Petice proti přijetí uprchlíků ze Sýrie


Nepřihlášený uživatel

/ #439

2015-10-09 03:57

Video: Washington je v šoku z ruských raket

Reakce Pentagonu na ruské rakety vyslané z lodí přišla až o den později. Americký ministr obrany Ashton Carter dnes útok označil za „neprofesionální akci“ ruské armády, zcela bez varování. Ale Kongres řešil ještě jiný problém. V souladu se zvláštními službami USA zahájil vyšetřování, aby zjistil, proč nejdražší rozvědka světa  nemá čas na Moskvu.

Když kurdští opoziční bojovníci slyšeli hluk něčeho neznámého, nejasného, ale velmi rychlého a silného, začali objekty snímat mobilními telefony. A byly to ruské řízené střely „Kalibr“, letící ve směru pozic bojovníků. Oficiální video střel z Kaspického moře  rozšířilo ruské MO, ale mluvčí ministerstva zahraničí, admirál John Kirby nemohl uvěřit svým očím.

– Nemohu potvrdit, že tohle Rusové udělali.
– Moskva ale tvrdí, že jo.
– Hele, díval jsem se na video. A nejlepší je, že Moskva říká, co dělá její armáda. To, co nás teď více zajímá, je možnost útoků i na skupiny, které nepatří k IS nebo k al-Káidě.
– A skutečnost, že ruské bomby IS bombardují nejen ze vzduchu, ale i z moře, Vás netrápí?
– snažili se novináři dopátrat odpovědi od mluvčího ministerstva zahraničí, ten je ale odkázal do Pentagonu, kde na ten den žádný briefing nebyl plánován.

VICE-Video: Washington je v šoku z ruských raket