne radikálů.

Den předtím uvedl Obamův poradce (a bývalý poradce prezidenta Jimmyho Cartera) Zbigniew Brzezinski, že USA by se měly pokusit „odzbrojit“ Rusy v Sýrii, protože bombardují „assety“ vycvičené CIA [3]. Toto šílené prohlášení, které, pokud by bylo realizováno, by znamenalo rozpoutání III. sv. války mezi USA a Ruskem, pouze dokresluje zoufalou a bezvýchodnou situaci, v jaké se USA nacházejí. V Sýrii operují jejich „assety“, které koordinují a řídí Islámský stát. Pokud by se některý z nich dostal do ruských rukou, celý svět by se dozvěděl, kdo stojí za vznikem, řízením a financováním Islámského státu.

VICE-Rusko odpálilo z Kaspického moře 26 střel s plochou dráhou letu.


Nepřihlášený uživatel

#439

2015-10-09 03:57

Video: Washington je v šoku z ruských raket

Reakce Pentagonu na ruské rakety vyslané z lodí přišla až o den později. Americký ministr obrany Ashton Carter dnes útok označil za „neprofesionální akci“ ruské armády, zcela bez varování. Ale Kongres řešil ještě jiný problém. V souladu se zvláštními službami USA zahájil vyšetřování, aby zjistil, proč nejdražší rozvědka světa  nemá čas na Moskvu.

Když kurdští opoziční bojovníci slyšeli hluk něčeho neznámého, nejasného, ale velmi rychlého a silného, začali objekty snímat mobilními telefony. A byly to ruské řízené střely „Kalibr“, letící ve směru pozic bojovníků. Oficiální video střel z Kaspického moře  rozšířilo ruské MO, ale mluvčí ministerstva zahraničí, admirál John Kirby nemohl uvěřit svým očím.

– Nemohu potvrdit, že tohle Rusové udělali.
– Moskva ale tvrdí, že jo.
– Hele, díval jsem se na video. A nejlepší je, že Moskva říká, co dělá její armáda. To, co nás teď více zajímá, je možnost útoků i na skupiny, které nepatří k IS nebo k al-Káidě.
– A skutečnost, že ruské bomby IS bombardují nejen ze vzduchu, ale i z moře, Vás netrápí?
– snažili se novináři dopátrat odpovědi od mluvčího ministerstva zahraničí, ten je ale odkázal do Pentagonu, kde na ten den žádný briefing nebyl plánován.

VICE-Video: Washington je v šoku z ruských raket


Nepřihlášený uživatel

#440

2015-10-09 03:58

Washington nepotvrdil informaci o dopadu čtyř ruských raket na íránské území, Írán ji vyvrátil

WASHINGTON, 8. října. / korespondent Tass Kirsanov /. Vláda USA nepotvrzuje informaci o údajném dopadu čtyř ruských řízených střel na území Íránu.

„Nejsem v pozici,  abych v této fázi mohl informaci potvrdit,“ – řekl šéf tiskové služby Ministerstva zahraničních věcí USA, John Kirby v reakci na požadavek, aby se vyjádřil k obvinění Ruska z dopadu jeho řízených střel na území Íránu.

Írán: „USA vedou proti Rusku psychologickou válku“

Íránská strana nemá žádnou informaci, že by ruské střely dopadly na území Íránu, informuje RIA Novosti s odkazem na Ministerstvo obrany Íránu.

Podle íránského zdroje se USA snaží vyvíjet na Rusko tlak a dokonce rozpoutat psychologickou válku, takže v příštích dnech lze očekávat řadu dalších podobných falešných zpráv.

Zdroj z Ministerstva obrany uvedl, že informace jsou všechny připravovány podle stejné šablony, která pouze ukazuje selhání Američanů, kteří nedokázali zadržet Rusko před operací v Sýrii.

