Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #4352 SROVNÁNÍ LŽI A FAKTA

2015-10-08 13:31

FAKTA

Rusko odpálilo z Kaspického moře 26 střel s plochou dráhou letu. V Sýrii zasáhly cíle Islámského státu. USA chtějí Assada i Putina žalovat před mezinárodním tribunálem. Brzezinsky navrhuje odzbrojit Rusy v Sýrii!

Kaspická flotila ruského námořnictva odpálila z raketových křižníků celkem 26 střel s plochou dráhou letu proti pozicím Islámského státu v Sýrii [1]. K útoku byly použity přesné naváděné střely „Kalibr NK“, které jsou ekvivalentem amerických střel Tomahawk. Křižující střely, které během letu mění trajektorii letu, proletěly nad severním územím Iráku a zasáhly pozice IS v Sýrii. Rusko se tak rozhodlo nezůstávat jen u leteckého přímého bombardování pozic v Sýrii, ale zapojit do operace právě i střely s plochou dráhou letu

Pentagon zuří, střely s plochou dráhou letu narušily jejich operační prostor v severní části Iráku a zdá se, že Rusko začíná velmi vadit. Jak jinak si vysvětlit poslední výkřik [2] Stephena Rappa (bývalého zmocněnce amerického ministerstva zahraničí pro vyšetřování válečných zločinů) v pořadu známé moderátorky Christiane Amanpourové, který pro CNN uvedl, že Bašár Assad a společně i Rusko (tzn. Putin?) by mohli čelit, a to se podržte, obviněním z válečných zločinů před mezinárodním soudem! Rusko prý bombarduje „umírněnou opozici“ vycvičenou CIA, a to je prý genocida civilistů, ne radikálů.

Den předtím uvedl Obamův poradce (a bývalý poradce prezidenta Jimmyho Cartera) Zbigniew Brzezinski, že USA by se měly pokusit „odzbrojit“ Rusy v Sýrii, protože bombardují „assety“ vycvičené CIA [3]. Toto šílené prohlášení, které, pokud by bylo realizováno, by znamenalo rozpoutání III. sv. války mezi USA a Ruskem, pouze dokresluje zoufalou a bezvýchodnou situaci, v jaké se USA nacházejí. V Sýrii operují jejich „assety“, které koordinují a řídí Islámský stát. Pokud by se některý z nich dostal do ruských rukou, celý svět by se dozvěděl, kdo stojí za vznikem, řízením a financováním Islámského státu.

VICE-Rusko odpálilo z Kaspického moře 26 střel s plochou dráhou letu.

 

LŽI MEDIÁLNÍ MASÁŽ

NATO znepokojují ruské střely s plochou dráhou letu, Turecku chce pomoci

Dnes 13:56 - Brusel
(Aktualizováno: 14:31 )

Podle generálního tajemníka se ministři obrany zabývají „znepokojující eskalací ruských vojenských aktivit v Sýrii“. Uvedl, že nálety a nasazení střel s plochou dráhou letu byly „důvodem k obavám“.

Zmínil, že NATO bude chránit všechny své členy. „NATO je připraveno a schopno proti jakýmkoli hrozbám ochránit všechny spojence. To je relevantní vzhledem k nedávnému porušení vzdušného prostoru NATO ruským letadlem,“ řekl Stoltenberg s narážkou to, že o víkendu ruský bombardér narušil turecký vzdušný prostor.

VICE-LŽI NOVINKY.CZ