vyhláška č. 23/1998 Sb., HMP o ověřování znalostí řidičů taxisluž


Nepřihlášený uživatel

#1

2015-07-01 18:57

Tak jestli jsem to správně pochopil :
Když si mě v pátek pozvou na pondělí k přezkoušení tak tímto dnem (datum pozvání na zkoušku) my zanikne platné osvědčení.Pokud se omluvím v případě ,že budu nemocen nebo mimo CZ.Náhradní termín bude stanoven nejdříve však po přezkoušení všech ostatních (třeba rok) Pokud to v pondělí neudělám ta se můžu přihlásit k opravné zkoušce až za půl roku kdy mi MHMP stanoví termín třeba zase až za půl roku. Po celou tuto dobu od zaslání výzvy k přezkoušení nemohu provozovat firmu (jezdit) tak na rok zavřu firmu co jsem 25 let budoval a nesmím ji provozovat. Pro mě to znamená 1X a dost (a néé 3x)! po roce se k tomuto těžko někdo vrátí.Nechápu teda jednu věc ! všude je psáno řidič taxislužby , ale já jsem PROVOZOVATEL osobní dopravy mot.vozidly do 9 osob. né něčí řidič ! Takový druh podnikání neexistuje..
vyhláška č. 23/1998 Sb. hl. m. Prahy
Přechodná ustanovení
(1) Platnost osvědčení vydaných na dobu neurčitou před datem nabytí účinnosti této vyhlášky končí dnem konání přezkoušení, na které byl řidič příslušným odborem Magistrátu hlavního města Prahy písemně pozván.
(2) Pokud se řidič k přezkoušení podle odst. 1, na které byl písemně pozván, nedostaví, může písemně požádat o zařazení k přezkoušení v náhradním termínu.
(3) Náhradní termín bude stanoven podle možností příslušného odboru Magistrátu hlavního města Prahy, nejdříve však po přezkoušení všech držitelů platných Osvědčení k datu nabytí účinnosti této vyhlášky.
(4) Podmínky pro přezkoušení jsou shodné s podmínkami pro opravné zkoušky uvedené v Čl. 6.“.
V případě, že řidič taxislužby u zkoušky neprospěl, může podat přihlášku k první opravné zkoušce nejdříve za 6 měsíců po datu konání první zkoušky

pumpička

#2 to je snad legrace

2015-07-01 23:58

tohle je už do nebe volající,copak třeba doktor,ucitel nebo politik chodí na nejaké další přezkoušení?Jednou dostanu výuční list,udělám maturu nebo obdržím diplom a tím to končí.Copak řídíme raketu?Jsme obyčejní řidiči.Další zakrývací manevr pro rádoby taxi-smluvky.Po něm nikdo nic nechce,nikdo nekontroluje tržby,pokud sám něco nepřizná.Prostě je to jako v politice,řídí nás banda negramotů a zlodějů.Takovými nesmysly taxislužbu zabíjí,ať vědomě nebo nevědomě a o to je to horší.Tím smluvkám připravují půdu pro další legální okrádání


Nepřihlášený uživatel

#3 Re: to je snad legrace

2015-07-02 05:14

#2: pumpička - to je snad legrace 

 žádné smluvky neexistují Platí pro oba druhy ty stejné podmínky ,je taxi vybavené s taxametrem ,nebo taxi bez taxametru .I taxi s taxametrem může jezdit za neregulovanou cenu,ale nesmí mít transparent aby nedocházelo k z neužití na ulici. Teď je buď legální taxi ,nebo Čené taxi a to tato změna vůbec neřeší !!!


Nepřihlášený uživatel

#4

2015-07-02 10:18

Urad zřejmě potřebuje vykazovat činnost ohledně ne poctivých dopravců,ale zjistit tech par desítek zlodějů,co dela špatne jmeno všech by bylo zdlouhavé tak jednoduše svolal vsechny a bude je nesmyslně prezkusovat!!
Typicky přístup někoho,kdo tomu vubec nerozumí.
aaa

#5 Re: Re: to je snad legrace

2015-07-02 10:19

#3: - Re: to je snad legrace 

 Je cas vyrazit do ulic!!! Psa mlatite dokat vas nekousne!!!

normalni clovek ktery se normalne zivy taxisluzbou

#6 Tak tohle uz fakticky prehnaly

2015-07-02 11:20

Je opravdu cas vyrazit do ulic a nenechat se sikanovat ,toto je uz sikana,to se nikde nedeje jenom v cz,

lada

#7 uz toho mame dost

2015-07-02 11:26

uz toho mame dost,to si nenechame libit,pretekl pohar trpelivosti,clovek je rad ze se sotva uzivy a i to uz nam chteji sebrat!!!