Kdyby Spojené státy nějaký důkaz měly, s velikou radostí by jej zveřejnily a šířily. Očividně šlo jen o další dehonestaci Ruska. A ruské zbraně, nad kterou USA „nevěří svým očím

VICE-Washington nepotvrdil informaci o dopadu čtyř ruských raket na íránské území, Írán ji vyvrátil


Nepřihlášený uživatel

#441

2015-10-10 18:07

Akce Ruska v Sýrii nejsou v rozporu s mezinárodním právem a jsou mnohem upřímnější a efektivnější, než operace mezinárodní koalice, prohlásil náměstek syrského ministra zahraničních věcí Faisal Mekdad v interview pro televizní kanál RT Arabic.

 „Máme za to, že naši ruští přátelé jsou upřímní a to jak pokud jde o slova, tak i skutky, jejichž legitimnost se zakládá na mezinárodním humanitárním právu, mezinárodním právu a chartě OSN. Zatímco západní země realizovaly od samého začátku svou operaci neupřímně a nedosáhly ničeho i přes to, že už uplynul celý rok. A Rusko za několik dní udělalo to, čeho nedokázala dosáhnout americká koalice za více než jeden rok", řekl Mekdad.


Více: MZV SYRIE-RUSKO JEDNÁ UPŘIMĚJI EFEKTIVĚJI NEŽ USA

Nyní USA ukázalo svojí vojenskou převahu za celý rok boje proti ISIL trefili pouze nemocnici v Afganistánu a to je dříve museli informovat kde se nachází.Jako další je že jim několikrát z letadla samozřejmě omylem spadli zbraně jednotkám ISIL.A při vší smůle vojáky takzvané umírněné opozice,které vycvičili a vyzbrojili utekli k ISIL.Mě to připadá dosti prapodivné až podežřelé k tomu že ISIL je součástí jejich armády.


Nepřihlášený uživatel

#442

2015-10-11 15:32

Velvyslanectví Ruska požádalo MZV Velké Británie o vysvětlení ohledně zpráv masmédií o tom, že britské vedení učinilo rozhodnutí povolit pilotům královských VLS, kteří se účastní koaliční operace proti IS, útočit na ruská letadla, prohlásil agentuře RIA Novosti velvyslanec Alexandr Jakovenko.

Britský tabloid Daily Star s odvoláním na nejmenované vojenské zdroje oznámil, že britským pilotům bylo povoleno útočit na ruská letadla ve vzdušném prostoru Iráku.


Více: Velvyslanectví Ruska požádalo MZV Velké Británie o vysvětlení ohledně zpráv masmédií o tom

Ruský prezident Vladimir Putin komentoval akce Ruska v Sýrii a zahraniční politiku země vcelku v interview pro televizní kanál Rossija 1.

Prezident prohlásil, že Rusko vůbec nechce obrodit říši.

„Nemáme žádné přání obrodit říši, obrodit Sovětský svaz, musíme však uhájit svou nezávislost a svrchovanost, a to jsme samozřejmě dělali a budeme dělat", řekl Putin. V okamžiku, kdy zahájilo Rusko svou operaci v Sýrii, už 11 zemí se zúčastnilo útoků na syrské území, podotkl ruský lídr.

Prohlásil rovněž, že není jasné, proč odmítly USA poskytovat RF údaje o cílech ISIL v Sýrii.

Více: Ruský prezident Vladimir Putin komentoval akce Ruska v Sýrii a zahraniční politiku země vcelku v interview pro televizní kanál Rossija 1.


Nepřihlášený uživatel

#443

2015-10-12 13:39

CIA právě dodala syrským islamistům 500 protitankových střel! Saudská Arábie opět jako prostředník McCainovy americké stínové vlády. Rozkaz zněl jasně: „Rusové nesmí projít!“

Jestli ještě někdo pochybuje o pravých úmyslech rozpolcené americké vlády (která má v současné chvíli dvě mocenská centra, Bílý dům a Philadelphskou komisi „vnitřního prediktora“ s Johnem McCainem v čele), tak tato zpráva ho jednoznačně utvrdí v tom, že USA jsou v natolik zoufalé situaci, že už sahají ke všem prostředkům, jak zastavit ruské osvobozování Sýrie od teroristických skupin Al-Nusrá a Islámský stát.

