Petice proti přijetí uprchlíků ze Sýrie


Nepřihlášený uživatel

/ #446

2015-10-13 15:48

Velitelé bojových formací syrské opozice se obrátili na koalici v čele s USA pro boj proti IS s prosbou, aby jim byly poskytnuty protiletadlové komplexy pro boj s ruským letectvem v Sýrii, sdělil velitel 13. divize Svobodné syrské armády Achmad as-Saud v interview novinám New York Times.

Podle jeho slov prosba byla zaslána ještě před deseti dny hned po zahájení leteckých úderů bojových letadel na cíle bojovníků. Byla předána důstojníkům operativního střediska koalice v Turecku, které udržuje spojení s bojovníky.

„Řekli nám, že předají požadavek do svých zemí", poznamenal as-Saud. „Chápeme, že to, co se týče protiletadlových raket nebo bezletové zóny, není jednoduchá otázka, zvláště, když bereme v úvahu, že vzdušný prostor Sýrie je teď zaplněn letadly z různých zemí".

Přitom také řekl, že na začátku ruské vzdušné operace v Sýrii bojové formace opozice poprvé začaly dostávat velké zásilky zbraní, včetně amerických protitankových řízených raket.

„Dostáváme všechno, o co prosíme, během krátké doby", řekl as-Saud a uvedl, že jeho bojovníci za pouhé dva dny boje zlikvidovali sedm ozbrojených transportérů a tanků s použitím sedmi protitankových raket.

Více: ISIS ZBRANĚ OD USA POŽADUJE