PETICE proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"

gorwynt

/ #191 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-09-19 21:55

#185: Jan Kubalcik - Re: Re: Re: Re:  

 Děkuji za reakci, patrně jste zde jediný, s kým se tady dá rozumně hovořit, byť máme odlišné názory. Ostatní píší jen útočné a fakty nepodložené urážlivé příspěvky s cílem za každou cenu někoho pošpinit.

S tím právem mít dítě jste mě docela překvapil, ale aspoň jste, zdá se, objektivní. Ale přiznávám a uvědomuju si, že každý člověk nemá právo na cokoliv, už jen v rámci zákona. Zájmy dětí Vám stěží nějaký rodič vyjmenuje, zvlášť ten, kterému je 25 let a má čerstvě narozeného syna nebo dceru (dost jsem se o tom přesvědčil na setkání základní a střední školy).

K tomu všemu bych chtěl dodat ještě svůj čistě subjektivní a snad nesobecký pohled. Rozumím všem, co obhajují práva dítěte. Z toho, co někteří píšou, to vypadá, že jsou všichni příkladnými otci. Ale existují i děti, které takové štěstí nemají. Taky je to nefér, když můj kamarád (je o 4 roky mladší a není to žádný svatoušek, taky se provinil např. tím, že zadlužil svou matku) může vychovávat dítě a já nikoliv. Sám jsem na vlastní kůži viděl, jak se k němu choval a nebylo to zrovna hezké. Přitom si myslím, že bych tak špatný táta nebyl. On si to sice může myslet taky, ale on to dítě prostě má a nikdo nic neřeší. Nikdo neřeší, jestli je nebo není špatným otcem. Někteří můžou říct, že můžu být rád, že nemám děti, že je to přítěž, spousta starostí etc. Ale těm otcům a matkám, kteří děti neplánovali a mají je, taky nikdo neříkal a neodrazoval je, že je s nimi spousta práce. Ti jsou postaveni před hotovou věc. Mají dítě a je to. A je teď na nich, aby se o něj postarali. Je mi líto, že zatím nemám taky takového malého špunta, jako je kamarádův syn. Dítě by pro mě neznamenalo jen pocit, že mám dítě (a zásadně se vyhýbám spojení "pořídit si dítě", není to auto ani pračka), ale že mu dám to nejlepší, co jsem se kdy naučil a dozvěděl.

A k té přírodě ještě tolik: vzhledem k tomu, že moudrá příroda, která je dokonalá svou nedokonalostí, za celou dobu lidské existence homosexuály neodstranila a nepřetržije je znovu a znovu generuje, bude to nejspíš znamenat, že je za zmetky nepovažuje. Ve skutečnosti je totiž přírodě naprosto lhostejné, co my lidé považujeme za přirozené a nepřirozené. Ona to totiž rozlišit neumí. Pokud se bojíte o vymření lidstva, dovoluji si upozornit, že je nás na světě víc než 7 mld., počet stále stoupá a nezdá se, že by trend nějak klesal. S nadsázkou tvrdím, že gayové a lesby jsou tady od toho, aby regulovali přelidnění planety :-D. Ale vezměte si, kolik obětí na životech měly války. Je to sice odporné, ale pokud by nebyly, asi bychom se tady ani nenadechli, kolik jich bylo. A tím se zase vracím k právu něco mít. Právo mít dítě sice nemá nikdo, ale jak vidíte, všem je to absolutně jedno. Pokud dítě nechtějí, nemají ho. Pokud chtějí, budou ho mít.

Probíralo se tady rozvrácení tradiční rodiny. Když homosexuálům jejich sňatek zakážete, tu tzv. tradiční rodinu nezaloží. Za úpadek rodin si můžou sami heterosexuálové. Kariéra, konzum a peníze jsou stavěny přede všechno ostatní. Volné svazky jsou preferovány a nikdo nechce být za nic odpovědný. Pár žije nesezdaný, i když se čeká dítě. A kombinací těchto faktorů pak skutečně dochází k rozvrácení rodin. Heterosexuálové, kteří se mohou "pochlubit" 49 rozvedenými manželstvími ze sta, by si měli zamést hlavně před vlastním prahem. Rodina je základ státu, o tom žádná. Ale jaká rodina? Těch zbylých 51 % heterosexuálů ve spokojeném manželství? Podle mě je to trochu málo. Možná to bude znít neuvěřitelně, ale zdá se, že homosexuálové jsou asi jediní z mála, kdo touží po manželství a rodině.