Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #4503 K...... USA A NATO CHTELY ZAS SANKCE DAT NA RUSKO DUVOD ROPA,PLYN

2015-10-11 16:42

Evropská unie neuvažuje o možnosti zavedení sankcí proti Rusku v souvislosti se situací v Sýrii, sdělil RIA Novosti v pátek vysoce postavený zástupce EU.

Již dříve některá média s odkazem na úředníka EU informovala, že v Evropské unii není vyloučeno zavedení nových sankcí proti RF v souvislosti s operací ruského vojenského letectva v Sýrii.„
Ne, to nepřipadá v úvahu, absolutně ne", řekl zástupce EU v odpovědi na otázku, jestli jsou možné sankce v souvislosti s akcemi Ruska v Sýrii.

Více: Evropská unie neuvažuje o možnosti zavedení sankcí proti Rusku

Ať už se to západním předákům líbí nebo ne, ale Rusko je třeba brát vážně, píše v článku pro Forbes Kenneth Rapoza.

Podle jeho slov, s Ruskem se začalo znovu počítat v září 2015, kdy se prezidentu Vladimiru Putinovi podařilo dosáhnout znatelných úspěchů v zahraniční politice. Podle názoru Kennetha Rapozy mohou tyto úspěchy mít za následek zrušení sankcí.

„Západ bude Rusku naslouchat, anebo Rusko ho bude ignorovat a dělat, co chce. Tak tomu bylo s ruskou operací v Sýrii", píše Rapoza

Více: RUSKO TŘEBA BRÁT VÁŽNĚ

AGRESE ZEMI NATO

AGRESE NATO-Úřady zemí NATO se vyzývají být připraveny na zpřísnění ekonomických sankcí proti Rusku, praví se ve zprávě na webových stránkách Parlamentního shromáždění NATO.

Země aliance mají být „připraveny zpřísnit sankce, nebude-li Rusko plnit závazky (z Minských dohod — red.), podotýká se v konceptu rezoluce, který schválil Výbor pro ekonomiku a bezpečnost PS NATO.

V dokumentu se zdůrazňuje, že úřady členských zemí bloku mají zajistit „všestrannou podporu" ukrajinské vládě a pokusit se oslabit ekonomický vliv RF cestou snížení závislosti Evropy na ruské ropě a plynu.

Více: NATO CHCE ZPRISNIT SANKCE PROTI RUSKU ABYCHOM NEBYLA EVROPA ZAVISLA NA PLYNU A ROPE RF