Petice za zrušení Azylu Naděje Pchery u Kladna

mám na tom i částečně svou vinu

/ #85 Re:

2015-05-07 17:56

#44: -  

 taky jsem tam byla cca před 4 roky,

posteloví miláčci lanceři jí omrzeli, skončili v kotci v útulku - potvrzuji , k bernardýnu Mozartovi koupila fenku,koupila si štěňata čivavy, psy vydávat zájemcům - NECHCE - potvrzuji, mýlíte se - počet asi 76 psů je špatný! - v útulku cca 100 psů, u ní doma cca 20 psů!!! , kotce plné výkalů - potvrzuji, ovce ,kozy - potvrzuji, voda na pozemku není, dováží se ze hřbitova - potvrzuji, masívní výskyt potkanu ( běhají tam z pole) - potvrzuji, pes a fena v jednom kotci (třeba i otec s dcerou)pak z toho štěňata - potvrzuji, konzervy v kotci jsem neviděla, pořezané čumáky psů též ne, blechy , parva - potvrzuji.

Zato tu chybí: česání psů - sci-fi,  veterinární kontrola 0 - nejsou peníze (koupí si nového psa), jen pouze se svými psy (momentálníma oblíbencema) jezdí k veterináři na očkování či léčbu, ostatní nic, žádný veterinář tam za mne nikdy nebyl ani o nikom během několika let nemluvila, že by plošně očkovala, či veterinárně kontroloval psy v útulku. Je zde též "normální" že příjdete druhý den do útulku a v kotci najdete mrtvého psa (měl smůlu, nikdy ho veterinář neviděl). Někteří psy v kotci žíjí roky, bez výběhu,bez veterináře,  spíš je pro ně vysvobození smrt. Je mi těch psů strašně líto, ale jakákoliv finanční či materiální pomoc pani Harigelové vede jen k  navýšení počtu psů.

Musím se zastat že pani Harigelová vše dělá pro zvířata,neuvědumuje si, že to nelze zvládnout, její manžel pro vidinu vydrbat na zvířatech prachy. Pani H. vše přerostlo přes hlavu, normální člověk si pořídí 1 psa, na vesnici třeba 2, ale nikdo normální si nepořídí 100.  Neuvědomuje si, že "každý" pes v útulku chce pozornost, lásku. Ona všech 100 považuje za "své psy", proto vydá jen ty kteří se jí nelíbí, cca 10%. Ostatní budou čekat na svou smrt v kotci,na vysvobození.  Jestli je při zrušení  jediným řešením pro veterináře poslední injekce, je to pro ty psy dar. Jinak jen tak mimochodem,slova útulek, azyl, jsou jen zástěrka pro skutečnost - vlastní chov svých vlastních zvířat. Majitelce  psů z vedlejší ulice koupíte granule, dáte penize ? ne, útulku ano.

mám na tom i částečně svou vinu