Petice proti přijetí uprchlíků ze Sýrie

NP

/ #338 duvody

2015-09-09 12:29

Podapsal jsem at' už se petice opírá o jaké chce výroky, důležitý je zásadní nesouhlas s prijímáním takových lidí.

Důvody:

1) V Sírii zuří válka už čtyři roky, dá se tedy předpokládat, že všichni muži bez vyjímky ve věku od sedmnácti do padesáti let měli stát ve zbrani at už po boku prezidenta Assada, nebo povstalců a bojovat za svoji vlast. Zběhové jsou zbabělci a zločinci a dle toho je s něma třeba nakládat. Pokud nejsou sto se bít za svoji rodnou zemi, nemůžeme předpokládat že by snad chtěli přiložit ruku k dílu v budování prosperity cizí země.

2) pokud už utíkají ze země postižené válkou, mělo by jim za normálních okolností stačit zázemí první země, která válkou zmítána není a není ani předpoklad že snad v brzku bude. Nezákoné přechody dalších a dalších hranic s vidinou větší finanční podpory v Německu ze všech takových lidí dělají jen ekonomické migranty, ne-li rovnou zločince a potencialní jak ekonomickou, tak i socialnepolitickou hrozbu

3) pokud někdo zahodí na útěku dokumenty, přičemž má sebou tablet, telefon, stan, spacák a podobné k útěku před smrtí nepotřebné věci, je naprosto jasné, že tak činí s jasným úmyslem nebýt identifikován - měl by tedy být považován za potenciální hrozbu

4) neschopnost Řecka a Itálie cokoliv udělat pro účinné střežení vnější hranice schengenského prostoru ke kterému se zavázali přístupem do tohoto uskupení států není problém, který by se dal řešit přerozdělováním těchto lidí napříč Evropou

5) už se někdo pozastavil nad tím, proč tu nemáme statisíce lidí s nataženou rukou pro almužnu z válkou stejně tak zmítané Ukrajiny, která se státy schengenského prostoru přímo sousedi a kterým jsme takovou pomocí mnohem více povinnováni? 

6) Integrace nepřizpůsobivé populace (v tomto konkrétním případě muslimské v převážně křestanském prostředí, populace která neuznává západní hodnoty jako lidská práva, svobodu slova, vyznání, demokracii, namá mnohdy ani základní hygienické návyky...atd) nefunguje v žádné evropské zemi ani po desetiletích, nemůže tedy začít fungovat při obrovském náporu běženců kterému čelíme dnes.

7) Všichni ostatní, kteří nepochází z válkou zmítané země jsou ekonomičtí migranti a neměli by být ani vpuštěni za předpokladu že by Italská a Řecké pohraniční či pobřežní stráž dělala co má dělat. 

8) Osobně se domnívám že jde o plíživou předzvěst celoevropské občanské války s náboženským podtextem, která bude vedena v partyzánském stylu alá Ukrajina, Afgánistán nebo Sirie.

NP