vyhláška č. 23/1998 Sb., HMP o ověřování znalostí řidičů taxisluž


Nepřihlášený uživatel

/ #1

2015-07-01 18:57

Tak jestli jsem to správně pochopil :
Když si mě v pátek pozvou na pondělí k přezkoušení tak tímto dnem (datum pozvání na zkoušku) my zanikne platné osvědčení.Pokud se omluvím v případě ,že budu nemocen nebo mimo CZ.Náhradní termín bude stanoven nejdříve však po přezkoušení všech ostatních (třeba rok) Pokud to v pondělí neudělám ta se můžu přihlásit k opravné zkoušce až za půl roku kdy mi MHMP stanoví termín třeba zase až za půl roku. Po celou tuto dobu od zaslání výzvy k přezkoušení nemohu provozovat firmu (jezdit) tak na rok zavřu firmu co jsem 25 let budoval a nesmím ji provozovat. Pro mě to znamená 1X a dost (a néé 3x)! po roce se k tomuto těžko někdo vrátí.Nechápu teda jednu věc ! všude je psáno řidič taxislužby , ale já jsem PROVOZOVATEL osobní dopravy mot.vozidly do 9 osob. né něčí řidič ! Takový druh podnikání neexistuje..
vyhláška č. 23/1998 Sb. hl. m. Prahy
Přechodná ustanovení
(1) Platnost osvědčení vydaných na dobu neurčitou před datem nabytí účinnosti této vyhlášky končí dnem konání přezkoušení, na které byl řidič příslušným odborem Magistrátu hlavního města Prahy písemně pozván.
(2) Pokud se řidič k přezkoušení podle odst. 1, na které byl písemně pozván, nedostaví, může písemně požádat o zařazení k přezkoušení v náhradním termínu.
(3) Náhradní termín bude stanoven podle možností příslušného odboru Magistrátu hlavního města Prahy, nejdříve však po přezkoušení všech držitelů platných Osvědčení k datu nabytí účinnosti této vyhlášky.
(4) Podmínky pro přezkoušení jsou shodné s podmínkami pro opravné zkoušky uvedené v Čl. 6.“.
V případě, že řidič taxislužby u zkoušky neprospěl, může podat přihlášku k první opravné zkoušce nejdříve za 6 měsíců po datu konání první zkoušky