svetlo pro sluknovsko

Soukal Lubomír

/ #76 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: to už budou zase volby ?

2011-09-14 10:18

#57: Miroslav Řebíček - Re: Re: Re: Re: Re: Re: to už budou zase volby ?

Agentura Pondělí (zjednodušeně řečeno) začleňuje někoho někam, podobně například jmenovaná Probační a mediační služba.

 

 

Kam ale míří petice ?


V první větě odmítá rasismus, násilí, zastrašování, princip kolektivní viny a jednostrannou a rasismus podněcující interpretaci situace v některých médiích.

V druhé větě vyzývá ke koncepčnímu, dlouhodobému a nenásilnému řešení sociální situace a ke spolupráci měst a obcí s neziskovými organizacemi, jakožto zkušenými partnery a odborníky.

 

 

Přitom je známo, že sociální situací je situace, která mění sociální vztahy jednotlivce, skupiny nebo rodiny související se sociálními událostmi v oblastech změny zdravotního stavu (nemocí, invaliditou, smrtí),  s nezaměstnaností, se stářím (pocit osamocení, samota), s mateřstvím, se založením rodiny a výchovou dětí, s nouzí (nouze hmotná a nouze sociální), se sociální dezintegrací (= nepřizpůsobivostí).

 

Jde tedy petici o řešení kriminality (nalezení příčin a odstraněním těchto) jak by se zdálo z první věty petice nebo o pomoc jednotlivcům (lidem na okraji společnosti - bezdomovci, závislým, handicapovaným, matkám samoživitelkám, lidem dlouhodobě nezaměstnaným) s řešením vzniklé sociální situace ?

 

První věta petice tvoří jen úvod, meritum věci (výzva sama) je ve větě druhé. Petici tedy nejde o řešení kriminality a bezpečí v regionu, ale o pomoc s řešením neblahé sociální situace, tedy o předmět činnosti nejméně některých organizací jmenovaných v příspěvku číslo 57 pana Miroslava Řebíčka.

 

Obávám se, že signatáři nemají jasno co podepsali.