Petice proti přijetí uprchlíků ze Sýrie


Nepřihlášený uživatel

/ #430

2015-10-05 12:15

Obama vs. Putin, Západ vs. Rusko, chytrost vs. moudrost. A slepota západních politiků

Probírá se Západ ze slepoty?

Především pod náporem uprchlické krize začal nejeden západní politik volat po řešení její příčiny a nejeden ruské akce v Sýrii vítá. Což v souhrnu znamená příklon k politice Ruska a konečně i otevírání očí pokud jde o politiku USA. Nezvládám sledovat, jak je kritika USA najednou povolena a jak jí dávají prostor i média (pokud jde o Česko, žasnu nad projevy v Poslanecké sněmovně, tvrdě se obouvající do USA a pokud jde o Českou televizi, zírám nad hosty, které zve do svých pořadů, z posledních doporučuji historie.cs). A jak je najednou i spoustě amifilů jasné, že to byly USA, kdo celý rozvrat na Blízkém východě způsobil (nemluvě o tom, jak je najednou i spoustě eurofilů jasné, o čem je EU – v tomto směru snad prozřela i soudružka Němcová a je škoda, že její návrh neprošel, možná by čtení nezávislých webů bylo k užitku).

A jak dochází na slova prezidenta Zemana (a Klause) a všech  tzv. „rusofilů“ a „putinofilů“, ukazuje se, že stačil obyčejný selský rozum, aby bylo zjevné, že politika USA vede svět do záhuby a že kdyby byla zastavena dříve(Jugoslávie a Kosovo, Irák, Libye a další, ve kterých NATO pod velením USA provádělo „humanitární“ akce)nemusel by svět dnes být tam, kde je. A katastrofu, způsobenou USA a celým Západem, by opět nemuselo zachraňovat Rusko, které se na ní navíc vůbec nijak nepodílelo!

Ano, Rusko hájí svůj zájem, kterým je podpora Assada, protože ten je „hlídačem“, aby se blízkovýchodní energetické zdroje nedostaly do Evropy a nenahradily tak ruské, po jejichž odstavení USA tolik touží, že k tomu pod rouškou vnášení demokracie a tzv. Arabským jarem rozbombardovaly celý Blízký východ, aby pro udržení své hegemonie donutily Evropu kupovat ropu pouze za dolary (plán Sedm zemí do pěti let). Je tohle snad čestné a fér, zatímco ruský zájem je nečestný?

Za vším hledej „trubky“ – přes Ukrajinu ruské zavřít, přes Turecko (Kurdistán) a Sýrii otevřít blízkovýchodní

A když pomineme Rusko – je snad čestné a fér, že Sýrie je další zemí, která má doplatit na americké energetické zájmy a že se v ní jako přes kopírák opakuje stejný scénář, jako v předešlých zemích, americkými slovy „odstranění diktátora“? Kde je respekt, že národ si „diktátora“ přeje? Kde zůstal ten „demokratický“ respekt například k největší demonstraci na podporu nějakého vůdce, jakou svět zažil a která se konala na podporu Kaddáfiho v Libyi?

Je snad čestné a fér, že každý blízkovýchodní vůdce, který nechtěl obchodovat ropu za dolary a který chtěl zdroje své země použít pro blaho svého lidu, musel padnout a že z lidí, kteří se měli tak, jak se mnoha Evropanům ani nezdá, jsou dnes běženci napříč Evropou?

Jugoslávií počínaje, Gruzií, Čečenskem, Blízkým východem a Ukrajinou a dalšími zeměmi pokračujíc, tam všude jde o onu „čestnou a fér demokracii“ podle představ (=egoistických zájmů) Spojených států, a to za vydatné podpory západních politiků. Mnozí z americké zádele (náš premiér Sobotka už tam asi je včetně bot) nevylezli ani poté, co už je do očí bijící, k čemu tato politika svět dovedla a kdy Evropě hrozí doslova zánik.

VICE-Obama vs. Putin, Západ vs. Rusko, chytrost vs. moudrost. A slepota západních politiků