Petice proti přijetí uprchlíků ze Sýrie


Nepřihlášený uživatel

/ #415

2015-09-28 19:17

Projev Vladimíra Putina v OSN – aktualizace: video. Projev Baracka Obamy v OSN, video

Prezident RF Vladimír Putin dnes po deseti letech vystoupí na jubilejním 70. zasedání OSN. Projev je celosvětově velmi očekáván, protože ruský prezident má hovořit především o hrozbě terorismu a o boji proti ISIL. Ruská televize bude projev vysílat v 17 hod moskevského času (v 16 hod našeho).

Na téma boje proti ISIL bude mít v New Yorku schůzku český premiér Bohuslav Sobotka s Barackem Obamou. Už předtím se premiér vyjádřil, že Evropa proti ISIL zasahovat nebude, cituji ze zprávy čt24 :

Americký prezident Barack Obama proto osobně pozval premiéra Bohuslava Sobotku do New Yorku, kde v úterý pořádá summit o boji proti Islámskému státu a terorismu. Jde o vůbec první setkání této koalice na nejvyšší úrovni. Podle Sobotky ale vojenský zásah spojenců konflikt v Sýrii nevyřeší. Porážku IS na zemi musí zvládnout arabské jednotky samy.

„Pokud máme zvládnout současnou migrační krizi, tak je potřeba porazit nebo výrazně oslabit Islámský stát,“ poznamenal Sobotka. Situaci ale podle premiéra musí řešit především arabské státy. Evropa proto podporuje jen letecké údery a kurdské a irácké bojovníky. Prezident Miloš Zeman i pravicová opozice ovšem volají i po pozemním zásahu spojenců. Zdroj

Protože prozatím to vypadá, že není v silách Západu ISIL porazit, o to důležitější je, s čím přijde Rusko.

PROJEV VICE TU-Projev Vladimíra Putina v OSN – aktualizace: video. Projev Baracka Obamy v OSN, video