Petice proti přijetí uprchlíků ze Sýrie


Nepřihlášený uživatel

/ #433

2015-10-06 13:16

Když tolerance, tak všem stejnou měrou!

Přeneseno na naše domácí podmínky, mohli bychom muslimským, potažmo islámským imigrantům (pokud ovšem budou chtít v ČR zůstat) rovněž vyjít vstříc s tím, že jim umožníme jejich pobyt, ale za jistých podmínek. Ty by např. byly, že budou předem (písemně) deklarovat, že v rámci nám (některými lidmi) vytýkané netolerantnosti a xenofobii, jim umožníme nejen trvalý pobyt (azyl) v ČR, ale budeme tolerovat praktikování islámského náboženství a všech muslimských praktik a zvyklostí (případně povolíme i ty mešity). Imigranti, resp. islamisté) na oplátku budou tolerovat, to jest respektovat, všechna práva, zákony, zvyklosti a náboženské rituály české společnosti a jejich občanů.

     Myslím, že je to (jen v jiné formě) projev stejné tolerantnosti, jakou navrhuje Jiggs McDolnald v Ontariu. Ostatně, uplatnění či realizaci jím navrhovaných forem tolerantnosti nemusí být vyloučeno. Závisí to od toho, jak se k nabízené „tolerantnosti“ sami imigranti postaví. Pokud by snad na dohodu o vzájemné tolerantnosti nepřistoupili, pak bez pardonu, tolerance-netolerance, je obratem poslat tam, odkud přišli! To už totiž nejde jen o toleranci, ale i o práva, zákony a zájmy občanů ČR!

Pozn. redakce: Teze o nečistém vepřovém mase jsou nejen v Koránu, ale i v Bibli. Problém je především ve výkladu těchto knih. Zatímco Bible prošla za dva tisíce let úpravami a vývojem věrouky, Korán je dodnes muslimy považován za rigidní text, který se musí vykládat tak, jak byl sepsán, bez úprav a ohýbání. Bohužel, toto je používáno muslimy jako důkaz o pokřivení křesťanství, kdy podle muslimů se křesťané přestali písmem Bible řídit. Velmi nebezpečně toho potom využívají islámští imámové ve svých proslovech a jsou velmi obratní ve výkladu, kdy se snaží ukázat, že Bible a Korán mají mnoho společného, jako např. ve videu.Eating of Pork is ‘Haraam’ in Islam & Christianity | Answers by Dr Zakir Naik

VICE-Když tolerance, tak všem stejnou měrou!