Petice za vystoupení ČR z EU a NATO.


Nepřihlášený uživatel

/ #418 USA ZAS PROVOKUJE A S NOU POROSENKO A EU

2015-06-14 10:59

CO VAM MEDIA NEUKAZI

K videu s Pjakinem stojí za pozornost tyto další zprávy:

1) Obama právě přišel s novými anti ruskými sankcemi, dohodnutými na jednáních G7 (zde). Evropský parlament vyhlásil boj ruské propagandě (zde) a předložil k Mezinárodnímu trestnímu soudu v Haagu žádost o šetření ruské okupace Krymu a Doněcka a Luhanska (zde).

2) Zatímco boje v Doněcku a v Podněstří gradují, Porošenko se vyjádřil, že „Moskva se bude snažit destabilizovat vnitřní situaci na Ukrajině. Uvedl, že na Ukrajině není žádná občanská válka, ale obrana před agresí zvenčí. Obranyschopnost země se podle něj značně zvýšila, armáda je efektivní (pozn.: tak efektivní, že mobilizace probíhá i v autobusech), a Rusko proto mění taktiku. Místo přímé války bude prý Rusko vyvolávat vnitřní konflikty na Ukrajině, zejména ve městech, kde dlouhodobě panuje neklid. Jedním z nich jeOděsa, kde v noci explodovaly dvě nálože, nikdo nebyl zraněn. V Charkově asi 40 lidí v kuklách a s noži zaútočilo na tamní studenty. Devět z nich museli ošetřit v nemocnici, dva jordánští studenti jsou v kritickém stavu“ (více).

Zatímco Západ na Rusko tlačí přes další sankce, Soud v Haagu a dokonce i fotbal, Porošenko nepřímo obviňuje Rusko z masakru v Charkově (po napadení ruské ambasády), stejně jako z explozí v Oděse. Z následujících videí je možné posoudit jak onen masakr, tak roli Oděsy, ve které Porošenko učinil gubernátorem bývalého gruzínského prezidenta Saakašviliho:

Charkov, masakr 12.6.2015:

ODKAZ-Putin v Den Ruska: „Nikomu se nikdy nepodaří přetvořit ruský národ“. Útok na ruskou ambasádu a masakr v Charkově. Pjakin: „Válka je naplánována na léto“. Obamovy nové sankce a Porošenkovo varování