Petice proti přijetí uprchlíků ze Sýrie


Nepřihlášený uživatel

/ #417

2015-09-29 14:07

USA budou blokovat ruský návrh boje proti IS. Schůzka Obamy a Putina, tisková konference, přípitek – videa Videa

Z projevu prezidenta Vladimíra Putina v OSN na téma boje s IS: Pokusy zahrávat si s teroristy a tím spíš je vyzbrojovat jsou mimořádně nebezpečné. Islámský stát nevznikl na prázdném místě, byl pěstován jako zbraň proti nevyhovujícím režimům.

Rusko navrhuje sjednocení úsilí v zájmu řešení problémů a vytvoření rozsáhlé antiteroristické koalice. Nikdo reálně nebojuje s Islámským státem v Sýrii, kromě Asadovy vlády a kurdské domobrany. Klíčovými účastníky rozsáhlé mezinárodní koalice v boji s Islámským státem se musí stát islámské státy .

Rusko navrhuje, aby byla přijata rezoluce RB OSN ke koordinovanému odporu vůči IS a dalším extremistickým skupinám. Rusko jako předseda Rady bezpečnosti OSN svolá v nejbližších dnech ministerskou poradu věnovanou analýze teroristických hrozeb.

Schůzka prezidentů Obamy a Putina

Před americkým oznámením o blokování ruského návrhu proběhla schůzka obou prezidentů za zavřenými dveřmi, která se z plánovaných 55 minut protáhla na hodinu a 40 minut. Rozhovor prezidentů byl prvním celovečerním od června roku 2013. Ruský prezident po skončení řekl, že jednání s americkým protějškem bylo konstruktivní. „Co se týče dnešního jednání, to bylo velmi užitečné, a – což je obzvláště příjemné – velmi upřímné,“ – řekl Putin. (zdroj)

VICE TU-USA budou blokovat ruský návrh boje proti IS. Schůzka Obamy a Putina, tisková konference, přípitek – videa Videa