CIA totiž v utajení a za pomoci Saúdské Arábie dodala tzv. „umírněným povstalcům“ z FSA celkem 500 supermoderních amerických protitankových střel Raytheon BGM-71 TOW [1], které mají ničit tanky nejen Asadovy armády, ale zřejmě i těch několik ruských, které slouží k obraně ruské letecké základny v syrské Latakíji. Je zcela zjevné,  že v Sýrii nejde Američanům o žádnou porážku Islámského státu, ale jedině a pouze o odstranění Bašára Asada od moci.

VICE-CIA právě dodala syrským islamistům 500 protitankových střel! Saudská Arábie opět jako prostředník McCainovy americké stínové vlády. Rozkaz zněl jasně: „Rusové nesmí projít!“


Nepřihlášený uživatel

#444

2015-10-12 18:37

Skandálními výroky v pořadu „Střepiny“ na TV Nova se bude zabývat ruské ministerstvo zahraničí. Podnět podala redakce AE News!

Televize Nova však v pořadu označila události z roku 2008 za agresi, stejně prý jako v případě Krymu. Televize Nova zamlčuje, za jakých okolností se Krym od Ukrajiny, a nutno dodat, že zcela demokraticky, odtrhl. Televize Nova v pořadu uvedla doslova poplašné informace. Vladimir Putin prý potlačuje opozici a že prý nemůže odstoupit z funkce, protože by skončil ve vězení a má strach. TV Nova mluví asi o té ruské opozici, která je tvořena těmi pár desítkami pracovníků z ruských neziskovek, které sponzoruje západ a USA, protože v celém Rusku má Vladimir Putin podporu blízko k hranici 90% [4]. Z toho důvodu prý ale „vtrhl do Sýrie“. Televize Nova opět lže, protože o ruskou pomoc žádal Moskvu přímo Bašár Asad, legitimní představitel Sýrie a syrské vlády, a to již od počátku roku 2014, několikrát a opakovaně. Rusko je jedinou zemí, která na území Sýrie operuje s mandátem syrské vlády. Žádná jiná země, včetně USA, nemá mandát k vojenským operacím na území Sýrie.

V pořadu zazněla poplašná zpráva, že Rusko chystá válku s NATO. V pořadu zaznívá dokonce i plánovaný model, obsazení jedné vesnice v Pobaltí. V pořadu zaznívá poté informace, že velení NATO schválilo vybudovaní velitelských předsunutých center NATO na Slovensku a v Maďarsku, což v divákovi dokresluje iluzi, že se opravdu chystá válka. V podání televize Nova vyznívají informace jako příprava na válku s Ruskem, resp. příprava na chystanou ruskou agresi proti NATO. Na závěr pořadu je dokonce Vladimir Putin obviněn z vraždy opozičního politika Borise Němcova.

VICE-Skandálními výroky v pořadu „Střepiny“ na TV Nova se bude zabývat ruské ministerstvo zahraničí. Podnět podala redakce AE News!


Nepřihlášený uživatel

#445

2015-10-13 03:57

Brusel bude spolupracovat s Ruskem. Saudská Arábie bude spolupracovat s Ruskem. NATO nezaútočí proti Rusku. Velké Británii nevadí Assad a ten už nevadí ani EU!

Lucemburk, 12. října, 21:30 hod: Ministři zahraničních věcí, zastupující 28 členských států Evropské unie, kteří v Lucemburku jednají o Blízkém východě, právě došli k závěru, že země EU jsou připraveny zapojit se do politického urovnání situace v Sýrii. A v tomto procesu počítají se spoluprací na mezinárodní úrovni – a to včetně Ruska! A připouštějí udržení Bašara Assada u moci. V přímém vstupu ministra Zaorálka pro vysílání pořadu Horizont na čt24 koktal jak ministr, tak redaktor Kubal – první nevěděl, jak sdělit změnu postojů EU, druhý nevěděl, jak na to reagovat poté, co od Zaorálka očekával potvrzení antiruských postojů EU.

