Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Tomáš

/ #4510 Re: Re:

2015-10-12 09:00

#4509: - Re:  

 Problém bude v obojím, jak v propagaci, tak v laxnosti lidí. Před pár dny jsem se bavil s kámošem a říkal, že by klidně na nějakou demonstraci zašel a v okolí by pár lidí určitě posbíral, ale není tak zapálený, aby sledoval facebookové stránky všech hnutí a o akci se zpravidla dozví až poté, co se odehrála. Tak jsem řekl, že mu dám dopředu o každé akci vědět. Což o to, to bych dal všem známým, ale půlka mě vyfakovala, druhá půlka bez odezvy. Když jsem se bavil s rodiči, kteří denně sledují zprávy, taky o žádných akcích nevěděli, jen že na jakési akci pochodovali "náckové s šibenicema", víc do mainstreamu evidentně neprosáklo.

To je jedna stránka věci, nedostatečná informovanost. K tomu přispvá jednak chaos: celá vlastenecká scéna je děsně roztříštěná, je tady příliš subjektů, které se nedokáží shodnout. A když sleduji tyhle stránky, tak propagace akcí je naprosto mizivá. Na IvČRN jsem se žádné upoutávky nedohledal, ať jsem hledal, jak jsem chtěl, až na Bloku proti islámu (kam chodí podstatně méně lidí) jsem našel v událostech drobnou zmínku, ale že by to svítilo v záhlaví stránky to ani omylem. Na SPD taky nic, leda pod Tomiovým profilem jsem našel zmínku. To proto, že demonstraci nesvolává SPD, jak se řada lidí mylně domnívá, ale Lucie Hašková. Šikovná holka, ale naprosto nikdo ji nezná, takže úspěch akce závisí pouze na individuální propagaci jednotlivých řečníků a ta je žalostně nedostatečná. Říkal jsem si, že když akci svolává politicky neangažovaná osoba, že by ji mohlo podpořit širší spektrum stran a hnutí, které jinak vzájemně soupeří, ale nestalo se tak, ta znesvářenost jedotlivých uskupení (SPD vs. Úsvit, umrněný BPI vs. radikálové z ND či DSSS) je tak vysoká, že o nějaké společné akci nemůže být řeč. Pochválit v tomhle mohu akorát Národní demokacii, kde všechny nadcházející akce svítí pěkně v záhlaví stránky, ale tam zas nikdo nechce chodit, protože to jsou "náckové".

Jinak přístup okolí k tomuhle problému je kapitola sama pro sebe. Naprosto mě zděsilo pokrytectví lidí, kteří na jednu stranu nadávají na imigranty, jak jen mohou, ale když jim člověk nabídne, aby vyjádřili svůj postoj návštěvou demonstrace, tak jsou to najednou neškodní beránci: "co bych tam dělal, to je k ničemu, stejně to nic nezmění" "nejsem žádnej nácek nebo chuligán" "ale co kyby mě tam někdo viděl, to by byl trapas" "tam choděj jen radikálové" "nemám na to čas, jsem rozlítanej" "na tyhle akce nechodím" "venku je zima, mně se nikam nechce" "je hezky, raději půjdu na procházku či k vodě" "jo já se tam ukážu" = nepřijdu, ale je mi to blbý přiznat. To je vzorek lidí, že by se jeden posral. Přes internet Rambové a ve skutečnosti ufňukaní budižkničemové. Tak si říkám, co se musí stát, aby se lidi probudili? Musí teroristi vystřílet půl Prahy? To by teprv zalezli pod peřinu a už by odtam nos nevystrčili.