 

jirky

#8

2015-07-02 11:27

Paní Krnáčová se rozhodla poslat většinu taxikářů na pracák. Prachy na to pánové jsou. Za Kalouska nebylo na nic ... holoto táhni. Za Babiše je na všechno nechápu jak ten člověk čaruje. Státní kasa se rozhodla doživotně dotovat nájmy nepřizpůsobivým, dokonce uprchlíků máme pořád málo ... . a do toho o mě někdo říká, že jsem nepoctivej podnikatel. Jsem fakt vytočenej. 


Nepřihlášený uživatel

#9

2015-07-02 11:33

To uz je prehnany co si porad vymysleji nestaci ze ryskujeme svoje zivoty jeste vy nam delejte peklo
J.

#10

2015-07-02 11:57

Panove, je opravdu cas vyrazit! Toho delani kostat z nas uz bylo za ta leta vic nez dost! Pohar vazne pretekl!


Nepřihlášený uživatel

#11

2015-07-02 13:08

Chlapi neni pripustni abysme opakovali skousky zmistopisu gdyz uz smeje jednou skladaly prosim zucastnetese stavky dne7.7.2015 zijem ve svobodne zemi .dekuji .
shrek

#12 Re: Re: to je snad legrace

2015-07-02 13:27

#3: - Re: to je snad legrace 

 To je divné že hotelové taxi může s ulice vzít lidí když na ne mavnou.. A nebo smluvní přepravci kteří nemají co uz tady davno co dělat tak i když na ne poslete policii tak jim nic neudělají a můžou nadále provozovat tu svou činnost... Protože nejsou taxi a nemaji to ani viditelne videt na aute...a to vám řeknou...tak kde to jsme? To samí vymýšlí krajiny na taxikáře a smluvky bco jezdí bez klobouku kolik asi tak priznaji že mají výdělek? No? To nikdo neresi. Tak nadále a veselé si podniká dal a s úsměvem na tváří se smejou..A souhlasim proč když jsem řádně zkoušky udělal a vydala magistrát na dobu neurcitou proč bych měl zase někde se znova osvědčit že jsem schopný provozovat činnost to ukazuje jaký je bordel v magistrátu... To rovnou ať pozvou i úředniky na přezkoušení protože někteří evidentně též nevědí co mají ve své profesi dělat...

shrek

#13

2015-07-02 14:10

Paní Krnacova chce být evidentně viditelná ale to by nejdřív musela tomu rozumět... Paní si neuvědomuje že je chyba někde jinde.. Nepoctivy taxikář... Fajn když nějakého najdou ať ho zavřou a smluvky co tu už dávno nemaj být a stále jezdí inkognito udělají to samé... Další ať paní Krnacova udělá jednotnou cenu a nebudou pak dohady když někdo jede za magistrátní cenu 28kc| km a pak si clovek objedná taxi s dispečinku po 12.9kc|km tak asi je jasné že ten dotyčný na 10km přijede o 150kc min a ten co jel podle magistrátní ceny je podle nich zloděj??tady ať udělá pořádek... Dále proč já co mám vše koncesi místopis kartičku atd mám doplacet na někoho kdo přijde na magistrát a za úsměv dostane kartu aniž by měl místopis??? 42tis kartiček... Ty ať si přezkoumáji...

markadrza

#14 Re: to je snad legrace

2015-07-02 14:18

#2: pumpička - to je snad legrace 

Moc by mě zajimalo,zda paní primátorka zná z hlavy veškeré předpisy a zákony z hlavy,když  my zkoušky máme dělat bez pomoci atlasu a mapy hl.města to předpokladá že máme znát všechny ulice v Praze a hotely z paměti?No když nám veřejně někdo z magistrátu toto ukáže tak proč by jsme takové zkoušky nedělaly ale hlavně at nám vysvětlí jak nové zkoušky mají vliv na nepoctivé taxikáře vždyt černé taxi které přijede před podnik v civilním neoznačeném voze s tím,že řidič tvrdí že jede pro bratra a není schopen říct jak bratr vypadá .Je to vše jen komedie.Vždyt ani většina majitelů dispečinků nemá taxikářskou licenci tak o čem na magistratu se baví.