Šlo o to, že oběma jim nešlo přímo sdělit to, co na ruských stránkách už vyšlo:  „Toto bylo oznámeno po zasedání v Lucemburku, v němž ministři zahraničních věcí rovněž projednávají Libyi, dále zrušení sankcí vůči Bělorusku, stejně jako migrační krizi“: „Musím zdůraznit roli, kterou Rusko může sehrát v potlačení a zavedení režimu v Sýrii a význam jeho role v politickém procesu v Sýrii… My, jako Evropská unie, můžeme spolupracovat přímo s Ruskem, aby se zjistilo, zda byl zahájen politický proces a zároveň byla zajištěna účast všech zainteresovaných stran v rámci jednání „, – řekla zástupkyně EU pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku Federica Mogheriniová.

Před časem prezident Zeman řekl:  „Evropská unie v budoucnu vstoupí do Ruska„. Tuto větu mohl pronést pouze proto, že na české i evropské politické scéně je tou vzácnou výjimkou, která není loutkou, ale je tím, kdo vidí věci z vyšší perspektivy a chvála mu, že je v tom pevný, ač napadán a osamělý! Jak však evropské dění uprchlickou krizí, ekonomickou krizí a voláním po podpisu TTIP pod vedením „amifilky“ Merkelové pokračuje, může se přihodit, že Evropa jednou bude o „vstup do Ruska“ prosit. Anebo děkovat za záchranu, jako už za Napoleona i Hitlera.

Když v 89. padal komunismus, mnozí tehdejší mocní nechápali, co se děje a proč museli uposlechnout příkaz vzdát se bez mrknutí oka. Mnozí dnešní mocní se budou divit úplně stejně, až přijde příkaz, že USA už nejsou těmi, kdo velí a že NATO čeká stejný osud, jako Varšavskou smlouvu… Rusko tuto hru globalizátorů prohlédlo, zatímco Evropa ji poslušně (přes finále v podobě uprchlíků) naplňuje. Rusko se stalo respektovaným protihráčem (Putin napravil to, co Gorbačov a Jelcin pokazili), zatímco Evropa je opět jen figurkou na šachovnici.

VICE-Brusel bude spolupracovat s Ruskem. Saudská Arábie bude spolupracovat s Ruskem


Nepřihlášený uživatel

#446

2015-10-13 15:48

Velitelé bojových formací syrské opozice se obrátili na koalici v čele s USA pro boj proti IS s prosbou, aby jim byly poskytnuty protiletadlové komplexy pro boj s ruským letectvem v Sýrii, sdělil velitel 13. divize Svobodné syrské armády Achmad as-Saud v interview novinám New York Times.

Podle jeho slov prosba byla zaslána ještě před deseti dny hned po zahájení leteckých úderů bojových letadel na cíle bojovníků. Byla předána důstojníkům operativního střediska koalice v Turecku, které udržuje spojení s bojovníky.

„Řekli nám, že předají požadavek do svých zemí", poznamenal as-Saud. „Chápeme, že to, co se týče protiletadlových raket nebo bezletové zóny, není jednoduchá otázka, zvláště, když bereme v úvahu, že vzdušný prostor Sýrie je teď zaplněn letadly z různých zemí".

Přitom také řekl, že na začátku ruské vzdušné operace v Sýrii bojové formace opozice poprvé začaly dostávat velké zásilky zbraní, včetně amerických protitankových řízených raket.

„Dostáváme všechno, o co prosíme, během krátké doby", řekl as-Saud a uvedl, že jeho bojovníci za pouhé dva dny boje zlikvidovali sedm ozbrojených transportérů a tanků s použitím sedmi protitankových raket.

Více: ISIS ZBRANĚ OD USA POŽADUJE


Nepřihlášený uživatel

#447

2015-10-15 04:35

Migranti přestanou být pod policejním dohledem a Češi se ocitnou v ohrožení. Brusel znovu zaútočil na prezidenta Zemana!

Ve Vyšních Lhotách se porvali uprchlíci. Celkem policie za poslední tři měsíce zasahovala v 56 případech, kdy uprchlíci vyvolali konflikt a to i s napadením pracovníka ochranky.

