Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #4495 Rusko předem varovalo partnery o operaci v Sýrii, A USA ZAS VIDEJ PROBLEM NJN NICEJ JIM CAI ISIS

2015-10-11 12:44

Rusko předem varovalo partnery o operaci v Sýrii, prohlásil ruský prezident Vladimir Putin.

 „Varovali jsme předem naše partnery, jak americké, tak i mnohé jiné naše partnery, zejména ze zemí tohoto regionu, o našich záměrech a o našich plánech. Leckdo říká, že jsme to udělali příliš pozdě, chci však vás upozornit na to, že nás vůbec nikdo a nikdy při plánování podobných operací nevaruje", řekl Putin ve vysílání televizního kanálu Rossija 1 v interview Vladimiru Solovjovovi.

Od 30. září Rusko na žádost prezidenta Bašára al-Asada začalo provádět bodové letecké údery na objekty Islámského státu v Sýrii, s využitím útočných letadel SU-25, frontových bombardérů SU-24M a SU-34.

Podle nejnovějších údajů zasadily vojenské kosmické sily Ruska od začátku operace 140 úderů teroristům, včetně velitelských stanovišť, cvičných táborů a muničních skladů. Kromě toho, čtyři lodě Kaspické flotily uskutečnily 26 startů křižujících raket po pozicích bojovníků Islámského státu v Sýrii. Přesnost zásahu cílů činila maximálně 5 metrů.

Velvyslanec Sýrie v Rusku Riad Haddad již dříve potvrdil, že údery jsou prováděny právě proti teroristickým ozbrojeným skupinám, a ne proti opozici nebo civilnímu obyvatelstvu. Podle jeho slov ruské letectvo už značně poškodilo kolem 40 % infrastruktury IS.

Více: Rusko předem varovalo partnery o operaci v Sýrii, prohlásil ruský prezident Vladimir Putin.