Petice proti přijetí uprchlíků ze Sýrie


Nepřihlášený uživatel

/ #214 DULEŽITÉÉ

2015-07-10 16:29

Video: Jak Kalousek prosadil českou pomoc Řecku. „Hrdý“ Sobotka hlasoval „Pro“. Otevřený dopis maďarského ekonoma zemím eurozóny. Paul C. Roberts: „Řecko bude zachráněno“. Petr Mach v EP.

Vložené video je z června 2012. Je z doby, kdy se představitelé EU a čeští pravdoláskaři nemohli dočkat, až Klaus opustí prezidentský úřad a Česká republika tak přestane být brzdou dalších integračních procesů projektu „EU“. V té době už se tento projekt blížil do finále – v prosinci byla ustavena ECB (pod nátlakem za Česko podepsal Nečas), ještě předtím však všechny země  schvalovaly tzv. ESM – Evropský stabilizační mechanismus, lidově euroval.  Jde o záchranný fond finanční pomoci pro země platící eurem.

Začátek platnosti Evropského stabilizačního mechanismu byl stanoven na dobu, kdy jej ratifikují členské země reprezentující 90 % závazného kapitálu. To se stalo v září 2012, kdy ke smlouvě přistoupilo i Německo a ESM začal fungovat k 15. říjnu 2012. ESM může půjčovat až 500 miliard eur a může přímo rekapitalizovat banky v potížích. Posledním státem, který ESM ratifikoval, byla Česká republika, která tak učinila podpisem Zemana na Pražském hradě 3. dubna 2013 za přítomnosti Barossy –  Česká republika tedy podepsala až poté, kdy nesouhlasící Klaus skončil. Obě komory parlamentu však s ESM vyjádřily souhlas již předtím a nyní je vhodné si připomenout, že se tak dělo ve večerních hodinách poté, co byli poslanci plně zaměstnáni kauzou Rath, navíc, jak je z videa zřejmé, Kalousek ani nevěděl, k čemu a v jaké výši  Česko zavazuje.

ODKAZ-Video: Jak Kalousek prosadil českou pomoc Řecku. „Hrdý“ Sobotka hlasoval „Pro“. Otevřený dopis maďarského ekonoma zemím eurozóny. Paul C. Roberts: „Řecko bude zachráněno“. Petr Mach v EP.