Pozměnění přepravních podmínek DPO


Nepřihlášený uživatel

#76

2014-11-08 21:37

Jsem máma dospělého syna který je na invalidním vozíčku má DMO a nelíbí se mi také toto omezování , také jezdíme někdy i dopravním prostředkem a čekat venku v chladu je dost nepříjemné a hlavně proto že syn má špatný oběh krve nohou .
Miloslav

#77 Re: Re: Trotlíci v DPMO

2014-11-09 00:37

#5: Kateřina Ulmanová - Re: Trotlíci v DPMO 

 V každém MHD vozidle je uveden počet mist k sedění a stáni.Nikoliv ve starších typech !!!


Nepřihlášený uživatel

#78

2014-11-09 06:28

Katastrofa nevím kdo vymyslel tak debilni předpisy a to jsem ještě slušný čekat hodiny na prázdnou tramvaj bez kočárku je šílené dpi by se mělo trochu zamyslet ...
Vik

#79 Připomínka

2014-11-09 07:57

Možná to někteří (většina) z Vás nepamatuje, ale my jsme pokaždé chodili za řidičem se žádostí, zda můžem nastoupit s kočárkem. Ruku na srdce, dělá to některá z Vás maminek ??

 

 

 

Alča

#80 Zpoplatnit kočárky nejnižší jízdenkou a hned bude volněji

2014-11-09 11:02

 Ať se na mě nikdo nezlobí, ale já běžně cestuji autobusem i se třemi kočárky. Nutno si uvědomit, že ani kočárky ani vozíčkáři neplatí ani nejnižší jízdenku (např. dětskou) a zabírají mnoho místa. Osoby na invalidním vozíku jsou osoby ZTP, které mají mít ze zákona právo na slevu ( a co si budeme povídat moc jich není). 

Pokud je dopravní prostředek prázdnější nevidím problém, pokud je plný lidí. kteří jedou do práce nebo z práce mají tito lidé přednost.

 


Nepřihlášený uživatel

#81

2014-11-09 16:23

Byrokracie zasahuje do slušného chování k lidem, platíme v Ostravě už tak vysoké jízdné...

Nepřihlášený uživatel

#82

2014-11-09 18:50

KOČÁRKY NEBO INVALIDNÍ VOZÍKY JIM VADÍ?? JÁ SE DIVÍM,ŽE JIM NEVADÍ BEZDOMOVCI?!!

Nepřihlášený uživatel

#83 Re: Zpoplatnit kočárky nejnižší jízdenkou a hned bude volněji

2014-11-09 19:09

#80: Alča - Zpoplatnit kočárky nejnižší jízdenkou a hned bude volněji 

 Opravdu umíte pobavit!!!!  Snad nemáte 150kg s batohem na zadech, jinak bych vam dala taky zaplatit jizdenku!!!!!


Nepřihlášený uživatel

#84 Re: Zpoplatnit kočárky nejnižší jízdenkou a hned bude volněji

2014-11-09 19:12

#80: Alča - Zpoplatnit kočárky nejnižší jízdenkou a hned bude volněji 

 Nezlobte se na mě, ale za ty dotace co jim my dáváme (město=my a naše daně) si nemůžou vyskakovat a už vůbec ne na lidi co jsou většinou v situaci kdy sinemůžou dovolit nic jiného než jet tramvají. Přeju vám, až přijde mateřská 3600 měsíčně platit za každou návštěvu lékaře ještě navíc 24 Kč a že těch vyšetření je hodně ikdyž je dítě zdravé ;), nedej bože nemocné. A to už vůbec nemluvím o vozíčkářích kteří jezdí většinou k doktorovi 1-2x týdně. 

Vaše řešení se zdá jednoduché a správné ale jako to u jednoduchých věcí bývá přineslo by více problémů než užitku. 


Nepřihlášený uživatel

#85 Re:

2014-11-09 19:26

#72: no ja -  

 Vy jste ale hvězda, já nic zadarmo nemám nádhero!!!! Nebo chcete říct že by miminko mělo platit měsičník? Jste trapná tady se nikdo nebaví o počtu zastávek ale o tom jak třeba mě vyhodili minulý týden z tramvaje kde bylo spousty míst pro kočárky a byl tam pouze jeden a musela jsem čekat 20 minut na další a MODLIT SE  aby nebyl kočárek jinak bych cestovala domu 4 hodiny jelikož by mi ujel vlak , vzpamatujte se a když se vás to netýká tak držte ústa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Nepřihlášený uživatel

#86

2014-11-09 20:51

to se neda ani komentovat, tohle mohl vymyslet jen blbec

Nepřihlášený uživatel

#87

2014-11-09 22:15

Mrzí mě,že se vozí smradlaví a kozumující své alkoholy bezdomovci,ty nikdo nevyhodí i když můžou ušpinit spolucestující,ale maminky s kočárkem který je více vidět se nepustí ani do vozu,který je poloprázdný!!!!

