Petice proti přijetí uprchlíků ze Sýrie


Nepřihlášený uživatel

/ #418

2015-09-30 13:25

Uprchlíci: Česko nacvičuje obranu hranic, Rakousko je připraveno použít sílu

Společné cvičení Policie ČR a Armády ČR , jehož úkolem je vyzkoušet ochranu hranice v případě zesílení migrační vlny, se uskuteční zítra. Půjde o jednodenní cvičení, které proběhne na hranici s Rakouskem. Ta je dlouhá více než 460 km a jsou na ní dvě desítky hraničních přechodů.

„Účelem cvičení je odzkoušení připravenosti Policie ČR a Armády ČR na případné rozhodnutí vlády o znovuzavedení kontrol na státních hranicích a o povolání příslušníků armády k plnění úkolů policie. Mimo jiné budeme zkoušet i systém velení a spojení,“ konstatoval policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý.

„Připravované cvičení sladí postupy Armády České republiky k posílení příslušníků Policie České republiky při řešení případné krizové situace na státní hranici v souvislosti s migrační vlnou. Ke cvičení bude vyčleněno do 300 vojáků. Součástí cvičení bude přesun vyčleněných sil a prostředků do určených prostorů a praktická součinnost při plnění úkolů k pokrytí státní hranice pod řízením Policie České republiky,“konstatoval náčelník Generálního štábu Armády České republiky generálporučík Josef Bečvář. (zdroj).