 

dodo

#15

2015-07-02 14:26

Jen jsem nepochopil co vyresi novy zkousky? Nic vubec nic.blbec vzdy vymysli blbosti.vi soudruzka Krnacova vubec o tom ze tady funguje spolecnost uber??? Ne asi ne protoze za tu dobu co tam je udelala uplny hovno jen se projevila do tv sprosta jak prase.

Jaroslav Novotný -taxi brouk

#16 Petice +Demontsrační jízda

2015-07-02 16:59

Pánové debatujete skvěle ,ale proč se pod to nepodepisujete?

Bubu

#17

2015-07-02 17:12

Mělo to smysl v Paříži, bude to mít i 7.7.15 smysl v Praze. Neni se čeho bát!!!

jirka

#18 Kluci 7.7 vyrazime

2015-07-02 18:47

kluci 7.7 vyrazime nemuzem to nechat jen tak uz toho bylo dost povolani se neda jen tak smazat at se sama pani krnacova preskousi at  si to jeste zhorsi bez pomucek,toto uz neni sranda,toto je sikana,kluci nazivaji nas okradaci!toho uz mam dost,kluci dem toho a jen tak to nenechame

Haban

#19

2015-07-02 18:48

hlavne přidte na stávku!!!!!!!!a podepisujte!!!! 

dodo

#20

2015-07-02 19:11

Zakladni problem je, boj s tzv. nepoctivymi taxikari z urcitych lokalit.Ale prezkousenim se ho nezbavime to je snad jasny.Krnacova i ty hujeri z magistratu a mestske policii vedi o koho se jedna tak at si vedou svuj boj s nima a nas normalni do toho nikdo netaha.Je to nase prace jsme radi ze uzivime rodiny.


Nepřihlášený uživatel

#21

2015-07-02 19:14

To je tak kdyz o pornoherecka rozhoduje o necem cemu ani nerozumi. A co ohledne ridicu mhd a koureni ve voze? Kolik ridicu mhd ma vozy na leasing nebo ve vlastnictvi. Jo a pristi rok taxikari nebudou moci kourit ani doma a nejlepe nezit se ualnim zivotem aby nepohorsovali cestujici. Jojo slovenska logika
Lada

#22 Re:

2015-07-02 19:20

#21: -  

 

Pavel Adamek

#23 prezkouseni

2015-07-02 19:42

Pravidla hry se meni uprostred zapasu... Problem spatruji v tom, ze tato pravidla nemeni zakonodarci, nybrz obycejni urednici, kteri pritom sami nerespektuji zakladni, ustavnim poradkem dana prava a svobody kazdeho cloveka. A tak si vykladaji a pouzivaji zakony po svem a nikoli tak, jak minila zakonodarna moc. V tomto svevolnem urednickem pristupu je zakopany pes problematiky prazske taxisluzby. V tom, ze uredni osoby si vykladaji zakony po svem. Proti tomu musime zvednout hlas. Vrcholem vseho je regulace cen, ke ktere nema hlavni mesto Praha radne zakonne zmocneni. Kdyz ze stejneho hotelu povezes zakaznika za stejnou cenu jako hotelove taxi, (100 Kc za 1 km) ty s napisem TAXI budes nepoctivy taxikar, kdezto hotelovy taxikar, ten bez napisu TAXI bude poctivy. Bohuzel musime bojovat s takovym pojetim taxisluzby. A to 26 let po revoluci...
Lada

#24 Re:

2015-07-02 20:06

#21: -  

Kdyz nekdo z magistratu je schopen,rict neco takoveho,ze kdyz si nedovedou taxikari mezi sebou udelat poradek, jako vsichni ostatni(kdo?),tak je za to potrestame dalsimi represemi a je to dokonce primatorka?Tak tam asi nema co delat,protoze kdybych chtel delat poradek v taxisluzbe tak nedelam taxikare,ale magistratniho urednika.Prelozeno,my umime hovno(popripade je nam to jedno),tak si to odserete!No v tom pripade ten magistrat zavrete,kazdej si udela poradek sam a vy jste tam zbytecny!!!Ps.nekde jsem slysel,by tam mela byt i zkouska z AJ(diskriminace turistu z Japonska ,Nemecka,Krovaku,Ciny apod.(sranda))Ja bych spis zavedl zkousky z cestiny pro prazskeho primatora.Toho moravaka jsem jeste prezil ale tohle???To je sila!.Jako Prazak, ktery se v Praze narodil,si pripadam jako Alenka v risi divu.Uvidime se 7.7.Cau.

Pavel

#25

2015-07-02 20:35

podepisujte to každý ze svého PC ,mobilu ať je to zrůzných  IP adres.