Nepřihlášený uživatel

#88

2014-11-09 22:31

Tato petice je oprávněná a je dobře že je. Je to opravdu nesmysl aby v tramvaji jezdil jeden kočárek ,když se jich tam vejde víc a nikoho tím neobtěžují.
By mě zajímalo kdo na takovou blbost přišel a dal jí v platnost.Dotyčný by měl v takovém případě poskytnout více nízkopodlažních tramvají a né ať jede jednou za hodinu.Myslím že by se to mělo řešit a hodně rychle je to nesmysl.

Nepřihlášený uživatel

#89 Re:

2014-11-10 00:52

#25: -  

 tak si kup auto...! když na něho nemáš tak vzdechni! my pracující lidé nebudem plýtvat daněma na to abys ty brzo přišla na gyndu vyprcnout další děcko!!!

Tereza

#90 Proti všem!

2014-11-10 05:56

Komentáře typu: "Nevím proč je vyhazují, vždyť se nikdy nikomu nic nestalo" jsou stejně hloupé jako taková petice. Kdyby se stalo neštěstí a byly dva kočárky v tramvaji, víte kdo by to odnesl? Řidič, je to jen pouhý člověk a prostě do toho vězení jít nechce za případné nedodržení pracovních povinností. Navíc není nic horšího než tramvaj plná vřískajících dětí, uvědomte se, že MHD neslouží jen vám jako výletní tramvaj, čili nemůžete zabrat celou tramvaj pěti kočárky. Často se v tramvaji druhý kočárek stavěl do uličky a blokuje místo na bezpečný odchod cestujících z tramvaje. Nutno si taky uvědomit, že MHD není armáda spásy a nemůžete soukromý podnik obvniňovat že si prostě nastavuje svoje pravidla. Je pro vás bezpečí všech méně než jenom rozmar dělat z tramvají kočárkárny?


Nepřihlášený uživatel

#91

2014-11-10 06:28

JSEM PROTI!!

Nemají to náhodou matky s kočárky zadarmo?? A ještě si budou "vyjednávat" jiné podmínky? Takový kočárek je v případě nehody je v MHD opravdu nebezpečný, není ukotven, zabírá místo za 2-3 lidi (a neplatí, a často některé méně chápavé matky staví kočár tak blbě, že opravdu velmi zavazí a vpřípadě zmíněné nehody může stát lidksé životy..).

Mateřství je snad dobrovolné, ne? Tak jaké mohou čekat ohledy? Pořád nechápu, kde berou matky tu drzost si myslet, že z nich všichni sednou na zadek? Dělají se pro ně dětská hřiště za každým druhým panelákem, v každé vesnici za obrovské peníze, mají slevu na kde co (nebo úplně zadarmo), tisíce dalších zvýhodnění a ústupků. Ano, nejsou všechny matky takové, ale o těch slušných člověk neví, protože jsou ohleduplné a člověk nemá důvod na ně nadávat a třeba do tramvají vůbec nelezou, protože jim je ze svědomí nepříjemné obtěžovat a je to proti zásadám ohleduplnosti.

Matka na mateřské má snad dost času na to, aby "se nějak zařídila", když už někam musí jet, nebo nebrat kočárek, když ví, že pojede mhd. V tomto srovnání maí přednost lidé, kteří cestují do zaměstnání, do školy, v mhd nezaberou více místa, než sami zabírají a hlavně za službu platí! Proč by měli být omezování?? Proč by jim měla být cesta znepříjemňována nějakou bezohlednou rodičkou a jejím vřískajícím potomkem?

Jsem pro to, aby se vstup s kočárkem do tramvaje zakázal úplně! Jak kvůli bezpečnosti, tak kvůli pohodlí platících cestujících.

Samostatnou kapitolou jsou však vozíčkáři, kteří svůj handicap nemají dobrovolný, za to je však uvidíte v tramvaji a mhd velmi vzácně. Když vozíčkáři dokážou dopravu řešit jinak, proč ne matky?

Pravidla zavedená pro jízdu MHD mají své důvody a je nesmysl je měnit, spíš bych viděl větší postihy za nedodržování.

Tato petice mi přijde stejně nesmyslná, bezohledná a arogantní jako bouření kuřáků, že jsou omezováni. Jistě, taky mají možná z části pravdu, ale mnozí si ve své zabedněnosti neuvědomují, že oni jsou těmi, kdo omezuje a obtěžuje ostatní, kvůli své slabé vůli a sobectví.


Nepřihlášený uživatel

#92 Re: Re:

2014-11-10 07:08

#89: - Re:  

 spíš tebe neměl někdo vyprcnout...vzpamatuj se a dospěj než vlezeš do nějaké vážné diskuze...


