Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #4523 Ruské stíhací bombardéry Su-34 zlikvidovaly výcvikový tábor bojovníků IS

2015-10-12 15:48

Ruské stíhací bombardéry Su-34 zlikvidovaly výcvikový tábor bojovníků IS v syrské provincii Idlíb, oznámil oficiální mluvčí ruského ministerstva obrany, generálmajor Igor Konašenkov.

 „Bombardéry Su-34 zaútočily na tábor bojovníků v okolí města Mastumu v provincii Idlíb. Podle údajů rozvědky používala tento tábor skupina ISIL jako sběrný tábor určený pro bojovníky přijíždějící z jiných zemí", řekl ruský generál.

Více: Ruské stíhací bombardéry Su-34 zlikvidovaly výcvikový tábor bojovníků IS

Stíhačky Su-30 byly zařazeny do ruské letecké skupiny na území Sýrie, sdělil oficiální mluvčí ruského ministerstva obrany, generálmajor Igor Konašenkov.

„Prostředky ruské vzdušné a kosmické rozvědky nepřetržitě zjišťují nové objekty teroristické infrastruktury ISIL na území Syrské arabské republiky, aby se poté mohly stát terčem ruské letecké skupiny", řekl Konašenkov.

V Sýrii podnikají bojové lety, jejichž cílem jsou objekty teroristické skupiny Islámský stát v provinciích Homs, Hamá, Latákija a Idlíb, letadla SU-24M, Su-25SM a Su-34.

Více: Stíhačky Su-30 byly zařazeny do ruské letecké skupiny na území Sýrie

Rusko použilo vysocepřesné zbraně v Sýrii v boji s Islámským státem. Kaspická flotila odpálila rakety s plochou dráhou letu, jejich cílem byli teroristé.

„Tyto rakety byly do výzbroje zařazeny poměrně nedávno — v roce 2012. Mají dolet 1 500 km, jsou to samozřejmě vysocetechnologické, vysocepřesné moderní zbraně. Máme v plánu vybavit celou ruskou armádu nejen takovými raketami, ale i pozemní technikou a leteckou technikou této nejnovější generace. Jsou to složité komplexy a jak ukázala praxe jejich použití, jsou i velice efektivní", zdůraznil ruský prezident.

Více: RUSIA A JEJICH ŠPIČKOVÉ NOVÉ ZBRANĚ PROTI ISIS