Obávám se, že až budou na území Česka přiděleni migranti na základě kvót, tak se ocitnou v bezprostředním ohrožení občané i naší republiky, neboť migranti přestanou být pod policejním dohledem. Možná nastal čas na to, aby Češi zahájili stejné masové demonstrace proti přijímání migrantů, jako v Německu.

Je nutné, aby tuzemská vláda viděla, že občané se nehodlají smířit s jejím stanoviskem a to i ohledně povinných kvót.

Také by bylo vhodné zdůraznit, že Vláda České republiky připravuje další pomoc Kurdům, kterým již dříve poslala zbraně a náboje. Ale položme si otázku, jak je možné, že Česká republika pomáhá Kurdům, ale z druhé strany jsou Kurdové bombardováni Tureckem, které je členem Severoatlantické aliance?  To nikomu nevadí? Co na to říkají představitelé Evropské unie a NATO? S největší pravděpodobností je to nezajímá.

V neposlední řadě mě velmi zaráží zpráva o České republice, kterou vydala  Evropská komise proti rasismu a netoleranci při Radě Evropy. Tato zpráva označuje pana prezidenta Zemana jako otevřeného nositele protiislámských názorů. Více zde o útoku z evropské instituce na Miloše Zemana [1].

VICE-Migranti přestanou být pod policejním dohledem a Češi se ocitnou v ohrožení. Brusel znovu zaútočil na prezidenta Zemana!


Nepřihlášený uživatel

#448

2015-10-15 04:42

USA odmítly přijmout ruskou delegaci a jednat o situaci v Sýrii. Sýrie, Írán a Rusko připravují velkou ofenzívu. Bude Rusko bombardovat americká letadla?

V úterý ruský prezident Vladimír Putin informoval o návrhu Ruska uspořádat mezinárodní schůzku věnovanou Sýrii a vyslat do Washingtonu ruskou delegaci v čele s premiérem Dmitrijem Medveděvem.

„Dostali jsme (od Spojených států) odpověď, že poslat (americkou) delegaci do Moskvy nemohou a přijmout ruskou delegaci ve Washingtonu rovněž nemohou“, řekl Lavrov ve svém vystoupení ve Státní dumě (více a video zde).

 
NATO SE DO BOJŮ NEZAPOJÍ
 
Pak zde máme NATO, které od začátku prohlašuje, že se do bojů v Sýrii nezapojí a máme zde EU, která – ač nejvíce odnáší americkou politiku na Blízkém východě a jeho rozvrat, kterého je uprchlická krize výsledkem – volá, aby Rusko přestalo bombardovat Al-Káidu a Jeb al Nusru a další odnože IS (a čerstvě EU označila prezidenta Zemana, který od začátku volá po spojenectví v boji proti islámským teroristům zaislamofoba). 
 
Celá současná situace vyznívá tak, že Rusko zůstalo ve svém boji proti radikálům IS zcela osamoceno (nepočítáme-li Sýrii, Írán a event. Čínu, která se netají případnou podporou Ruska, Sýrie a Íránu). A nejlépe postoj západního světa asi shrnul čečenský prezident Kadyrov, který řekl: „Zdá se, že celý svět by měl Rusku tleskat, ale Spojené státy a západní země se nejvíce obávají ztráty IS,“
 

Nepřihlášený uživatel

#449

2015-10-16 07:23

Pomožme pouze těm, kteří to opravdu potřebují a těm co se chtěj u nás přizpůsobyt a pracovat, ne těm co si chtějí vynucovat svá nesmyslná dogmata a zneužívat sociálních podpor.

