Pozměnění přepravních podmínek DPO


Nepřihlášený uživatel

/ #91

2014-11-10 06:28

JSEM PROTI!!

Nemají to náhodou matky s kočárky zadarmo?? A ještě si budou "vyjednávat" jiné podmínky? Takový kočárek je v případě nehody je v MHD opravdu nebezpečný, není ukotven, zabírá místo za 2-3 lidi (a neplatí, a často některé méně chápavé matky staví kočár tak blbě, že opravdu velmi zavazí a vpřípadě zmíněné nehody může stát lidksé životy..).

Mateřství je snad dobrovolné, ne? Tak jaké mohou čekat ohledy? Pořád nechápu, kde berou matky tu drzost si myslet, že z nich všichni sednou na zadek? Dělají se pro ně dětská hřiště za každým druhým panelákem, v každé vesnici za obrovské peníze, mají slevu na kde co (nebo úplně zadarmo), tisíce dalších zvýhodnění a ústupků. Ano, nejsou všechny matky takové, ale o těch slušných člověk neví, protože jsou ohleduplné a člověk nemá důvod na ně nadávat a třeba do tramvají vůbec nelezou, protože jim je ze svědomí nepříjemné obtěžovat a je to proti zásadám ohleduplnosti.

Matka na mateřské má snad dost času na to, aby "se nějak zařídila", když už někam musí jet, nebo nebrat kočárek, když ví, že pojede mhd. V tomto srovnání maí přednost lidé, kteří cestují do zaměstnání, do školy, v mhd nezaberou více místa, než sami zabírají a hlavně za službu platí! Proč by měli být omezování?? Proč by jim měla být cesta znepříjemňována nějakou bezohlednou rodičkou a jejím vřískajícím potomkem?

Jsem pro to, aby se vstup s kočárkem do tramvaje zakázal úplně! Jak kvůli bezpečnosti, tak kvůli pohodlí platících cestujících.

Samostatnou kapitolou jsou však vozíčkáři, kteří svůj handicap nemají dobrovolný, za to je však uvidíte v tramvaji a mhd velmi vzácně. Když vozíčkáři dokážou dopravu řešit jinak, proč ne matky?

Pravidla zavedená pro jízdu MHD mají své důvody a je nesmysl je měnit, spíš bych viděl větší postihy za nedodržování.

Tato petice mi přijde stejně nesmyslná, bezohledná a arogantní jako bouření kuřáků, že jsou omezováni. Jistě, taky mají možná z části pravdu, ale mnozí si ve své zabedněnosti neuvědomují, že oni jsou těmi, kdo omezuje a obtěžuje ostatní, kvůli své slabé vůli a sobectví.