Petice proti přijetí uprchlíků ze Sýrie


Nepřihlášený uživatel

/ #445

2015-10-13 03:57

Brusel bude spolupracovat s Ruskem. Saudská Arábie bude spolupracovat s Ruskem. NATO nezaútočí proti Rusku. Velké Británii nevadí Assad a ten už nevadí ani EU!

Lucemburk, 12. října, 21:30 hod: Ministři zahraničních věcí, zastupující 28 členských států Evropské unie, kteří v Lucemburku jednají o Blízkém východě, právě došli k závěru, že země EU jsou připraveny zapojit se do politického urovnání situace v Sýrii. A v tomto procesu počítají se spoluprací na mezinárodní úrovni – a to včetně Ruska! A připouštějí udržení Bašara Assada u moci. V přímém vstupu ministra Zaorálka pro vysílání pořadu Horizont na čt24 koktal jak ministr, tak redaktor Kubal – první nevěděl, jak sdělit změnu postojů EU, druhý nevěděl, jak na to reagovat poté, co od Zaorálka očekával potvrzení antiruských postojů EU.

Šlo o to, že oběma jim nešlo přímo sdělit to, co na ruských stránkách už vyšlo:  „Toto bylo oznámeno po zasedání v Lucemburku, v němž ministři zahraničních věcí rovněž projednávají Libyi, dále zrušení sankcí vůči Bělorusku, stejně jako migrační krizi“: „Musím zdůraznit roli, kterou Rusko může sehrát v potlačení a zavedení režimu v Sýrii a význam jeho role v politickém procesu v Sýrii… My, jako Evropská unie, můžeme spolupracovat přímo s Ruskem, aby se zjistilo, zda byl zahájen politický proces a zároveň byla zajištěna účast všech zainteresovaných stran v rámci jednání „, – řekla zástupkyně EU pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku Federica Mogheriniová.

Před časem prezident Zeman řekl:  „Evropská unie v budoucnu vstoupí do Ruska„. Tuto větu mohl pronést pouze proto, že na české i evropské politické scéně je tou vzácnou výjimkou, která není loutkou, ale je tím, kdo vidí věci z vyšší perspektivy a chvála mu, že je v tom pevný, ač napadán a osamělý! Jak však evropské dění uprchlickou krizí, ekonomickou krizí a voláním po podpisu TTIP pod vedením „amifilky“ Merkelové pokračuje, může se přihodit, že Evropa jednou bude o „vstup do Ruska“ prosit. Anebo děkovat za záchranu, jako už za Napoleona i Hitlera.

Když v 89. padal komunismus, mnozí tehdejší mocní nechápali, co se děje a proč museli uposlechnout příkaz vzdát se bez mrknutí oka. Mnozí dnešní mocní se budou divit úplně stejně, až přijde příkaz, že USA už nejsou těmi, kdo velí a že NATO čeká stejný osud, jako Varšavskou smlouvu… Rusko tuto hru globalizátorů prohlédlo, zatímco Evropa ji poslušně (přes finále v podobě uprchlíků) naplňuje. Rusko se stalo respektovaným protihráčem (Putin napravil to, co Gorbačov a Jelcin pokazili), zatímco Evropa je opět jen figurkou na šachovnici.

VICE-Brusel bude spolupracovat s Ruskem. Saudská Arábie bude spolupracovat s Ruskem