Petice proti přijetí uprchlíků ze Sýrie


Nepřihlášený uživatel

/ #442

2015-10-11 15:32

Velvyslanectví Ruska požádalo MZV Velké Británie o vysvětlení ohledně zpráv masmédií o tom, že britské vedení učinilo rozhodnutí povolit pilotům královských VLS, kteří se účastní koaliční operace proti IS, útočit na ruská letadla, prohlásil agentuře RIA Novosti velvyslanec Alexandr Jakovenko.

Britský tabloid Daily Star s odvoláním na nejmenované vojenské zdroje oznámil, že britským pilotům bylo povoleno útočit na ruská letadla ve vzdušném prostoru Iráku.


Více: Velvyslanectví Ruska požádalo MZV Velké Británie o vysvětlení ohledně zpráv masmédií o tom

Ruský prezident Vladimir Putin komentoval akce Ruska v Sýrii a zahraniční politiku země vcelku v interview pro televizní kanál Rossija 1.

Prezident prohlásil, že Rusko vůbec nechce obrodit říši.

„Nemáme žádné přání obrodit říši, obrodit Sovětský svaz, musíme však uhájit svou nezávislost a svrchovanost, a to jsme samozřejmě dělali a budeme dělat", řekl Putin. V okamžiku, kdy zahájilo Rusko svou operaci v Sýrii, už 11 zemí se zúčastnilo útoků na syrské území, podotkl ruský lídr.

Prohlásil rovněž, že není jasné, proč odmítly USA poskytovat RF údaje o cílech ISIL v Sýrii.

Více: Ruský prezident Vladimir Putin komentoval akce Ruska v Sýrii a zahraniční politiku země vcelku v interview pro televizní kanál Rossija 1.