Nepřihlášený uživatel

#450

2015-10-19 10:58

USA o odmítnutí ruské delegace: „Rusko nebojuje s IS konstruktivně“. Ex-šéf izraelské tajné služby: „Vítězství Moskvy a Damašku bude ostudou Západu“. Exkluzivní video: Vladimír Putin o Sýrii a ruských zbraních. Turecko, IS a GYPL

Poté, co USA odmítly přijmout ruskou delegaci a jednat s ní o společném postupu v Sýrii, podal Bílý dům vysvětlení, že důvodem odmítnutí je „nekonstruktivní postup Ruska“. Uvedl to mluvčí Bílého domu Josh Ernest . „Jak řekl prezident Putin, účelem delegace měla být koordinace vojenské spolupráce mezi Spojenými státy a Ruskem. Řekli jsme, že nemáme o tuto zájem do té doby, dokud Rusko nezačne v boji proti IS postupovat konstruktivně „- řekl Ernest. Dále dodal, že volání Moskvy ke spolupráci nebylo vyslechnuto nejen v USA, ale ani u ostatních 65 členů mezinárodní koalice, bojující proti teroristickému IS. „Podle oficiálního zástupce prezidenta Spojených států, Rusko má ​​svůj vlastní plán jak čelit této extremistické organizaci. A v současnosti je Rusko s tímto programem osamoceno.“

Videokonference ruských akcí v Sýrii podle Ernesta „ukazují na „jednostranné akce Moskvy a potvrzují, jak izolováno Rusko je.“

Jedinými lidmi, s nimiž Rusko své akce koordinuje, jsou vláda syrského prezidenta Bašára al-Asada a Íránci, kteří se zapojovali do destabilizujících aktivit uvnitř Sýrie a stali se za to terčem amerických a mezinárodních sankcí,“ řekl mluvčí Bílého domu.  Tiskový mluvčí zopakoval, že Spojené státy „se tohoto nebudou účastnit“. „Uvítali bychom takový konstruktivní postoj Ruska, který by počítal se začleněním do mezinárodního úsilí v boji proti IS. Ale Rusko má jiné plány, „- řekl Ernest. (zdroj)

Bývalý šéf izraelské tajné služby „Nativ“ Jakov Kedmi: Vítězství Moskvy a Damašku bude ostudou Západu
Izraelský politik říká v rozhovoru pro Moskevskou pravdu jak se může změnit rovnováha sil na Blízkém východě a ve světě po operacích Ruska proti teroristům Islámského státu

MOSKVA jednou ranou zlomila plány Washingtonu

– Jakove Nifoviči,, Rusko nyní udělalo v Sýrii více, než Američané a Evropané za celý rok. Bombarduje teroristy. . Kde se na Západě bere taková nevraživost vůči Rusku?

Mýlíte se. Rusko vůbec nedělá to, co dělaly Spojené státy a Evropa. Rusko s IS skutečně bojuje, ale Západ jen předstíral, že bojuje. Co Američané pod záminkou boje proti IS předváděli, to byla schizofrenie.

Velmi ostře nyní situaci vnímají proto, že Rusko jednou ranou překazilo všechny plány Washingtonu a Rijádu. A kdyby se Rusku podařilo zcela eliminovat IS a další islámské teroristické skupiny, znamenalo by to úplnou porážku USA a jejich spojenců. Jejich pětiletý pokus svrhnout občanskou válkou syrského prezidenta Asada se nezdařil. Každému nyní bude zřejmé, že účinnost ruské armády je mnohem vyšší než akce Američanů. A co je nejdůležitější – Rusko se zavede na Blízkém východě se všemi z toho plynoucími důsledky. Získá základnu ve Středomoří, která bude hlavní základnou proti americké šesté flotile. A kromě toho, země Středního východu při pohledu na celé dění si udělají závěr: kdo ve světě je přítelem a kdo ne.

– A jak Izrael vidí ruské nálety v Sýrii?

Izrael oficiálně neprotestuje. A vůči akcím Ruska nevyjádřil žádnou nelibost. Řekli jsme, že  se nepřipojíme k těm, kteří se nějakým způsobem snaží obvinit Rusko z jeho aktivit v Sýrii. Návštěva předsedy vlády naší země Netanyahua do Moskvy byla o koordinaci ruského a izraelského vojenského letectva.

 

VICE-USA o odmítnutí ruské delegace: „Rusko nebojuje s IS konstruktivně“. Ex-šéf izraelské tajné služby: „Vítězství Moskvy a Damašku bude ostudou Západu“. Exkluzivní video: Vladimír Putin o Sýrii a ruských zbraních. Turecko, IS a GYPL