Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #2430

2015-09-24 12:38

Dnes 14:04 - Vyšní Lhoty

„Přijel jsem navštívit vás. Se zahraničními hosty se potkávám pouze, když si je sám pozvu,“ vysvětlil Zeman lidem, proč nejel do místního uprchlického tábora. S lidmi pak debatoval hlavně na téma současné migrační krize a uprchlíků, od členů spolku Domoobrana.cz pak dostal tričko a průkaz čestného člena spolku.

Minimálně stejný potlesk jako prezident vyvolala u lidí i jedna žena z Nošovic, která položila Zemanovi dotaz: „Když už tady ty běžence máme, proč je vláda posílá všechny do Vyšních Lhot, do Karviné a jinam. Proč si je nenechá vPraze? Na Staromáku teď prodávají krásný velký dům. Proč si je tam nedají? Budou tam mít práci, která je v Praze i lépe placená, budou tam mít kulturu, školy, budou k nim mít blízko pan (Jiří) Dienstbier i pan (Michael) Kocáb. Tak proč si je tam nenechají?“

Zeman jí odvětil, že je to zcela nesmírně zajímavá myšlenka a až se setká s premiérem Sobotkou, určitě mu ji prý navrhne. Prezident si jen není jistý, že uprchlíci k nám směřují za prací, kulturou nebo krásami Prahy.