Nepřihlášený uživatel

#93 Re:

2014-11-10 07:12

#91: -  

 až budeš mít dítě..nutně se budeš muset někam dosta...a NEBUDEŠ  mít jinou možnost jak MHD..a řidič tě vyhodí!...budeš mluvit jinak ;) ...stačí se vžít do situace co se tu řeší a ne plácnout první nesmysle co tě napadne...a ktěm kuřákum...taky ti nikdo nese** před nos kde jaké hnusy co ti nevoní 


Nepřihlášený uživatel

#94 Re:

2014-11-10 07:33

#91: -  

 :-D musím se smát tvé totální hlouposti ,,dobrovolné mateřství,, zákaz kočárků úplně, jsi spadl z marsu ne???? Nejdříve jsem nechtěl na tohle reagovat jako určitě spousta dalších lidí, kteří přečetlí tvůj trapný komentář a názor impotenta....

 

Kdyby jsi měl dítě nedejbože dvě jak by jses dopravoval kdyby jsi neměl auto?????? Dost času na MD??? Další pi.... kdyby jsi musel jet na druhou stranu OStravy do školky pro druhé dítě, k lékaři, k rodině jak by jses dopravoval když by jsi to nejraději zakázal???? Jsi totálně mimo

 

další VŠ nezvzdělaný člověk, ty ale člověk nejsi...kdyby děti nebyli jak tady říkáš ,,dobrovolně že ženy rodí,, tak by lid vymřel....

 

jsi zralý na psychiatrii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Nepřihlášený uživatel

#95 Re: Re: Re: Re: Re: Tragédi

2014-11-10 07:41

#70: - Re: Re: Re: Re: Tragédi 

 Řidič žádnou chybu neudělal. Pokud si pustíte video, které je na odkaze uvedeném v textu petice, zjistíte, že je to oficiální postoj vedení podniku.


Nepřihlášený uživatel

#96 Re:

2014-11-10 08:20

#4: -  

 povedu to k jedné věci, rodičům nezbyde, než jak jen to bude možné nechávat kočárky doma. a co je bezpečnější, dítě např ve sportovním kočárku s bezp pásy, nebo když rodič bude držet jednou rukou dítě a druhou se bude držet sám, jelikož z vlastní zkušenosti vím, že sednout Vás nikdo nepustí. a to vše na začátku zimy, to vše v době kdy nejlidnatější obvod ostravy nemá pohotovost, protože se prý nevyplatila atd. ano, je to smutné. 
taky jsem jako první se ptal, jak to, že si toho nikdo x let nevšiml a x let se takto dalo jezdit. 

 

erica

#97

2014-11-10 08:43

dobrý den, mám v rodině šoféra dpo. a oni totiž mají v přepravních podmínkách stanoveno(jak píšete výše), že nesmí vzít více kočárku apod. Donedávna se to +- opomíjelo, jakože je to na řidiči, jenže ted bylo pár nehod, kdy auto vrazilo do autobusu a v místě, kde stávají kočárky byla díra jak vrata.... a pokud by tam stálo více jak jeden kočáre tak za to dostává trest ten řidič autobusu, pokud by se dítěti něco stalo.  Proto to řidiči začli dodržovat, tak jak to mají napsáno, ikdyž někteří nadřízení jim to ústně povolili, ale písemně to nedají. takže stejnak za to pak vinu nese šofér. Musí se upravit ty podmínky a pak bude klid.  Ten řidič má nehodu a ne z vlastní viny a stejnak bude popotahován apod. protože dovolil více než je jasně napsáno.  taky mě to štve, mám rovněž malé dítě, ale také to chápu .


Nepřihlášený uživatel

#98 Re:

2014-11-10 08:46

#91: -  

 matky to nemají zdarma, neplatí se pouze za kočárek v případě, že je v něm dítě. matka platí normálně jízdné. alespon takto mi to řeklo už xx revizorů

 


Nepřihlášený uživatel

#99

2014-11-10 08:47

neni to tam odjakziva nahodou ? co si pamatuju tak tam vzdy bylo ze zalezelo na ridici pokud veme vice kocarku do vozu (prijde mi to i logicke pac ty busy nejsou nafukovaci). dale nevim jestli se za kocar plati (rozumej zavazdlo, je to velke) pokud se za nej neplati neni co resit. pokud ano je to pruda, kazdopadne zatim bez podpisu

mozkomor

#100 Re: Re: Zpoplatnit kočárky nejnižší jízdenkou a hned bude volněji

2014-11-10 08:50

#84: - Re: Zpoplatnit kočárky nejnižší jízdenkou a hned bude volněji 

 kokote , si mylíš, že  ubude kočárku a vozičkářu když si budou muset koupit jízdenku ?? že tě neserou ti santusáci, kteří si tahají ty mega tašky a šrot tramvají, navíc smrdí, jsou špinaví , posraní, pochcaní ..... ti určitě !!!!!!! mají platnou jízdenku !!!!! nebo ti ožralci co dělají bordel , těm je třeba uvolnit místo , někdy mají pro sebe i půlku tramvaje , jak se všichni dekujou z jejich blízkosti . To je OK , ale matky s kočárkem a vozičkáři tě ty tupá hlavo serou !!!